Έργα και ημέρες του Φαν Σιπ στον πάγκο της Εθνικής (vids)

Έργα και ημέρες του Φαν Σιπ στον πάγκο της Εθνικής (vids)

Ο Τζον Φαν Σιπ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και to10.gr κάνει τον απολογισμό του ο Ολλανδού τεχνικού στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας.

Ο Τζον Φαν Σιπ με μια μακροσκελή ανακοίνωση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο instagram έκανε γνωστό πως αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής ομάδας έπειτα από 2,5 χρόνια παρουσίας αφήνοντας… αιχμές προς τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Ο Ολλανδός τεχνικός ανέλαβε το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού μας στις 31 Ιουλίου του 2019 με σκοπό να ξαναβάλει στις «ράγες» των επιτυχιών την γαλανόλευκη και να την οδηγήσει ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.

Ο 57χρονος αφήνει την εθνική Ελλάδας στο νο47 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας αποτύχει πλήρως στην αποστολή του, με τελευταίο κάζο φυσικά την μη παρουσία της εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καταρ. Το περιβόητο πλάνο… Κατάρ του Ολλανδού και της ΕΠΟ απέτυχε παταγωδώς, με τη «γαλανόλευκη» να τερματίζει τρίτη και να μην καταφέρνει να κερδίσει ούτε το Κόσοβο.

Με αφορμή λοιπόν την αποχώρηση του Φαν Σιπ to10.gr βάζει στο μικροσκόπιο τα έργα και τις πράξεις του Ολλανδού στα 2,5 χρόνια παρουσία του στον γαλανόλευκο πάγκο.

Η πρώτη αποτυχία 

Ο Φαν Σιπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις 31 Ιουλίου του 2019. Η αλλιώς στα μισά της φάσης των ομίλων των προκριματικών για το EURO 2020. Ο Ολλανδός διαδέχθηκε τον Άγγελο Αναστασιάδη με την εθνική εκείνη την χρονική στιγμή να έχει απολογισμό τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα πρώτα τέσσερα ματς, σε έναν όμιλο με Ιταλία, Φινλανδία, Βοσνία, Αρμενία και Λιχτενστάιν.

Φυσικά και στόχος ήταν να ήταν να βρεθούμε στα τελικά της διοργάνωσης όμως κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε. Στα 6 παιχνίδια που κάθισε ο Ολλανδός η εθνική μας μέτρησε  3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τρίτη θέση και να βλέπει το εισιτήριο της πρόκρισης να πετάει μακριά.

Το κάζο του Nations League  

Σειρά είχε η νεοσύστατη της UEFA το Nations League(2022/21) εκεί οπού η κληρωτίδα μας χαμογέλασε και μας έφερε αντιμέτωπους με τις Σλοβενία, Μολδαβία, Κόσοβο και Κύπρο σε ένα θεωρητικά βατό… όμιλο. Όμως όπως αποδείχτηκε στο φινάλε ακόμη και αυτά τα «μεγαθήρια» της Ευρώπης αποδείχθηκαν βουνό για τον Ολλανδό τεχνικό. Η Ελλάδα καταφέρνει γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να τερματίσει στην δεύτερη θέση με απολογισμό 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Το πλάνο Κατάρ… η ταφόπλακα 

Η τρίτη και η φαρμακερή για τον Τζόν Φαν Σιπ. Το περίφημο πλάνο του Κατάρ. Η εθνική μας ξεκίνησε την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 με στόχο να καταλάβει έστω την δεύτερη θέση η οποία θα μας οδηγούσε σε αγώνες μπαράζ και σε μια… τελική ζαριά ώστε να βρεθούμε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 2014. Σε ένα όμιλο με Ισπανία, Σουηδία, Γεωργία και Κόσοβο ο 57χρονος τεχνικός εξέφραζε την σιγουριά πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση και πως το πλάνο Κατάρ θα στεφτεί με πλήρως επιτυχία. Όμως λογάριαζε χωρίς της Γεωργία και Κόσοβο οι οποίες κατάφεραν να μας υποχρεώσουν σε βαθμολογικές απώλειες και να μας ψαλιδίσουν τι όποιες ελπίδες πρόκρισης υπήρχαν.

Μετά την εκτός έδρας ήττα από την Σουηδία με 2-0 η εθνική απέτυχε και μαθηματικά να δώσει το παρών σε μια μεγάλη διοργάνωση με το πλάνο του Κατάρ να κατεδαφίζεται πανηγυρικά.

Εν ολίγοις, ο Ολλανδός τεχνικός αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής έχοντας απολογισμό, τρεις αποτυχίες σε τρεις διοργανώσεις και 11 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 25 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και των φιλικών, με 28-22 γκολ.

Ο Τζον Φαν Σιπ  αποχωρεί ως αποτυχημένος αφού στο τέλος της ημέρας δεν κατάφερε αυτό για το οποίο προσελήφθη να οδηγήσει την γαλανόλευκη σε μεγάλη διοργάνωση μετά από μια επταετία και συνεχόμενα στραπάτσα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παρακολουθήσει ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση από την τηλεόραση με την αποτυχία να πιστώνεται στον Ολλανδό…. και τις επιλογές του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ