Τα ανήλικα wonderkids του Champions League (pics & vids)

Τα ανήλικα wonderkids του Champions League (pics & vids)

Ανήλικοι που ετοιμάζονται να κατακτήσουν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ή μία νέα εποχή μετά τους Μέσι-Ρονάλντο; Το «10» σας παρουσιάζει τους πέντε έφηβους που αγωνίστηκαν στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και απέδειξαν (και πάλι) ότι είναι το «αύριο» του αθλήματος.

Το Champions League επέστρεψε. Μία από τις πιο περίεργες σεζόν του θεσμού λόγω του κορωνοϊού, άρχισε και ο ποδοσφαιρικός κόσμος, έστω και από το σπίτι του, είδε το σεντόνι να «κουνιέται». Το διήμερο (20-21/10) που πέρασε, μπορεί να έγιναν «εκπλήξεις», μεγάλα σκορ, ανατροπές, ωστόσο τα μάτια όλων ήταν μαγνητισμένα σε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, αγωνίστηκαν συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν… ενηλικιωθεί. Αμφότεροι είναι 17 ετών και αντί να διαβάζουν για το σχολείο ή να περνάνε χρόνο με τους φίλους τους, όπως κάνουν τα παιδιά της ηλικίας τους, έδιναν μάχη απέναντι και δίπλα στους κορυφαίους.

Κάποιοι μοίρασαν ασίστ, κάποιοι σκόραραν και κάποιοι επιβεβαίωσαν γιατί θεωρούνται τα «αστέρια» του μέλλοντος. Από την μία οι Πέδρι, Τζούντ Μπέλινγκχαμ και Εντουάρντο Καμαβινγκά που έκαναν ντεμπούτο και από την άλλη, οι Άνσου Φάτι και Τζιοβάνι Ρέινα που ξέρουν την… διαδικασία.

Το ντεμπούτο στα «αστέρια»…

Τρεις διαφορετικές καταστάσεις που τους επέτρεψαν να φοράνε στο μανίκι τους το σήμα του Champions League. Αγόρια που έγιναν απότομα… άντρες πριν καν κλείσουν τα 18 τους χρόνια. Το ντεμπούτο τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι η αρχή στο όμορφο ταξίδι.

Πέδρι (Μπαρτσελόνα)

Τράβηξε τα βλέμματα όλων με την σακούλα του σούπερ-μάρκετ στην αρχή και την αποχώρησή του με… ταξί στο τέλος. Ο Πέδρι, όμως, στην πραγματικότητα, απέδειξε ότι αποτελεί το μέλλον της Μπαρτσελόνα. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε από την Λας Πάλμας και σε ηλικία 17 ετών, έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League κόντρα στη Φερεντσβάρος.

Είχε ήδη αγωνιστεί τέσσερις φορές, με την πρώτη ομάδα για το πρωτάθλημα, ωστόσο η πρώτη εμφάνιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, συνδυάστηκε με ένα πολύ ωραίο γκολ, το οποίο είναι και το πρώτο του με την φανέλα των «μπλαουγκράνα». Ο 17χρονος άσος συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τζούντ Μπέλινγκχαμ (Ντόρτμουντ)

Από την δεύτερη κατηγορία Αγγλίας στο Champions League. Ο Τζούντ Μπέλινγκχαμ, μπορεί ακριβώς πριν ένα χρόνο, να φόραγε τα χρώματα της Μπέρμιγχαμ, ωστόσο τη Τρίτη (20/10) πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στα «αστέρια», κόντρα στη Λάτσιο.

Ο Βρετανός μέσος, μάλιστα, σε ηλικία 17 ετών και 113 ημερών, έγινε ο νεότερος Άγγλος που παίζει στο Champions League, ξεπερνώντας τον Φοντέν της Μάντσεστερ Σίτι κατά 79 μέρες. Να θυμίσουμε πως ο ταλαντούχος άσος, κόστισε στους Βεστφαλούς το ποσό των 23 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι που μας πέρασε ενώ με την περσινή χρονιά μέτρησε 44 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, αποτελεί βασικό στέλεχος του γερμανικού συλλόγου και έχει στο παλμάρε του επτά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Εντουάρντο Καμαβινγκά (Ρεν)

Ο ρέκορντμαν που γράφει ιστορία μαζί με την ομάδα του. Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά δεν είναι απλά ένα wonderkid αλλά στη λίστα με τους καλύτερους μέσους στον κόσμο. Ο Γάλλος μέσος έκανε μία γεμάτη χρονιά πέρσι και βοήθησε την Ρεν να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ομίλους Champions League.  Μαζί με το ντεμπούτο της ομάδας του, έκανε και εκείνος την παρθενική του εμφάνιση στα «αστέρια».

Μπορεί να μην σκόραρε ή να μοίρασε κάποια ασίστ, όμως ήταν επιβλητικός για ακόμη μία φορά, κρατώντας στις πλάτες του όλο τον άξονα του γαλλικού συλλόγου κόντρα στη Κρασνοντάρ. Πέρσι μέτρησε 36 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ ενώ πριν λίγες μέρες έσπασε και ρεκόρ καθώς έγινε ο νεότερος άσος που σκοράρει με την εθνική Γαλλίας.

Οι πιο… «έμπειροι»

Μπορεί οι παραπάνω να σήκωσαν για πρώτη το βάρος του… των «αστεριών» στο μανίκι τους, όμως υπήρξαν και δύο ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτή η αίσθηση. Άνσου Φάτι και Τζιοβάνι Ρέινα είναι συνηθισμένοι στο άκουσμα του ύμνου του Champions League, ωστόσο αποτελούν μέρος αυτής της λίστας των ανήλικων.

Άνσου Φάτι (Μπαρτσελόνα)

Το μεγαλύτερο και ακριβότερο ταλέντο του κόσμου. Ο Άνσου Φάτι ήταν η «αποκάλυψη» στη περσινή, κακή σεζόν της Μπαρτσελόνα και φέτος, δείχνει έτοιμος να καθιερωθεί. Αν και μόλις 17 ετών, η παρουσία του κόντρα στη Φερεντσβάρος, ήταν η 6η στο Champions League. Σίγουρα, ο Ισπανός είναι μία διαφορετική περίπτωση από αυτή του Πέδρι, καθώς μετράει 38 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα ενώ έχει καταφέρει να σπάσει όλα τα… κοντέρ.

Στο παιχνίδι κόντρα στους Μαγυάρους βρήκε και αυτός δίχτυα και έφτασε τα 12 στην επαγγελματική του καριέρα ενώ πριν λίγες μέρες έκανε και την πρώτη του συμμετοχή με την εθνική Ισπανίας. Ο ταλαντούχος άσος αποτελεί αναμφίβολα, για αρκετούς, πως το μέλλον θα είναι ο επόμενος Μέσι.

Τζιοβάνι Ρέινα (Ντόρτμουντ)

Το «αστέρι» της Αμερικής. Ο Τζιοβάνι Ρέινα συστήθηκε πέρσι στον ποδοσφαιρικό κόσμο, όταν πήρε προαγωγή στη πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και παρότι μοιράστηκε ο ντεμπούτο του με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο διεθνής άσος έκανε ντεμπούτο στα «αστέρια» πέρσι, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του θεσμού και κατάφερε να μετρήσει μία ασίστ.

Το ίδιο έκανε και τώρα στην ήττα των Γερμανών κόντρα στη Λάτσιο, δημιουργώντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός δεν έχει κάνει ακόμα το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των ΗΠΑ, ωστόσο αυτό μοιάζει θέμα χρόνου, αφού θεωρείται το επόμενο μεγάλο «αστέρι» της χώρας.

Το ποδόσφαιρο περνάει σιγά-σιγά σε νέα εποχή. Όλο και περισσότερα ταλέντα κάνουν την εμφάνισή τους, με στόχο να αντικαταστήσουν επάξια τους ποδοσφαιριστές της προηγούμενης δεκαετίας. Ωστόσο, αυτά τα «μικρά» αστέρια, δείχνουν ικανά να κατακτήσουν τον κόσμο και να γράψουν την δική τους ιστορία στο άθλημα. Και οι πέντε είναι τα ανήλικα wonderkids του Champions League που δείχνουν το… μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ