Χαμάς : «Ανοησίες» το σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό

Χαμάς : «Ανοησίες» το σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαμάς στο σχέδιο που παρουσίασε ο Ντόναλντ Τραμπ για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή - Το σχέδιο είχε απορρίψει εκ προοιμίου ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης.

Θύελλα οργής έχει πυροδοτήσει στον παλαιστινιακό λαό το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Μεσανατολικό, το οποίο μεταξύ άλλων αναγνωρίζει τους ισραηλινούς οικισμούς σε κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για το σχέδιό του για το Μεσανατολικό είναι «επιθετικές» και οι προτάσεις του για την Ιερουσαλήμ είναι «ανοησίες», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

«Η ανακοίνωση του Τραμπ είναι επιθετική και θα προκαλέσει πολλή οργή», δήλωσε στο Reuters ο Σάμι Αμπού Ζούχρι.

«Η ανακοίνωση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ είναι ανοησία και η Ιερουσαλήμ θα είναι πάντα μια γη για τους Παλαιστίνιους… Οι Παλαιστίνιοι θα αντιταχθούν σε αυτή τη συμφωνία και η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει παλαιστινιακή γη», πρόσθεσε ο Αμπού Ζούχρι.

«Σήμερα λέμε ότι απορρίπτουμε αυτό το σχέδιο. Δεν θα δεχτούμε υποκατάστατο για την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαλίλ αλ-Χάγια, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του παλαιστινιακού κινήματος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τραμπ.

Απορρίπτει το σχέδιο ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης
Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγεχ, ο οποίος σημειωτέον δεν προσεκλήθη στην Ουάσιγκτον, απέρριψε το σχέδιο εκ προοιμίου.

Ο ίδιος θεωρεί βέβαιο ότι ο κατάλογος των προτεινόμενων στο σχέδιο μέτρων αντίκειται στα συμφέροντα των Παλαιστινίων.

Πέραν αυτού χαρακτηρίζει τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο μεταξύ Τραμπ και Νετανιάχου αλλά και του ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γκαντς «προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

«Το σχέδιο αυτό προστατεύει τον Τραμπ από τη διαδικασία παραπομπής και τον Νετανιάχου από τη φυλακή», επισήμανε ο Στάγεχ σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας, πως «δεν πρόκειται για ειρηνευτικό σχέδιο».

Υπενθυμίζεται ότι στην αμερικανική Γερουσία «τρέχει» η διαδικασία παραπομπής του αμερικανού προέδρου ενώ στην ισραηλινή Βουλή αναβλήθηκαν εν τέλει, την ύστατη στιγμή, οι διαβουλεύσεις για την άρση της ασυλίας του Νετανιάχου σχετικά με την κατηγορία της διαφθοράς που αντιμετωπίζει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Συγκρούσεις με τραυματίες στη Δυτική Όχθη
Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν απόψε σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή, έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου 200 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην έξοδο της Ραμάλα, ορισμένοι εξ αυτών καίγοντας φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι πετώντας πέτρες προς την κατεύθυνση των Ισραηλινών στρατιωτών, που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ