Μόργκαν Ντε Σάνκτις: Μανιωδώς… τελειομανής

Μόργκαν Ντε Σάνκτις: Μανιωδώς… τελειομανής

«Πολλές φορές ο Ντε Σάνκτις μου έστελνε μηνύματα τα ξημερώματα. Δούλευε συνεχώς»... Χρειάζεσαι κάτι άλλο πέρα από την ατάκα του Ντι Φραντσέσκο για να καταλάβεις τι είδους άνθρωπος είναι ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις;

Στην Ιταλία και τη Μόντσα θα συνεχίσει την καριέρα του όπως όλα δείχνουν ο Φρανσουά Μοντέστο. Ο Κορσικανός θα αναλάβει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή στη νεοφώτιστη ομάδα της Serie A, η οποία ανήκει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, την είδηση επιβεβαίωσε ο CEO της ιταλικής ομάδας, Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Μοντέστο ο οποίος αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, έχοντας κάνει μια φοβερή δουλειά.

Οι Ερυθρόλευκοι μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση του Μοντέστο, αλλά ούτε τα σενάρια που έρχονται από την Ιταλία και κάνουν λόγο για επαφές του συλλόγου με τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις. Ο Ιταλός αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας από την Ελλάδα, αφού πρώτα μίλησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρόμα μίλησε για το όραμα του και άφησε καλές εντυπώσεις στους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα αποφασίσουν για το εάν θα δώσουν στον Ντε Σάνκτις τα «κλειδιά» για τη γενική λειτουργεία, καθώς προορίζεται για το πρόσωπο που θα έχει τη γενική ευθύνη για τον προγραμματισμό στους Πειραιώτες.

Ο 45χρονος έχει μια μεγάλη ιστορία από πίσω του. Όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως στέλεχος στη Ρόμα, στην οποία ανέδειξε και τις ικανότητες που έχει εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Ένας άνθρωπος με πολλές εμπειρίες. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Πεσκάρα, με την οποία σημείωσε 79 συμμετοχές. Ακολούθησε ένα μικρό πέρασμα στη Γιουβέντους, με μόλις τέσσερις συμμετοχές, πριν μετακομίσει στο Ούντινε, για χάρη της Ουντινέζε. Εκεί ο Ντε Σάνκτις έμεινε για οχτώ χρόνια και κατέγραψε 228 συμμετοχές, κρατώντας την εστία του 68 φορές ανέπαφη.

Έκανε δύο «ταξίδια» σε Ισπανία και Τουρκία, φορώντας τις φανέλες των Σεβίλλη και Γαλατάσαραϊ, προτού επιστρέψει στην πατρίδα του για να φορέσει τη φανέλα της Νάπολι με την οποία αγωνίστηκε σε 174 παιχνίδια, κατακτώντας και ένα Κύπελλο!

Η Ρόμα ωστόσο ήταν ο… έρωτας του. Παρότι αγωνίστηκε λιγότερο από ότι με τη Νάπολι και την Ουντινέζε, ο Ιταλός δέθηκε με τους «τζιαλορόσι» σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τους αγάπησε και αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο μέρος στο οποίο βρέθηκε.

Και μάλιστα, μέσα σε αυτή τη θητεία, ο Ιταλός παλαίμαχος τερματοφύλακας είχε για συμπαίκτες τον Βασίλη Τοροσίδη, τον Χοσέ Χολέμπας, αλλά και τον Κώστα Μανωλά.

Το 2017, ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις ανακοίνωσε το «τέλος» του από τα γήπεδα, αναλαμβάνοντας πόστο στην αγαπημένη του Ρόμα.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Ιταλός διετέλεσε Team Manager και αθλητικός διευθυντής, καθώς συνεργάστηκε με μερικά «τέρατα» του χώρου, όπως ο Τιάγκο Πίντο και ο «μεγάλος» Μόντσι.

Αυτή η θητεία του στη Ρόμα, φέρεται να τον έχει ανεβάσει και πολλά επίπεδα. Μάλιστα, όσο δούλευε ως Team Manager, ο Ντε Σάνκτις φρόντιζε να είναι έτοιμοι για… όλα οι ποδοσφαιριστές του και να μην τους λείπει τίποτα.

Ο τότε προπονητής της Ρόμα, Ντι Φραντσέσκο, είχε αναφερθεί παλαιότερα στη μανία του Ντε Σάνκτις να τα έχει όλα… τέλεια για τους ποδοσφαιριστές του.

«Ο προπονητής είναι σημαντικός επειδή είναι αυτός που ευθύνεται για την απόδοση της ομάδας. Ο Team Manager είναι επίσης σημαντικός, καθώς πρέπει να βοηθάει με διαφορετικούς τρόπους τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και στα ρεπό τους.

Πολλές φορές ο Ντε Σάνκτις μου έστελνε μηνύματα τα ξημερώματα! Η δουλειά του Team Manager είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για τον καθένα και καταλαβαίνω πόσο δύσκολη μπορεί να είναι», είχε δηλώσει για τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις ο Ντι Φραντσέσκο.

Παρότι κατέχει τα διπλώματα UEFA B, UEFA A και UEFA Pro, ο ίδιος δεν δείχνει και πολύ «ψημένος» να πιάσει θέση στους πάγκους, όπως έχει δηλώσει…

«Όταν είμαι πίσω από ένα γραφείο μπορώ να αφοσιωθώ περισσότερο σε αυτό που κάνω. Οργανώνω καλύτερα τις σκέψεις μου και έχω παράλληλα έναν προπονητή που δουλεύει σαν ένα… φίλτρο», έχει πει σε μια παλαιότερη συνέντευξη του ο 45χρονος.

Πρόκειται για έναν… τελειομανή επαγγελματία, με όραμα και σκέψεις που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ