Τάιλερ Ντόρσεϊ, κοίτα τι έκανες στον Ολυμπιακό… (Pics, Vids)

Τάιλερ Ντόρσεϊ, κοίτα τι έκανες στον Ολυμπιακό… (Pics, Vids)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις, μέσα στον Φεβρουάριο, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στον Ολυμπιακό, ενώ δεν φοβάται να βγει μπροστά στα δύσκολα όταν η ομάδα τον χρειάζεται.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πρωταγωνιστής ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που αναδείχθηκε MVP, ο οποίος μαζί με τους Τόμας Γουόκαπ και Σάσα Βεζένκοφ οδήγησαν τους Ερυθρόλευκους στο 10ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Μπορεί ο Βούλγαρος φόργουορντ να ήταν ο άνθρωπος που… κουβαλούσε επιθετικά την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε όλο το ματς και ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ να σήμανε το ξεκίνημα της αντεπίθεσης με την άμυνά του. Όμως ο ομογενής σκόρερ, ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά στα κρίσιμα λεπτά και με δικούς του πόντους κλείδωσε τη νίκη.

Η εμφάνιση του Ντόρσεϊ μόνο τυχαία δεν ήταν. Καθώς μέσα στον Φεβρουάριο τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά, έχοντας καταφέρει να δώσει πολύτιμες νίκες στην ομάδα του. Σημειώνοντας κρίσιμους πόντους όποτε χρειάστηκε, αφήνοντας έτσι «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του.

Ελαφρά πτώση της απόδοσης λόγω κορωνοϊού

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι Πειραιώτες ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τον κορωνοϊό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν ένα σερί ηττών στη Euroleague, αλλά και κάποιες όχι τόσο καλές εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.  Ο Ντόρσεϊ μπορεί να είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε δύο από τα τρία ματς του μήνα στην Ευρώπη (14 με Φενέρ, 12 με Μακάμπι), όμως φαινόταν φανερά επηρεασμένος και έμοιαζε να του λείπει αυτή η γνωστή σιγουριά που τον χαρακτηρίζει.

Δεν είχε τον απαραίτητο ρυθμό -όπως όλη η ομάδα- και αυτό δεν τον άφησε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, στα ευρωπαϊκά και εγχώρια παρκέ, όπως θα περίμενε ο κόσμος και φυσικά όπως θα περίμενε ο ίδιος από τον εαυτό του. Ωστόσο, όλα αυτά αποδείχθηκαν απλά ένα δικαιολογημένο ντεφορμάρισμα και τίποτα παραπάνω. Μόνο βέβαιο, αποτέλεσε, το γεγονός πως ο 25χρονος γκαρντ δεν θα το άφηνε να τον επηρεάσει.

Επέστρεψε για τα καλά τον Φεβρουάριο

Με το που έφυγε ο άσχημος Γενάρης και το 2022 έφτασε στον δεύτερό του μήνα, τα πράγματα άλλαξαν. Και για τον Ολυμπιακό και για τον Ντόρσεϊ. Άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει ρυθμό και αυτό φάνηκε από το ματς στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ. Στο δεύτερο μέρος τού ματς ήταν εξαιρετικός και κρατούσε ουσιαστικά μόνος του τους Ερυθρόλευκους, που εν τέλει δεν απέφυγαν την ήττα, έχοντας 13 πόντους και 4 ασίστ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο αγώνας με την Μπασκόνια. Ο ομογενής γκαρντ πήρε από το… χέρι την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και με συνεχόμενα δικά του καλάθια στο τέλος έφερε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για το νέο έτος στον Πειραιά, σημειώνοντας 17 πόντους μαζί με 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Ένα… διάλειμμα απέναντι στον Άρη, όπου είχε μόλις τρεις πόντους, δεν τον πτόησε.

Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν στην Αναντολού Έφες στο ΣΕΦ θέλοντας τη νίκη για να παραμείνουν ψηλά στη βαθμολογία και να κρατήσουν μια απόσταση από τους Τούρκους. Ο 25χρονος φρόντισε να κρατήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 19 πόντους, για να έρθει ο Κώστας Σλούκας που με buzzer beater χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα στην παράταση. Κόντρα στο Λαύριο, αν και οι Ερυθρόλευκοι ζορίστηκαν για περίπου ένα ημίχρονο, πήραν μια εύκολη νίκη. Ο Ντόρσεϊ το… έπιασε από εκεί που το άφησε απέναντι στην Έφες και σημείωσε 19 πόντους, παρέα με 5 τελικές πάσες και 4 ριμπάουντ.

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Παίζοντας ουσιαστικά αυτό που μπορεί μόνο στην τρίτη περίοδο. Κάτι που αποδείχθηκε αρκετό για να έρθει η πρόκριση στον τελικό. Ο 25χρονος παίκτης κινήθηκε και εκείνος σε ρηχά νερά με 6 πόντους, αλλά και 4 ασίστ, αναλαμβάνοντας περισσότερο δημιουργικό ρόλο.

Ο τελικός αποδείχθηκε μια διαφορετική ιστορία. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε τα ηνία για τρία δεκάλεπτα. Αλλά όλα άλλαξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς οι Πράσινοι δεν ευστόχησαν σε σουτ εντός πεδιάς και έτσι οι Πειραιώτες βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή. Ο Ντόρσεϊ δήλωσε ξανά «παρών» όταν τον χρειάστηκαν οι συμπαίκτες του και με 21 πόντους, συν ένα τρίποντο… μαχαιριά για το 73-67, έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα στον Ολυμπιακό που πανηγύρισε τον τίτλο.

Ο Ντόρσεϊ δεν κρύφτηκε στα κρίσιμα

Στα επτά αυτά παιχνίδια ο ομογενής γκαρντ μέτρησε κατά μέσο όρο 13,7 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε περίπου 25 λεπτά που έμενε στο παρκέ. Δείχνοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά και βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, όντας έτοιμος για τη δύσκολη συνέχεια, τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Euroleague.

Το πιο σημαντικό όμως για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν πως είδε τον 25χρονο σκόρερ να κάνει αυτό για το οποίο και αποκτήθηκε. Να δίνει λύσεις επιθετικά. Να προσφέρει απλόχερα το… εύκολο καλάθι. Αν ο Ντόρσεϊ ξέρει να κάνει κάτι καλά, αυτό είναι σίγουρα να στέλνει την μπάλα στο διχτάκι. Με όποιον τρόπο επιθυμεί.

Όταν έπρεπε βγήκε μπροστά στα δύσκολα και όχι απλά πέτυχε κάποιους πόντους, αλλά κλείδωσε και τεράστιες νίκες. Όπως με την Μπασκόνια, χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο διπλό. Αλλά και στον τελικό Κυπέλλου που διακυβευόταν ένα τρόπαιο. Παίρνοντας μάλιστα σπίτι του το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

Ο ίδιος φαίνεται να έχει ταιριάξει στο σύστημα του Ολυμπιακού και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Έχει πείσει και με το παραπάνω με τις επιδόσεις του και στο Ερυθρόλευκο στρατόπεδο θέλουν να κάνουν τα πάντα για να ανανεώσουν το συμβόλαιό του. Κρατώντας τον για καιρό ακόμα στο μεγάλο λιμάνι, ώστε να… φορτώνει με πολλούς πόντους τις αντίπαλες ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ