Όταν ο Ντρεοσί ανακάλυψε τον νεαρό Κιλιάν Εμπαπέ (pic)

Όταν ο Ντρεοσί ανακάλυψε τον νεαρό Κιλιάν Εμπαπέ (pic)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παραλίγο να καταλήξει στη Ρεν χάρη στις ενέργειες του Πιερ Ντρεοσί, αλλά τα ρούβλια του Ριμπολόβλεφ τον έστειλαν στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν χρειάζεται συστάσεις. Τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν τον γνωρίζουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι, αφού είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Τον Κιλιάν Εμπαπέ τον ξέρει ακόμα καλύτερα ο Πιερ Ντρεοσί. Γιατί δεν τον έμαθε όταν άρχισε να διακρίνεται με τη Μονακό και την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά τον είχε ξεχωρίσει από νεαρή ηλικία. Όταν ο νεαρός Εμπαπέ μυούταν στα βασικά του αθλήματος στην ακαδημία AS Bondy Youth, στο προάστιο Μπόντι του Παρισίου.

Τότε, ο νυν γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού εργαζόταν σε αντίστοιχο πόστο στη Ρεν. Η οικογένεια Εμπαπέ είχε δεσμούς με τη γαλλική ομάδα, αφού ο μεγαλύτερος και υιοθετημένος αδερφός του Εμπαπέ, Ζιρές Κεμπό-Εκόκο φόρεσε για χρόνια τη φανέλα της.

Ο Ντρεοσί διαπιστώνοντας τα μεγάλα περιθώρια εξέλιξης που είχε ο Κιλιάν Εμπαπέ προσπάθησε να τον φέρει στις ακαδημίες της Ρεν το 2011 και το 2012. Είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στο Παρίσι, μίλησε με τον μικρό και με τους γονείς και παραλίγο να πείσει την οικογένεια να δώσει ακόμα ένα μέλος της στην πρωτεύουσα της Βρετάνης.

Ο νεαρός Εμπαπέ πήρε μέρος σε μερικές προπονήσεις των τμημάτων υποδομής της Ρεν και αγωνίστηκε σε μερικά ανεπίσημα τουρνουά. Για λίγες μέρες, μάλιστα, με πρωτοβουλία του Ντρεοσί, ο Εμπαπέ έμεινε στον ξενώνα του αθλητικού κέντρου, ώστε να εγκλιματιστεί.

Η οικογένεια Εμπαπέ εμπιστευόταν τον Ντρεοσί και είχε σχηματίσει θετική γνώμη για τη Ρεν, αλλά στην πλειοδοσία που άρχισε για τον νεαρό αστέρα, επικράτησε άλλος. Η Μονακό πρόσφερε πολλές χιλιάδες ευρώ (ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είχε καταστεί ιδιοκτήτης δύο χρόνια πριν και ξόδευε… τα ρούβλια του αφειδώς), ένα ποσό που ο Ντρεοσί δεν μπορούσε να πλησιάσει και το 2013, ο Εμπαπέ εγκαταστάθηκε τελικά στο Πριγκιπάτο…

Ο πατέρας του Εμπαπέ, Γουίλφριντ είχε εξηγήσει στον Ντρεοσί ότι η πρόταση ήταν τόσο γενναιόδωρη, που δεν μπορούσε να την αρνηθεί και τον ευχαρίστησε θερμά για την προσπάθεια. Κάπως έτσι, ο Ντρεοσί έμεινε με το ίσως μεγαλύτερο «αν» στην παραγοντική σταδιοδρομία του και το μόνο που έμεινε είναι οι φωτογραφίες του νεαρού Εμπαπέ σε προπονήσεις και φιλικά με τη Ρεν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ