Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Πάλι καλά πάντως που ο Φωτιάς δεν είναι Πορτογάλος επόπτης- Να τα λέμε και αυτά
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Δραγασάκης προεξοφλεί ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Αν δεν ρυθμίσουμε το θέμα, θα το βρείτε μπροστά σας»

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Γιάννη Δραγασάκη στην αντίδραση της ΝΔ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης όσον αφορά διάταξη για την ευνοϊκή ρύθμιση επιχειρήσεων που χρησιμοποίησαν ανακριβή ή πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε επενδυτικά προγράμματα.

Ο Δραγασάκης προεξοφλεί ήττα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Αν δεν ρυθμίσουμε το θέμα, θα το βρείτε μπροστά σας» | to10.gr

Ο κ. Δραγασάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσύρει τη ρύθμιση, αλλά απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσαν την απόσυρσή της είπε: «Αν δεν ρυθμίσουμε τώρα το ζήτημα, θα το βρείτε μπροστά σας», φράση που από βουλευτές της ΝΔ ερμηνεύθηκε ως έμμεση αναφορά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν χρειάζεται να δανειστούμε μέχρι το 2023», είπε επίσης από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία τράπεζας επενδύσεων.

«Τα αποθέματα που έχουμε μας επιτρέπουν να μη δανειστούμε μέχρι το 2023. Η ρευστότητα που έχουμε μας δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ, να βελτιωθεί η διεθνής πιστοληπτική εικόνα της χώρας, να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού και να βρούμε τρόπους επιτάχυνσης της ανάπτυξης. Αμφιβάλω αν είχε ποτέ πριν αποθέματα ρευστότητας το ελληνικό κράτος, πέραν του μαξιλαριού, όμως αυτά αυξήθηκαν και με την πρόσβαση στις αγορές και με δανεισμό που κάναμε.

Η χώρα έχει αναπτυξιακή στρατηγική, αποκτά σύγχρονες προοπτικές που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και δημιουργούνται τα εργαλεία που συμπληρωματικά με τις τράπεζες επιτρέπουν να καλυφθούν τα κενά».

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ακόμη ότι η χώρα έχει αναπτυξιακή στρατηγική, αποκτά σύγχρονες προοπτικές που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και δημιουργούνται τα εργαλεία που συμπληρωματικά με τις τράπεζες επιτρέπουν να καλυφθούν τα κενά.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης χαρακτήρισε την Αναπτυξιακή Τράπεζα «ένα προοδευτικό εργαλείο», που μπορεί να χρηματοδοτήσει σχέδια μακράς απόδοσης. Ανέφερε ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 500 αναπτυξιακές τράπεζες. «Στην Ευρώπη μόνο η Ελλάδα και η Μάλτα δεν είχαν Αναπτυξιακή Τράπεζα. Η Μάλτα δημιούργησε και τώρα είναι η σειρά της χώρας μας”.

Κατά την τοποθέτηση του σημείωσε πως υπήρχε καχυποψία για το εγχείρημα, λόγω της ΕΤΒΑ που ήταν μία εστία σκανδάλων και αντί να εξυγιανθεί τελικά ιδιωτικοποιήθηκε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που καθιστούν σημαντική τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Οι αγορές κάνουν λάθη και αυτά δημιουργούν χρηματοδοτικά κενά. Άρα χρειάζεται ένας θεσμός για να καλύπτει αυτά τα κενά, για παράδειγμα για τις μικρές επιχειρήσεις. Υπάρχουν και γεωπολιτικοί λόγοι, καθώς δίνεται η δυνατότητα να διερευνηθεί η ύπαρξη συνεργασιών με άλλες χώρες. Οι Αναπτυξιακές Τράπεζες διαδραματίζουν και έναν ευρύτερο θεσμικό ρόλο, καθώς αποτελούν εστίες γνώσης.

Από το βήμα της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξαπέλυσε πυρά στην αντιπολίτευση, λέγοντας «θέλατε να μείνει η χώρα όπως την είχατε αφήσει. Με ένα νόμο επενδύσεων που δεν απέδιδε, χωρίς να υπάρξει αναπτυξιακή τράπεζα. Και θέλατε να ξανάρθετε εσείς ή κάποιοι που κάνουν αέρα στους σκελετούς που βρήκαν στην υπηρεσία για τους αναπτυξιακούς νόμους. Αυτά που ακούγονται έχουν υψηλή δόση θράσους».

Πηγή iefimerida.gr

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από