ΑΕΚ: Η μεγάλη των σουτέρ «σχολή» (vids)

ΑΕΚ: Η μεγάλη των σουτέρ «σχολή» (vids)

Mε αφορμή την προσθήκη του Γιάνις Στρέλνιεκς to10 σας θυμίζει πέντε περιπτώσεις δεινών σουτέρ που άφησαν το στίγμα τους στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΕΚ συνεχίζει τη δημιουργία του ρόστερ της επόμενης σεζόν όπου μετά από μία απίστευτα δύσκολη χρονιά σε όλους τομείς, στοχεύει στο να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική. Με περιορισμένο μεν μπάτζετ, αλλά με ψαγμένες και προσεκτικές κινήσεις που θα δώσουν στον Ηλία Καντζούρη τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο. Το πρωί της Τετάρτης (10/8) η Ένωση ανακοίνωσε τον πέμπτο της ξένο για φέτος και την πιο ηχηρή της προσθήκη μέχρι τώρα.

Ο λόγος για τον Γιάνις Στρέλνιεκς που για μία διετία αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και πλέον θα φοράει τα κιτρινόμαυρα. Ο Λετονός γκαρντ έχει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έρχεται στην ΑΕΚ για να αποτελέσει τον σουτέρ της αλλά και τον ηγέτη της. Με αφορμή τη μεταγραφή του 33χρονου γκαρντ to10 σας θυμίζει πέντε περιπτώσεις δεινών σουτέρ που άφησαν το στίγμα τους στη «Βασίλισσα» τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Νέα δεδομένα για Κογιάδο – Τι λένε τα ρεπορτάζ στην Ισπανία (pic)

Κιθ Λάνγκφορντ

Αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου. Δεν μιλάμε απλά για έναν καλό σουτέρ, αλλά για έναν από τους κορυφαίους σουτέρ που πέρασαν από τα ευρωπαϊκά παρκέ την τελευταία δεκαετία. Ουσιαστικά έμεινε για δύο χρόνια στην Ένωση, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 2020 ενώ τη σεζόν 2019-20 ψηφίστηκε ως MVP του BCL. Και τις δύο σεζόν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Μάνι Χάρις

Τον Αύγουστο του 2017 η ΑΕΚ υπέγραψε τον Μάνι Χάρις και παρ’ ότι επρόκειτο για έναν γεννημένο σουτέρ, πιθανώς ούτε οι άνθρωποι της Ένωσης να μην περίμεναν πως θα κολλήσει τόσο με την ομάδα. Ο Αμερικανός άσος ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές σε μία μαγική χρονιά για την ΑΕΚ η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και το BCL στο Final 4 της Αθήνας.

Κέβιν Πάντερ 

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2018, και λίγες μόλις μέρες πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ απέκτησε τον Κέβιν Πάντερ από τη Ρόσα Ράντομ, την οποία είχε αντιμετωπίσει στο BCL την ίδια σεζόν. Μπορεί στην αρχή λίγοι να ενθουσιάστηκαν κυρίως λόγω της ομάδας από την οποία προερχόταν ο Αμερικανός, αλλά φρόντισε να δείξει με το… καλημέρα τις ικανότητές του. Σαν να έπαιζε χρόνια στην ΑΕΚ, βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ πρωταγωνίστησε και στο Final 4 (και όχι μόνο) του BCL όπου με μεγάλα σουτ έξω από τα 6.75 έκρινε τον τελικό με τη Μονακό.

Ντάριλ Μέικον

Τον Ιανουάριο του 2021 η ΑΕΚ έκανε δικό της τον Ντάριλ Μέικον ο οποίος έμεινε για έξι μήνες στην Ενωση και παρά το ότι δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο, κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά του. Βοήθησε την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και BCL δίνοντάς της σημαντικές νίκες, αλλά η εμφάνιση που ξεχώρισε και ίσως ήταν και μία από αυτές που τον… έστειλαν στον Παναθηναϊκό, ήταν εκείνη στο ματς των πλέι οφ με τον Προμηθέα όπου σταμάτησε στους 42 πόντους με 9/11 τρίποντα!

Αντι Ράουτινς 

Εχοντας περιορισμένες δυνατότητες για προσθήκη, η ΑΕΚ επανέφερε στη δράση τον περασμένο Ιανουάριο τον Άντι Ράουτινς. Ο Καναδός σκόρερ απέδειξε πως η τέχνη δεν ξεχνιέται και έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την Ένωση. Το 41% στα τρίποντα, με το οποίο τελείωσε την παρουσία του στην ΑΕΚ, μιλάει από μόνο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ