Δύο σταρ του παρελθόντος μαζεύουν τα κομμάτια τους στην ομάδα του Μπερλουσκόνι! (vids)

Δύο σταρ του παρελθόντος μαζεύουν τα κομμάτια τους στην ομάδα του Μπερλουσκόνι! (vids)

Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Μάριο Μπαλοτέλι βρέθηκαν στον πάτο πληρώνοντας τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος. Τώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Μόντσα του Μπερλουσκόνι και θέλουν να την μετατρέψουν σε μία υπολογίσιμη δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου!

Ο ένας 33 ετών. Ο άλλος 30. Δεν τους λες και… συνταξιούχους. Πριν μερικά χρόνια, αμφότεροι αποτελούσαν δύο από τα σπουδαιότερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τα τραγικά λάθη που έχουν κάνει όμως και η απρόβλεπτη/προβληματική τους συμπεριφορά, τους έφεραν στον πάτο. Ο λόγος για τους Μάριο Μπαλοτέλι και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ!

Όταν τα δύο αυτά ονόματα μας έρχονται στο μυαλό, αμέσως σκεφτόμαστε «μα, πού χάθηκαν αυτοί οι δύο ρε φίλε;». Όντως, η καριέρα και των δύο ακολούθησε μία πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια, αμφότεροι έκαναν ελεύθερη πτώση στο… κενό! Στον πάτο του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, πλέον φαίνεται πως έχουν πιάσει… πάτο και αρχίζουν να ανεβαίνουν. Και μαζεύουν τα κομμάτια τους σιγά-σιγά για να κλείσουν τα επόμενα χρόνια αξιοπρεπώς την καριέρα τους. Σε ένα υψηλό επίπεδο.

The biggest potential I've ever seen is Balotelli'- K.P Boateng - Ghana Latest Football News, Live Scores, Results - GHANAsoccernet

Η συνύπαρξη στη Μίλαν και η πτώση

Μπόατενγκ και Μπαλοτέλι συνυπήρξαν στη Μίλαν το 2013 και το 2016. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2012-13 και το και το ίδιο διάστημα στη σεζόν 2015-16. Οι δυο τους είχαν πολύ καλές σχέσεις και η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική.

Ωστόσο, η καριέρα και των δύο στη συνέχεια πήρε την κατιούσα. Ο Μπαλοτέλι, από εκεί που έστελνε την Εθνική Ιταλίας στον τελικό του Euro 2012 με τη γκολάρα στον ημιτελικό με τη Γερμανία, βρέθηκε να περιφέρεται σε ομάδες όπως η Νις και η Μπρέσια, ενώ είχε ένα μικρό πέρασμα από τη Μαρσέιγ το 2019. Ο Μπόατενγκ από την άλλη άλλαξε 6 ομάδες σε 4 χρόνια (Λας Πάλμας, Άιντραχτ, Σασουόλο, Μπαρτσελόνα, καπάκι δανεικός στη Φιορεντίνα και Μπεσίκτας.

Και τώρα πάλι μαζί στην… άσημη Μόντσα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η τύχη, η μοίρα ή ό,τι άλλο θέλετε, ένωσε ξανά τους Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Μάριο Μπαλοτέλι! Στη Μόντσα, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πρόεδρος ο μικρότερος αδερφός του, Πάολο. Η Μόντσα αγωνίζεται στη Serie B. Δηλαδή τη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Αλλά τα… σημάδια δείχνουν ότι αυτός ο σύλλογος θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας φιλοδοξεί να οδηγήσει άμεσα τη Μόντσα στα μεγάλα σαλόνια της Serie A. Και γιατί όχι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια! Αυτή τη στιγμή, έπειτα από 16 αγωνιστικές, η Μόντσα βρίσκεται στην 3η θέση της Serie B. Και είναι μόλις στο -2 από την 1η (Έμπολι) και τη 2η (Σαλερνιτάνα) θέση! Οι πρώτες δύο θέσεις οδηγούν απευθείας σε άνοδο, ενώ οι θέσεις 3-8 σε play offs.

Οι συνεχόμενες άνοδοι της Μόντσα και η αυτοκριτική των Μπόατενγκ-Μπαλοτέλι

Η Μόντσα πάει… τρένο τα τελευταία χρόνια. Να φανταστείτε, το 2017 ήταν στην τέταρτη κατηγορία (Serie D)! Εκείνη τη χρονιά ανέβηκε στην τρίτη κατηγορία, το 2020 στη δεύτερη (!) και αμέσως, όντας νεοφώτιστη, θέλει να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Δύο από τα βασικά γρανάζια αυτής της προσπάθειας, είναι οι Μπόατενγκ (ήδη 12 συμμετοχές και 4 γκολ) και Μπαλοτέλι (σκόραρε στο ντεμπούτο του στις 30 Δεκέμβρη, μόλις 4 λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο!). Οι οποίοι έκαναν την αυτοκριτική τους και φαίνεται πως έχουν… αλλάξει μυαλά!

Δείτε τα λόγια των δύο αντρών:

«Έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα. Όταν ήμουν νέος, δεν δούλεψα πολύ, έπαιζα μόνο με το ταλέντο μου. Αυτός δεν ήταν ο σωστός τρόπος. Τώρα λυπάμαι που δεν δούλεψα περισσότερο πριν».
(Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ)

«Λυπάμαι για τον τρόπο που έχω ενεργήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Δεν ήμουν καλός επαγγελματίας. Αυτή τη στιγμή κερδίζω 220.000 ευρώ ετησίως…αυτά τα λεφτά έπαιρνα στη Λίβερπουλ σε δύο βδομάδες».
(Μάριο Μπαλοτέλι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ