Πως η «μικρή» Μπόρνμουθ με την κομπίνα του αιώνα έγινε πηγή έμπνευσης για την dream team της Παρί και… όχι μόνο (vids)

Πως η «μικρή» Μπόρνμουθ με την κομπίνα του αιώνα έγινε πηγή έμπνευσης για την dream team της Παρί και… όχι μόνο (vids)

Μια ευφυέστατη κομπίνα την οποία «δημιούργησε» η Μπόρνμουθ στην Championship, χρησιμοποίησε η Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στη Λιλ για να σκοράρει ο Κίλιαν Εμπαπέ το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Ligue 1!

Ακόμα… παραμιλάει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης με το φοβερό γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν στα 8 δευτερόλεπτα κόντρα στη Λιλ. Οι ποδοσφαιριστές του Κριστοφέρ Γκαλτιέ κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ μια φοβερή δουλεμένη κομπίνα, με τον Εμπαπέ να σκοράρει πριν καλά – καλά βγουν τα χρονόμετρα και οι πίνακες του σκορ της αναμέτρησης!

Ο Νεϊμάρ έδωσε την μπάλα στον Βεράτι στη σέντρα, εκείνος του την έδωσε ξανά, ο Βραζιλιάνος με τη σειρά του πάσαρε στον Μέσι και ο Αργεντινός έκανε μια εκπληκτική κάθετη μεγάλη μπαλιά, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Εμπαπέ για το 1-0 στα 8 δευτερόλεπτα.

Μια κομπίνα την οποία ωστόσο η Παρί την… έκλεψε από αλλού. Όχι από κάποιο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αλλά από την άσημη Μπόρνμουθ που τα τελευταία χρόνια ανεβοκατεβαίνει από την Premier League στην Championship.

Ήταν τον Δεκέμβριο του 2021, σε ένα ντέρμπι ανόδου της Championship, ανάμεσα στην Μπόρνμουθ και τη Φούλαμ, στο Λονδίνο. Τα «κεράσια» κατάφεραν σε εκείνον τον πολύ μεγάλο αγώνα να σκοράρουν ένα επικό γκολ, το οποίο ήταν ξεκάθαρα δουλεμένο στην προπόνηση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές της Μπόρνμουθ… έκρυψαν την μπάλα και μέσα σε έξι δευτερόλεπτα την εμφάνισαν στα δίχτυα των γηπεδούχων με τον Σολάνκε να χρίζεται σκόρερ.

Μια κομπίνα η οποία έκανε τον γύρω του διαδικτύου. Λίγους μήνες αργότερα, την ίδια ακριβώς κομπίνα χρησιμοποίησε (χωρίς επιτυχία) η Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα όχι σε αγώνα της… πλάκας, αλλά κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16» του Champions League!

Μέσα στο καλοκαίρι φάνηκε να δοκιμάζουν την ιδέα της Μπόρνμουθ, τόσο η Ράγιο Βαγιεκάνο σε φιλικό παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και η Σπάρτα Ρότερνταμ απέναντι στην Άλκμααρ.

Μέχρι που το βράδυ της Κυριακής, εμφανίστηκε η Παρί. Οι ποδοσφαιριστές του Γκαλτιέ «έκλεψαν» την κομπίνα της Μπόρνμουθ και το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές, με τον Εμπαπέ να σκοράρει μάλιστα και το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Ligue 1!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ