Ήθος… Πολάκη: Απολύουν εργαζόμενη γιατί έκανε κριτική στον αψύ Σφακιανό

Ήθος… Πολάκη: Απολύουν εργαζόμενη γιατί έκανε κριτική στον αψύ Σφακιανό

Η κριτική σε βάρος μέλους της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Παύλου Πολάκη, φαίνεται πως ήταν αιτία απόλυσης για εργαζόμενη που επέκρινε την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Αλγεινή εντύπωση και αίσθηση προκαλεί τα τελευταία 24ωρα η είδηση της απόλυσης νοσηλεύτριας από την ιδιωτική κλινική «Ιπποκράτης», καθώς κοινοποίησε στο προφίλ της αρνητική κριτική για τον Παύλο Πολάκη.

Η αφορμή

Μετά την αήθη και πρωτοφανή επίθεση του αναπληρωτή υπουργό Υγείας προς τον υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον πολιτικό και κοινωνικό σάλο που ακολούθησε, η εργαζόμενη επέλεξε να «μοιραστεί» με τους διαδικτυακούς της φίλους το post ενός γιατρού, του Μιχάλη Λιβανού.

Ο κ. Λιβανός με αφορμή τα προκλητικά σχόλια του Παύλου Πολάκη σχολίασε μέσω Facebook τα εξής:  «Χαιρετίζω τους φιλους μου αριστερούς και «προοδευτικούς» χανιώτες που επέλεξαν και έστειλαν έναν απαίδευτο φασιστάκο να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο. Για το άλλο το παλικαράκι που τον έκανε υπουργό και τον κρατάει ακόμη είναι της ίδιας συνομοταξίας οπότε τα σχόλια περιττά». 

Η κοινοποίηση και η απόλυση

Η νοσηλεύτρια, εργαζόμενη στην ιδιωτική κλινική κοινοποίησε τη συγκεκριμένη ανάρτηση, χωρίς να μπορεί να προβλέψει εν έτει 2019, ότι  η κριτική σε βάρος στελέχους της κυβέρνησης θα είχε σοβαρές συνέπειες για την ίδια. Έτσι, λίγη ώρα αργότερα η εν λόγω νοσηλεύτρια ενημερώθηκε για την απόλυσή της από την ιδιωτική κλινική «Ιπποκράτης», η οποία της έδωσε εμμέσως να καταλάβει ότι η ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, έπαιξε ρόλο στην απομάκρυνσή της. Και μάλιστα την ίδια μέρα που η νοσηλεύτρια, «ανέβασε» τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Την είδηση της απόλυσης γνωστοποίησε μέσω Facebook ο Μιχάλης Λιβανός:

«Μια φίλη και μακρινή συγγενής μου έκανε σήμερα το πρωί το λάθος να κοινοποιήσει την ανάρτηση μου για τον αξιότιμο υπουργό μας. Το μεσημέρι απολύθηκε για το λάθος της αυτό, όπως της εξήγησαν με περίσσειο θράσος.
Κάποιοι θα ζητήσουν συγνώμη από τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, γιατί κάναμε πολύ υπομονή μαζί τους και δεν τους άξιζε ούτε η υπομονή ούτε η ευγένεια.
ΥΓ: Δε θα κοινοποιήσω τα στοιχεία της επιχείρησης από σεβασμό στους λοιπούς εργαζομένους της», έγραψε.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μόνο η απώλεια εργασίας σε μία περίοδο κρίσης και ανεργίας, αλλά και η αίσθηση ότι αν ένας άνθρωπος επικρίνει ένα μέλος της κυβέρνησης στοχοποιείται εντός του εργασιακού του περιβάλλοντος και μπορεί να βρεθεί στον δρόμο.

Οι «διασυνδέσεις» Πολάκη με την κλινική

Υπενθυμίζεται στην ιδιωτική κλινική «Ιπποκράτης» εργάζεται ως ενταντικολόγος και η σύζυγος του Παύλου Πολάκη Δώρα Τσούκα.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτουν τα Παραπολιτικά, ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης διατηρεί στενή σχέση πολλών ετών με τη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική. Μάλιστα στις 25 Νοεμβρίου του 2013 είχε διαφημίσει με ανάρτησή του στο Facebook τις υπηρεσίες τις κλινικής. ««Άνοιξε από Δευτέρα 18/11 με σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, η ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στην κλινική ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ηρώων Πολυτεχνείου 65) στην οποία δουλεύει όλη η ομάδα γιατρών και νοσηλευτών που μαζί είχαμε στήσει τη ΜΕΘ στην Ιαση Πειραιά αρχικά και στο Πειραιαικό θεραπευτήριο μετέπειτα. Προσωπικά συνεργάζομαι με την κλινική αυτή για τα χειρουργική περιστατικά που χειρουργώ στην Αθήνα και θα έχω την εποπτεία της ΜΕΘ. Παρά τις δυσκολίες, τη γραφειοκρατία, αλλά και την υπονόμευση αυτή η εξαιρετική ομάδα γιατρών και νοσηλευτών θα προσφέρει ξανά υψηλής ποιότητας και δωρεάν υγειονομική φροντίδα σε βαρέως πασχόντες ασθενείς που είτε νοσηλεύονται στην κλινική είτε δε βρίσκουν κρεβάτι ΜΕΘ στο δημόσιο νοσοκομείο που νοσηλεύονται», είχε γράφει ο αναπληρωτής υπουργός. Φυσικά η επίμαχη ανάρτηση έχει «κατέβει».  Σύμφωνα ωστόσο με τα Παραπολιτικά, το αρχείο «δείχνει» ότι ο Παύλος Πολάκης εργαζόταν στην κλινική που απέλυσε την νοσηλεύτρια που αποτόλμησε να του κάνει κριτική.

Η «έκρηξη» Πολάκη και τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο αυτοαποκαλούμενος «αψύς» αναπληρωτής υπουργός δεν δίστασε φυσικά να διαψεύσει με το γνωστό ύφος του, με ύβρεις και λεβεντιές τα γεγονότα, χαρακτηρίζοντας ψεύτη τον κ. Λιβανό. Αναδημοσίευσε δε, μέρος της ανακοίνωση της κλινικής «Ιπποκράτης», σύμφωνα με την οποία η νοσηλεύτρια «απολύθηκε για παραβατικές συμπεριφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων της διότι κατ’ επανάληψη είχε υποπέσει σε νοσηλευτικά λάθη».

Ο κ. Λιβανός δημοσίευσε με τη σειρά του απάντηση προς τον αναπληρωτή υπουργό, τονίζοντας: «Ο  Αν. Υπουργός Υγείας μπήκε στον κόπο μετά από αρκετές ώρες να αναπαράξει την απάντηση της κλινικής και να μου απευθύνει ύβρεις και απειλές με το γνωστό ύφος του. Έβαλε και τα γνωστά τρολ να στέλνουν απειλες και μνμ αντιστοίχου υφους. Το τι συνέβη και μια υπάλληλος έχασε τη δουλειά της εντελώς συμπτωματικά (εν μέσω Μ.Εβδομάδας) τη μέρα που κοινοποίησε την ανάρτησή μου, που αναφερόταν στην επίθεση του σε έναν μαχητή της ζωής, ας το καταλάβουν όσοι διαθέτουν λίγα δράμια μυαλό και κρίση. Στη ζωή μου δεν έμαθα να κρύβομαι ούτε να κάνω ότι δεν βλέπω όταν δίπλα μου συμβαίνει η αδικία. Αν πάλι ενοχλείται η αφεντιά του ποσώς με απασχολεί, ας πείσει πρώτα τους συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ που τον αδειάζουν ο ένας μετά τον άλλο και έπειτα ας ασχοληθεί με εμένα και με την κοινή γνώμη.
Η κοπέλα ήταν ένας εύκολος στόχος για ανθρωποφαγία. Ο Κυμπουρόπουλος όμως εύκολος αντίπαλος δεν υπήρξε ποτέ στις μάχες του και είναι βέβαιο ότι θα βγει νικητής απέναντι σε αυτή την αήθη και παρανοϊκή επίθεση του υπουργού, γιατί ο ελληνικός λαός θα τον αναδείξει και θα τον εκλέξει πανηγυρικά εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Και όσο θα ασχολείται ο υπουργός μαζί του, του υπόσχομαι ότι εγώ θα ψάχνω να βρω το μεροκάματο που έχασε η άξια κοπέλα εξαιτίας του.
Ως γιατρός πραγματικά συμπάσχω και τον συμβουλεύω να λύσει το πρόβλημα απευθυνόμενος στην κατάλληλη ειδικότητα, όπου ευτυχως υπάρχουν πολλοί άξιοι συνάδελφοι να τον φροντίσουν. Ίσως να ματαιοπονώ, αλλά είναι ανθρωπιστική υποχρέωση μου να συστήσω τη λύση για το πρόβλημα.
Για τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρθηκε περί νοσοκομείων και φαρμάκων ας κάνει μια γύρα στα ράντσα των διαδρόμων του Αττικού και της Νίκαιας για να θυμηθεί τα κατά φαντασία έργα και τις ημέρες του.
Κλείνω με μια ευχή μέρες που είναι: καλή Ανάσταση σε όλους και σε αυτούς που βλέπουν και σε όσους ψάχνουν ακόμη για να δουν το φως της αλήθειας.
Καλή Ανάσταση λοιπόν και στον Ιησού και στον Ιούδα και στο Βαραββά, όπως λέει και ένας φιλος μου Πειραιώτης.
Εμείς τους αγαπάμε όλους και τους συγχωρούμε όλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ