Αλλάζουν όλα στη Βουλή: Ανατροπή με τις εξεταστικές – Αποκλειστική συνέντευξη Κώστα Τασούλα στο in.gr

Αλλάζουν όλα στη Βουλή: Ανατροπή με τις εξεταστικές – Αποκλειστική συνέντευξη Κώστα Τασούλα στο in.gr

O Κώστας Τασούλας λίγες ημέρες προτού εκλεγεί ως ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής μιλά στο in.gr για τα σχέδιό του για την αναβάθμιση του ελληνικού κοινοβουλίου. Τι θα κάνει με τις εξεταστικές επιτροπές, με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με τις κακές συμπεριφορές των βουλευτών.

Λίγες ημέρες προτού αναλάβει το τρίτο ανώτερο θεσμικό αξίωμα της χώρας, ημέρα μάλιστα που θα συμπέσει και με την προηγουμένη των γενεθλίων του, ο Κώστας Τασούλας έδωσε στο in.gr μία συνέντευξη εφ΄όλη της ύλης για τους στόχους, τις επιδιώξεις και το έργο που θα διατελέσει ως ο νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Η είδηση άλλωστε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον Κώστα Τασούλα για Πρόεδρο της Βουλής δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Κάθε άλλο, το όνομα του βουλευτή Ιωαννίνων είχε συζητηθεί πριν από τις εκλογές. Ο πιο πιθανός λόγος που οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση αυτή ήταν η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος, όμως, υπήρξαν κι άλλα στοιχεία. Ο κ. Τασούλας είναι παλαιός κοινοβουλευτικός άνδρας, χαίρει εκτιμήσεως και βουλευτών από άλλα κόμματα, είναι προσηνής, με εξαιρετική γνώση των κανονισμών της Βουλής

Αποφασισμένος να προχωρήσει στις θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση του ρόλου της μειοψηφίας, να επαναφέρει τους διακριτούς ρόλους εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, να αποκαταστήσει τον πολιτικό πολιτισμό, και να ενισχύσει το ρόλο του βουλευτή, ο προτεινόμενος Πρόεδρος της Βουλής φαίνεται αποφασισμένος να χαράξει μία διαφορετική πορεία από τον προκάτοχό του, διατηρώντας τις ισορροπίες στο Κοινοβούλιο.

Έχοντας δει τον ρόλο του βουλευτή να χάνεται και το Κοινοβούλιο να ευτελίζεται επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τασούλας ελπίζει να βρει λύση για όλα τα προβλήματα που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση.

Νέος ποινικός κώδικας, ο ευτελισμός της Δημοκρατίας με τις κατεπείγουσες διαδικασίες, συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικός νόμος.

Ολα αυτά είναι ζητήματα με τα οποία σύντομα ο 13ος Πρόεδρος της Βουλής και η νέα κυβέρνηση θα κληθούν να εξετάσουν και να λύσουν.

Πάντως, αν θα επέλεγα να κρατήσω ένα πράγμα από τη συνέντευξη με τον κ. Τασούλα, τότε αυτό θα ήταν αδιαμφισβήτητα η σιγουριά του αλλά και η επιθυμία του να μην μετατραπεί κι αυτή Βουλή σε μία ακόμη πολιτική αρένα.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Κώστα Τασούλα ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ