Μαλόουν Vs Τόμας: Η χειρότερη αγκωνιά στην ιστορία των σπορ και τα 40 ράμματα (Vids)

Μαλόουν Vs Τόμας: Η χειρότερη αγκωνιά στην ιστορία των σπορ και τα 40 ράμματα (Vids)

O Καρλ Μαλόουν είναι ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ όλων των εποχών στο NBA. Με αφορμή τα 58α γενέθλιά του, to10.gr θυμάται tη στιγμή που ξέσπασε στο μάτι του Αϊζάια Τόμας.

Ο Καρλ Μαλόουν είναι γνωστός στους περισσότερους για τους δύο σερί χαμένους τελικούς με τους Γιούτα Τζαζ, απέναντι στους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, υπήρξε όμως ένας εκπληκτικά προικισμένος παίκτης, κάτι που μαρτυρά και η δεύτερη θέση των σκόρερ στην ιστορία του NBA, την οποία κατέχει. Σήμερα όμως, με αφορμή τα 58α γενέθλιά του, to10.gr γυρνά πίσω το χρόνο στο 1991, όταν ο «ταχυδρόμος» θέλησε να τιμωρήσει τον Αϊζάια Τόμας τους Ντιτρόιτ Πίστονς και το ξύλο που μοίραζαν, με μια αγκωνιά που έκανε τον «Ζικ» να χρειαστεί 40 ράμματα…

Ο πάουερ φόργουορντ της Γιούτα είχε ύψος 2.08 μέτρα και ζύγιζε 113 κιλά. Τα μπράτσα του δεν τα χρησιμοποιούσε μόνο για να βάλει τη μπάλα στο καλάθι, αλλά και για να ακινητοποιήσει τους αντιπάλους του. Ο «ναύαρχος» Ντέιβιντ Ρόμπινσον του Σαν Αντόνιο είχε δεχθεί μια γερή, δε συγκρινόταν όμως με εκείνη που είχε αποδέκτη των Αϊζάια Τόμας.

Ήταν 14 Δεκεμβρίου του 1991, όταν οι Τζαζ υποδέχονταν τους Ντιτρόιτ Πίστονς στο Salt Lake City. Οι Πίστονς τότε προέρχονταν από τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το ρόστερ βέβαια εξασθενημένο από τη συνεχή καταπόνηση και το ξύλο που έριχναν στην άμυνα. Για σχεδόν οκτώ χρόνια, όλο το NBA υπέφερε από τα «κακά παιδιά» που με παιχνίδι βασισμένο στη σωματική επαφή, μπόρεσαν να μπουν σφήνα και να σπάσουν το δίπολο των Λέικερς και των Σέλτικς.

Ο Καρλ είχε βαρεθεί τον τρόπο παιχνιδιού του Ντιτρόιτ, και είπε να απαντήσει στο ίδιο μήκος κύματος, κι ακόμα περισσότερο. Ο «Ζικ» προσπέρασε τον αείμνηστο Μαρκ Ίτον και επιχείρησε lay up. Ο Μαλόουν ενήργησε σχεδόν σαν στρατιώτης σε πόλεμο. Τομ συνάντησε στον αέρα δεν άφησε περιθώρια. Με μια αγκωνιά τον ξάπλωσε κάτω, αποτρέποντας την προσπάθεια, υποδυόμενος το ρόλο που είχαν συνήθως οι Πίστονς. Ο Τόμας χρειάστηκε 40 ράμματα στο μάτι, το οποίο δε μπορούσε να ανοίξει καν. Απειλήθηκε σύρραξη, με τους διαιτητές να απομακρύνουν τους παίκτες στα αποδυτήρια.

Εκείνη ήταν η πρώτη φορά που, αντίπαλος της ομάδας του Τσακ Ντέιλι, έπαιξε τόσο δυνατά τα Πιστόνια. Το NBA θα αργούσε κάποια χρόνια ακόμα να αλλάξει τους κανόνες και τα όρια των επιτρεπόμενων επαφών και των φάουλ, ο Μαλόουν όμως προέβη σε μια πράξη εκ μέρους όλων των ομάδων που ήθελαν αλλά δεν τολμούσαν να «πληρώσουν την ομάδα από την πολιτεία του Μίσιγκαν, με το ίδιο νόμισμα. Η ποινή του χρηματικού προστίμου 10.000 δολαρίων και η στέρηση δικαιώματος συμμετοχής από έναν αγώνα, ήταν κάτι πολύ μικρό, ίσως ακόμα και για τα τότε δεδομένα, όμως ο «mailman» σίγουρα δε νοιάστηκε για τα χρήματα, αφού πέρασε το μήνυμα που ήθελε…

Δείτε εδώ την επίμαχη φάση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ