Βραζιλία-Γερμανία: 1+7 χρόνια από την απόλυτη «κηδεία» (vids)

Βραζιλία-Γερμανία: 1+7 χρόνια από την απόλυτη «κηδεία» (vids)

Σήμερα συμπληρώνονται 8 χρόνια από το επιβλητικό 7-1 της Γερμανίας επί της οικοδέσποινας Βραζιλίας.

Πέρασαν ήδη 7+1 χρόνια από το απόλυτο κάζο στην ιστορία των εθνικών ομάδων και συνολικά του ποδοσφαίρου, από μια υπερδύναμη κόντρα σε μια άλλη που ονειρευόταν τίτλο μέσα στο σπίτι της και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Το 2014 η Βραζιλία είχε την ευκαιρία μέσω του Μουντιάλ που διοργάνωνε να σβήσει μια και καλή την τραγωδία του «Μαρακανάσο», όπου στον τελικό του 1950 μπροστά σε 200.000 οπαδούς της έχανε το τρόπαιο από την Ουρουγουάη με 1-2. Μετά το τελικό σφύριγμα πολλοί Βραζιλιάνοι αυτοκτονούσαν από τις κερκίδες του Μαρακανά.

Διαβάστε επίσης:Στα δύο το Παρίσι: Κόντρα Μέσι – Εμπαπέ για χάρη του Νεϊμάρ

Η πίεση που είχε η ομάδα των Βραζιλιάνων για να κατακτήσουν το τρόπαιο στην δεύτερη ευκαιρία μπροστά στην χώρα τους ήταν τεράστια. Φαινόταν στα μάτια τους, στις κινήσεις τους. Έκλαιγαν στο άκουσμα του εθνικού τους ύμνου ,παιδαριώδη λάθη όπως το αυτογκόλ του Μαρσέλο στο εναρκτήριο ματς με την Κροατία.

Και ενώ περνούν τους ομίλους με 7 βαθμούς σαν πρώτοι και μετά κατά σειρά τη Χιλή και την Κολομβία φτάνουν στα ημιτελικά για να γραφτεί ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας. Οι διασταυρώσεις τους βγάζουν αντιμέτωπους με ένα από τα φαβορί του θεσμού, τη Γερμανία. Τα πάντσερ του Γιόακιμ Λεβ στον πάγκο και κύριους εκφραστές τον Λαμ, τον Κλόζε και τον Κρόος βρήκαν την τέλεια στιγμή για να πάρουν πίσω την εκδίκηση τους για τον χαμένο τελικό στη Γιοκοχάμα το 2002.

Στις 8 Ιουλίου στο κατάμεστο «Estadio Mineirazo» του Μπέλο Οριζόντε η Βραζιλία εμφανίστηκε χωρίς τους Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα αλλά αυτό που είδαν οι περίπου 62.000 θεατές ούτε στο πιο τρελό όνειρό τους δεν θα το φανταζόταν.

Οι Γερμανοί ήταν τόσο καταιγιστικοί που με την συμπλήρωση 30 λεπτών από την έναρξη του παιχνιδιού ήταν μπροστά με 5-0.Ειδικά στο διάστημα από το 23 έως το 29 η «δίψα για αίμα» είχε «χτυπήσει κόκκινο» που σκόραραν 4 φορές. Παιδία και ενήλικοι να κλαίνε μπροστά στην νέα συντριβή που φαινόταν ότι θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τα πάντσερ να σημειώνουν άλλα 2 τέρματα με τους Σίρλε και Μίλερ ρίχνοντας στο καναβάτσο το συγκρότημα του Φελίπε Σκολάρι που με τον Όσκαρ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρηση πέτυχαν το γκολ της τιμής.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού το κάζο της Σελεσάο έγινε παγκόσμιο θέμα με τον τίτλο «Μινεϊράσο», με τους συμπατριώτες τους να λένε ότι η χώρα τους δεν πρέπει να ξαναδιοργανώσει τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου λόγω… κατάρας.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Σκολάρι): Σέζαρ, Μαρσέλο, Λουίζ, Χουλκ (46′), Όσκαρ, Ντάντε, Φρεντ (69′), Λουίς Γκουστάβο, Μπερνάρντ, Φερναντίνιο (46′), Μαϊκόν / Παουλίνιο (46′), Ραμίρεζ (46′), Γουίλιαν (69′)

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (46′), Κεντίρα (76′), Σβάινστάιγκερ, Οζίλ, Κλόζε (58′), Μίλερ, Λαμ, Κρος, Μπόατενγκ / Γκίντερ (58′), Ντράξλερ (76′), Μερτεζάκερ (46′)

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ