Νετς: Το πρώτο φαβορί της χρονιάς έχει πλέον οκτώ ήττες στη σειρά (pics, vids)

Νετς: Το πρώτο φαβορί της χρονιάς έχει πλέον οκτώ ήττες στη σειρά (pics, vids)

Οι Μπρούκλιν Νετς ήταν το πρώτο φαβορί στην αρχή της σεζόν για την κατάκτηση του τίτλου, όμως μετρούν πλέον οκτώ συνεχόμενες ήττες. «To10» εξηγεί τους λόγους της κατάρρευσής τους.

Οι Νετς ήθελαν από πέρυσι το πρωτάθλημα, όμως ο Γιάννης και οι τραυματισμοί τους το στέρησαν. Φέτος είχαν εξίσου μεγάλα σχέδια, να βρεθούν στους τελικούς για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια και να πάρουν το τρόπαιο, όμως τα πράγματα κάθε άλλο παρά ιδανικά κυλούν.

Αυτή τη στιγμή έχουν 29 νίκες και 24 ήττες και βρίσκονται στην έβδομη θέση της Δύσης. Οι έξι πρώτες ομάδες περνούν απευθείας στα playoffs, ενώ από το νούμερο 7 μέχρι και το 10 θα μπουν στη διαδικασία του Play in Tournment για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο.

Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν, αρχικά να μπλέξουν στα μπαράζ, έχοντας πλέον οκτώ συνεχόμενες ήττες κι αν συνεχιστεί κι άλλο η κατάσταση να μείνουν εντελώς εκτός της postseason. Που οφείλεται όμως η θέση τους;

Τα… καμώματα του Καϊρί Ίρβινγκ

Ο Ίρβινγκ παραμένει ανεμβολίαστος από την αρχή της σεζόν κι έτσι δεν μπορεί να παίξει στα εντός έδρας ματς, λόγω των κανόνων της Νέας Υόρκης, για όσους αθλητές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Με αυτό το δεδομένο, ο Στιβ Νας τον κράτησε αρχικά εκτός ομάδας για μεγάλο διάστημα, όμως τον τελευταίο καιρό τον επανέφερε. Οι τραυματισμοί παικτών, όπως ο Χάρις και ο Όλντριτζ τον ανάγκασαν να αλλάξει στάση.

Ο Ίρβινγκ λοιπόν παίζει μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια κι έχει προλάβει να αγωνιστεί 12 φορές. Σε αυτές τις αναμετρήσεις η Νετς μετρούν οκτώ ήττες και μόλις τέσσερις νίκες. Εκείνος βέβαια επιμένει στη στάση του και δεν σκέφτεται να εμβολιαστεί, διαχωρίζοντας το μπάσκετ από τη ζωή όπως λέει.

Λείπει ο καλύτερος παίκτης τους

Ο Κέβιν Ντουράντ είναι και φέτος εξαιρετικός, με διαφορά ο πιο παραγωγικός τους παίκτης, Μετρά φέτος 29.3 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ. Αναγκάζεται βέβαια να παίζει σχεδόν 37 λεπτά κι αυτό το πλήρωσε από τα μέσα Γενάρη.

Τραυματίστηκε κόντρα στους Πέλικανς κι αναμένεται να επιστρέψει σε 2-4 εβδομάδες, από τώρα (4-6) συνολικά, όπως είχε πει ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα έπαιξε 12 παιχνίδια και κέρδισε μόλις τα 3.

Δεδομένου ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να επανέλθει πλήρως, όταν επιστρέψει, λογικά θα είναι στα παλιά στάνταρ του τουλάχιστον από μέσα Μαρτίου, με πολύτιμο χρόνο να χάνεται.

Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν είναι ο εαυτός του

Ο Χάρντεν ήταν η μεγάλη ελπίδα των Νετς πέρυσι, μετά την έλευσή του, όμως τραυματίστηκε κόντρα στους Μπακς. Φέτος έχει επιστρέψει, παλεύει ακόμα βέβαια να… βρει τον εαυτό του.

Οι 22.5 πόντοι τα 8 ριμπάουντ και οι 10.2 ασίστ δεν είναι κακά νούμερα, αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια. Παίρνει 16 προσπάθειες ανά ματς κι ευστοχεί περίπου στις 7 (6.6) ενώ στα τρίποντα έχει 2.3 εύστοχα ανά 7 προσπάθειες. Κι εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη «παγίδα».

Δεν τον νοιάζει τόσο για τα ίδια τα μακρινά σουτ, όσο για κάτι άλλο που συνδέεται με αυτά. Πολλές φορές τα χρησιμοποιεί για να πάρει φάουλ πάνω στην προσπάθεια, άρα τρεις βολές.

Όμως φέτος έχει έρθει το τέλος της… Χαρντενιάς, όπως είχαμε αναλύσει σε προηγούμενο σημείο της σεζόν. Δεν παίρνει τα φάουλ που είχε συνηθίσει, καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει και δεν σφυρίζουν πια όταν ο παίκτης προκαλεί ο ίδιος την επαφή πέφτοντας πάνω στην αμυντικό. Μέσα σε όλα αυτά, το όνομά του ακούγεται σε μεταγραφικά σενάρια με την προθεσμία των μεταγραφών να πλησιάζει (10/2).

Οι Νετς είχαν μεγάλα όνειρα για φέτος, όμως η πραγματικότητα τους «προσγείωσε» απότομα και πλέον έχουν επιδοθεί σε μια μάχη με τον χρόνο, για να μην αποχαιρετήσουν πρόωρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ