Αεροπλοΐα: Η φήμη της Boeing έκανε «βουτιά θανάτου» μέσα σε έναν χρόνο

Αεροπλοΐα: Η φήμη της Boeing έκανε «βουτιά θανάτου» μέσα σε έναν χρόνο

Η εταιρική φήμη της Boeing υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα φέτος, σύμφωνα με το Axios Harris Poll 100, σημειώνοντας πτώση 10 μονάδων σε σχέση με το 2023.

Τα προβλήματα ποιοτικού ελέγχου της Boeing δεν επηρέασαν τη φήμη των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της, όπως η Alaska, η Delta και η Southwest Airlines, όμως τα ζητήματα χρεώθηκαν αυτούσια στην κατασκευάστρια εταιρεία.

Η Αλάσκα μπήκε για πρώτη φορά φέτος στη λίστα των 100 κορυφαίων εταιρειών από πλευράς brand και καλής φήμης, πιθανότατα λόγω του χειρισμού της κρίσης της Boeing. Η αεροπορική εταιρεία κατέλαβε την 50η θέση με συνολική βαθμολογία «καλή». Η Alaska σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις κατηγορίες φήμης «εμπιστοσύνη», «όραμα» και «εταιρική κουλτούρα».

Διαβάστε επίσης: Ποιος Γιασικεβίτσιους; 0/5 σε F4 – Tον έδεσε φιόγκο ο Αταμάν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alaska Ben Minicucci χρησιμοποίησε τη δύναμη των μέσων ενημέρωσης για να ασκήσει πίεση στην Boeing και να απευθυνθεί στο αμερικανικό κοινό. Δήλωσε στο NBC Nightly News ότι το επίμαχο ζήτημα είναι «τι πρόκειται να κάνει διαφορετικά η Boeing στο πρόγραμμα ποιότητας, ώστε να διασφαλίσει ότι όταν παίρνουμε ένα αεροπλάνο, αυτό θα είναι στον υψηλότερο βαθμό αριστείας και αυτό πρέπει να είναι διαφορετικό στο μέλλον».

Η Alaska Airlines βγήκε κερδισμένη παρά την ανατίναξη της πόρτας της πτήσης με αεροπλάνο της Boeing, εξαιτίας του χειρισμού της υπόθεσης και της ειλικρίνειας που έδειξαν οι ιθύνοντές της κατά τη γνώμη του κοινού.

Η Southwest Airlines υπέστη μεγάλη ζημιά – Συνολικά κακή χρονιά για τις αεροπορικές εταιρείες

Η φήμη της Southwest Airlines έχει αρχίσει να ανακάμπτει από την κατάρρευση του χειμώνα του 2022 που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση σχεδόν 17.000 πτήσεων για χειμερινές διακοπές και τον αποκλεισμό πάνω από 2 εκατομμυρίων επιβατών στα αεροδρόμια.

Μετά από αυτή τη λειτουργική αποτυχία, η βαθμολογία φήμης της Southwest έπεσε κατά 7 μονάδες – από 78 το 2022 σε 71 το 2023. Έκτοτε έχει αρχίσει να παρουσιάζει ανοδική τάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πρόοδο στις κατηγορίες φήμης «όραμα» και «ηθική».

Η φήμη της Delta συνεχίζει να ανεβαίνει, αφού δέχτηκε πλήγμα το 2021, αφού δέχτηκε κριτική για την αργή αντίδρασή της και τις στροφές της στο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα ψήφου της Τζόρτζια. Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, η βαθμολογία φήμης της Delta αυξήθηκε κατά 4 μονάδες – από 70,4 σε 74,4. Η αεροπορική εταιρεία σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις κατηγορίες «κουλτούρα», «προϊόντα και υπηρεσίες» και «πορεία».

Σε μια κακή χρονιά για τις αεροπορικές εταιρείες, η κατασκευάστρια Μπόινγκ έκανε μεγάλη βουτιά.

Εκτός ορατότητας οι American και United Airlines – Ξηλώνονται οι επικεφαλής της Μπόινγκ

Από τη λίστα λείπουν φέτος η American Airlines και η United Airlines, πράγμα που σημαίνει ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν θεωρήθηκε ως μία από τις 100 πιο ορατές το 2024. Η φήμη της United κρίθηκε το 2023 «καλή», με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Νο. 70 πέρυσι. Η American Airlines δεν έχει εμφανιστεί στη λίστα από το 2019, όταν βαθμολογήθηκε με «ικανοποιητική» βαθμολογία, καταλαμβάνοντας τη θέση 80.

Η φήμη της Boeing είχε αρχίσει να βελτιώνεται μετά τις συντριβές του 737 Max το 2018-2019, όταν τα συνεχιζόμενα ζητήματα ελέγχου ποιότητας έφεραν τη βαθμολογία φήμης της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ερχόμενη στο Νο. 88 της λίστας, η Boeing έχει βαθμολογία «κακής» φήμης λόγω των χαμηλών βαθμολογιών της στις διαστάσεις «εμπιστοσύνη», «ιθαγένεια» και «χαρακτήρας». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία «όραμα» του κατασκευαστή σημειώνει την υψηλότερη βαθμολογία, με τους Αμερικανούς να του δίνουν «καλή» βαθμολογία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Dave Calhoun – ο οποίος ήρθε για να εξυγιάνει τις επιχειρήσεις μετά τα δυστυχήματα του 2018-19 – πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία μέχρι το τέλος του 2024.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Larry Kellner και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes Stan Deal θα αποχωρήσουν επίσης από την εταιρεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ