Αϊζάια Κάνααν: Ένας «εκτελεστής» για τον Θρύλο (vids)

Αϊζάια Κάνααν: Ένας «εκτελεστής» για τον Θρύλο (vids)

Ο Ολυμπιακός απέσπασε την υπογραφή του Αϊζάια Κάνααν, παρά την σφήνα της Φενέρμπαχτσε, και to10 σας παρουσιάζει το προφίλ του διαδόχου του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Μπορεί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ να ανακοίνωσε την Πέμπτη (7/7) την απόφασή του στον Ολυμπιακό, ωστόσο οι νταμπλούχοι Ελλάδος είχαν αρχίσει εδώ και μέρες να δουλεύουν το plan b ενόψει της νέας σεζόν. Το ομολογημένο όνειρο του διεθνή με την Εθνική Ελλάδος άσου για το NBA σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη πρόταση των Μάβερικς είχαν… στείλει το μήνυμα στους Πειραιώτες και εκείνοι έκαναν τα κουμάντα τους.

Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης (6/7) έσκασε το όνομα του βασικού υποψήφιου για την αντικατάσταση του Ντόρσεϊ κι αυτό δεν ήταν άλλο από τον Αϊζάια Κάνααν. Ο 31χρονος άσος που έκλεισε τη σεζόν στη Γαλατασαράι υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Πιστιόλη, ήταν το μεγάλο φαβορί παρ’ ότι στο κόλπο μπήκε τις τελευταίες ώρες και η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη που γενικά φαίνεται πως κινείται για ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: Ένας χρόνος Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ο σκόρερ, το ΟΑΚΑ και το όνειρο του ΝΒΑ(vids)

Τελικά, το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον Ολυμπιακό και θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ποιος είναι όμως ο Κάνααν και γιατί πιστεύει ο Ολυμπιακός πως μπορεί να… μπει στα παπούτσια του Ντόρσεϊ ο οποίος ήταν αναμφίβολα εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της περσινής εξαιρετικής πορείας των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη; To10 σας παρουσιάζει το status ενός γεννημένου σκόρερ.

Μικρός στο μάτι, μεγάλος στο παρκέ

Ο Κάνααν (1.83μ.) είναι ένας γρήγορης εκτέλεσης και σκέψης σουτέρ, με μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ. Υπήρξε σπουδαίος σκόρερ στο κολλέγιο (Μάρεϊ Στέιτ) όπου είχε 21,8 πόντους με 37% στα τρίποντα την τελευταία χρονιά και 19 πόντους με 46% στα τρίποντα (κι ακόμα 3,6 ασίστ) ως τριτοετής.

Για την ακρίβεια, σε 132 αγώνες στο Κολέγιο σούταρε με 42% ποσοστό καριέρας ενώ για επτά σεζόν ξεδίπλωσε το ταλέντο του και στα παρκέ του ΝΒΑ παρ’ ότι είχε κατά βάση δεύτερο ρόλο. Η αρχή έγινε το 2013 στους Ρόκετς όπου έμεινε ως τον Φεβρουάριο του 2015 όταν και πήγε στους Σίξερς. Στη Φιλαδέλφεια τα πήγε εξαιρετικά στο υπόλοιπο της σεζόν 2014-2015 με μέσο όρο 12,6 πόντους και 11 πόντους κατά μ.ο σε 77 ματς την επόμενη σεζόν, ξεκινώντας βασικός μάλιστα στα 39.

Ακολούθησε πέρασμα από τους Μπουλς, ξανά Ρόκετς, Σανς, Τίμπεργουλβς και τέσσερα ματς με τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο τα οποία ήταν και τα τελευταία του στον μαγικό κόσμο του NBA. Στην Ευρώπη ήρθε το 2020 για λογαριασμό της Ούνικς Καζάν με την οποία έπαιξε στην Euroleague και αποχώρησε στα μέσα της περσινής σεζόν όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την Ούνικς μάλιστα ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό, στις 3 Δεκεμβρίου 2021 όταν οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν δύσκολα με 87-84 εκτός έδρας. Ο Κάνααν τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 6/9 τρίποντα ξεχωρίζοντας σαν τη μύγα μες το γάλα.

Παρά το ότι είναι μικρός στο δέμας είναι πολύ δυνατός και δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και με τα θηρία. Προσφέρει και στην άμυνα όπου είναι πιεστικός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην άμυνα man to man. Αν έχει ένα αρνητικό είναι πως δεν το έχει και πολύ με τη δημιουργία με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και τελείωσε με 11.8 πόντους αλλά μόλις 1.3 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ