Στα «σκαριά» νέα συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Στα «σκαριά» νέα συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τον ενημέρωσαν πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να συναντηθούν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τον ενημέρωσαν πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να συναντηθούν και διευκρίνισε ότι οι αξιωματούχοι οργανώνουν μια γρήγορη συνάντηση αργότερα σήμερα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

«Μου είπαν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να συναντηθούμε και φαίνεται ότι βρίσκονται στα τελικά στάδια της προετοιμασίας μιας πολύ σύντομης συνάντησης», σημείωσε ο Τραμπ.

«Ανυπομονώ να πάω στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που ήθελα να δω από καιρό», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σήμερα στην εκτίμηση ότι οι Βορειοκορεάτες θα επιθυμούσαν να τον συναντήσουν, καθώς προσκάλεσε χθες τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια σύντομη συνάντηση σήμερα στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ), στα σύνορα Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας.

«Καταλαβαίνω ότι θέλουν μια συνάντηση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στη Σεούλ σε Νοτιοκορεάτες, ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει αποδεχθεί επισήμως την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη εντός της σημερινής ημέρας.

«Θα πάω στην DMZ και καταλαβαίνω ότι θέλουν να με συναντήσουν και πολύ θα ήθελα να τους χαιρετήσω». «Θα διαρκέσει πολύ λίγο», είπε, επισημαίνοντας εκ νέου ότι ο ίδιος και ο Κιμ έχουν μια «καλή σχέση».

Χθες, από την Οσάκα της Ιαπωνίας, από την σύνοδο της G20, πριν αναχωρήσει για την Νότια Κορέα, όπου παραμείνει για μια ημέρα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρότεινε με tweet του στον Κιμ να τον συναντήσει σήμερα Κυριακή, στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, κατά μήκος του 38ου παραλλήλου που χωρίζει την Κορεατική Χερσόνησο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ