Ιράν: Όλοι οι υπερηχητικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στα ισραηλινά εδάφη

Ιράν: Όλοι οι υπερηχητικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στα ισραηλινά εδάφη

Το Ιράν ισχυρίζεται μέσα από τα ελεγχόμενα πρακτορεία πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι έπληξαν τους προεπιλεγμένους στόχους τους, κάτι που για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται από το Ισραήλ.

«Όλοι οι υπερηχητικοί πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν στα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ έπληξαν τους στόχους τους αφού απέφυγαν τα συστήματα αεράμυνας του καθεστώτος» ισχυρίζονται οι ιρανικές αρχές. Κάτι που διαψεύδει το Ισραήλ, πράγμα πολύ λογικό στον πόλεμο της προπαγάνδας που έπεται του πραγματικού πολέμου. Αντικειμενικά δεν έχουμε τρόπο να διασταυρώσουμε ποια πλευρά λέει την αλήθεια.

Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) εξαπέλυσε εκτεταμένες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αργά το βράδυ του Σαββάτου στα ισραηλινά εδάφη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η Ισλαμική Δημοκρατία χρησιμοποίησε τέτοια όπλα εναντίον πραγματικών στόχων. Η σειρά χτυπημάτων, που ονομάστηκε «Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση», «προκάλεσε ζημιές σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη».

Πηγές ενημέρωσαν το Press TV, ότι «το ισραηλινό καθεστώς και οι υποστηρικτές του δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν κανέναν από τους υπερηχητικούς πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν». Το Ιράν είναι από τις λίγες χώρες που διαθέτουν την τεχνολογία για την παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων, οι οποίοι μπορούν να ταξιδεύουν με εκπληκτικές ταχύτητες και να πλήττουν τους στόχους τους με μεγάλη ακρίβεια.

Ευέλικτοι, με τρομακτική ταχύτητα και απρόβλεπτη πορεία πτήσης

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι του Ιράν είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι, επιτρέποντάς τους να έχουν απρόβλεπτη πορεία πτήσης προκειμένου να μπερδεύουν τις αντιπυραυλικές ασπίδες του εχθρού. Ο αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Μοχαμάντ Μπαγκερί δήλωσε την Κυριακή ότι «το Ιράν χτύπησε μια μεγάλη βάση πληροφοριών στα κατεχόμενα εδάφη και την αεροπορική βάση Νεβατίμ του Ισραήλ, από όπου απογειώθηκε ένα αεροσκάφος F-35 για να στοχεύσει τις διπλωματικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Δαμασκό».

Πρόσθεσε ότι τα πλήγματα «πέτυχαν τους στόχους τους», καθώς το λεγόμενο σύστημα Iron Dome του καθεστώτος δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει σωστά τους ιρανικούς πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η επιχείρηση του IRGC πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά των διπλωματικών εγκαταστάσεων του Ιράν στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό νωρίτερα την 1η Απριλίου.

Η επίθεση θεωρείται προειδοποιητική παρότι δεν ήταν προσχηματική. Έδειξε τις δυνατότητες του Ιράν και υπήρξε πρότερη ενημέρωση. Αρκετή για να σταματήσουν μέχρι και οι πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας, ενώ υπήρξε χρόνος να μπουν οι κάτοικοι σε καταφύγια. Η στοχοθεσία του Ιράν ήταν στρατιωτική, με την διαφορά πως προσπαθώντας το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιορδανία να αποκρούσουν τις επιθέσεις, κομμάτια των πυραύλων κατέπεσαν ακανόνιστα με ρίσκο να πλήξουν πολίτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ