Ερντογάν απειλεί Τραμπ: «Μην τολμήσεις, χωρίς εμένα θα καταρρεύσετε»

Ερντογάν απειλεί Τραμπ: «Μην τολμήσεις, χωρίς εμένα θα καταρρεύσετε»

Οργή στις ΗΠΑ για την προκλητική στάση του «σουλτάνου» Ερντογάν - Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Άγκυρας – Ουάσινγκτον για τους S-400 – Σε αδιέξοδο ο Τούρκος πρόεδρος εκβιάζει τους πάντες

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να… κλείσουν το τηλέφωνο και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, έστειλε μήνυμα στον Αμερικανό ομόλογό του: «με χρειάζεσαι» ήταν αυτό που επί της ουσίας είπε ο «σουλτάνος» στον «πλανητάρχη».

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκία είναι στο… ναδίρ τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της επιμονής της Άγκυρας να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία. Μια αγορά που έχει ενοχλήσει τις ΗΠΑ, που ως «απάντηση» αποφάσισαν να «παγώσουν» τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με στόχο να βρεθεί μία λύση, φαίνεται πως τελικά συμφώνησαν ότι… διαφωνούν, φουντώνοντας ακόμα περισσότερο τις φήμες περί οριστικής ρήξης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν αποφάσισε να στείλει μήνυμα στον Τραμπ μέσα από ομιλία του, το πρωί της Τρίτης (30.04.2019). Το έκανε μετά από τα όσα είπαν οι δυο τους στο τηλέφωνο χθες. Ένα τηλεφώνημα που… αλλιώς «διάβασαν» στην Τουρκία και αλλιώς στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε σήμερα πως, χωρίς την Τουρκία, το πρόγραμμα των μαχητικών αεριωθουμένων F-35 είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει και προσέθεσε πως η Άγκυρα τυγχάνει άδικης αντιμετώπισης στο εν λόγω πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35 συμμετέχουν πολλές χώρες, μια απ’ αυτές και η Τουρκία. Την οποία όμως οι ΗΠΑ θέλουν… εκτός όσο επιμένει να μην κάνει πίσω για την αγορά των S-400. Μόνο που, κατά τον Ερντογάν, αν η Τουρκία δεν λάβει μέρος στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών, αυτό θα «καταρρεύσει», όπως είπε στην ομιλία του.

Οπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε έκθεση της αμυντικής βιομηχανίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως αυτοί που προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 δεν το έχουν σκεφτεί καλά και προσέθεσε πως η Άγκυρα παίρνει γρήγορα μέτρα για να αναπτύξει τα δικά της συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Πηγή: newsbomb.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ