Mια φορά στα 67 χρόνια (vids)

Mια φορά στα 67 χρόνια (vids)

Ένα απίστευτo γεγονός αυτό το Σαββατοκύριακο στη Serie A. Γιουβέντους, Ιντερ, Ρόμα και Μίλαν ηττήθηκαν ταυτόχρονα, συνθήκη που έχει επαναληφθεί το 1955!!

Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Ρόμα. Τέσσερις γίγαντες του ιταλικού ποδοσφαίρου που κατέχουν τα 77 πρωταθλήματα από τα 123 που έχουν διεξαχθεί στην γειτονική χώρα.

Η τελευταία ομάδα από αυτές τις τέσσερις που κατέκτησε το σκουντέτο ήταν η Λάτσιο τη σεζόν 1999-2000. Άρα πρέπει να πάμε πίσω στο Millenium για να δούμε μια διαφορετική κάτοχο του τίτλου.

Διαβάστε επίσης: Μπάγερν, Λίβερπουλ, Γιουβέντους και… Ολυμπιακός (Pics)

Ταυτόχρονα το να ηττηθεί μια από αυτές τις ομάδες κάνει τον γύρο του κόσμου αφού είναι αρκετά σπάνιο λόγω της δυναμικής τους και του κυριαρχικού ποδοσφαίρου που έχουν παίξει.

Όμως την Κυριακή (18/9) έγινε κάτι πρωτόγνωρο για τα Ιταλικά δεδομένα αφού και οι τέσσερις ηττήθηκαν στους αγώνες τους κάνοντας όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να παραμιλούν.

Την αρχή έκανε η Ίντερ στο Φρίουλι που ηττήθηκε με ανατροπή μάλιστα από την απίστευτη φέτος Ουντινέζε. που βρίσκεται πλέον τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα με 1-3.

Τη σκυτάλη πήρε το… συνονθύλευμα της Γιουβέντους που στη Μόντσα ηττήθηκε από την τοπική ομάδα με 1-0, με την ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να πετυχαίνει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην μεγάλη κατηγορία. Με αυτή την ήττα η «Μεγάλη Κυρία» βρίσκεται ήδη στο -7 από τη κορυφή και πολλά δημοσιεύματα λένε ότι ο προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα δει την πόρτα της εξόδου.
Τις δύο αυτές γκέλες δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε η Ρόμα, που ηττήθηκε και αυτή στο Ολίμπικο από την αναγεννημένη Αταλάντα με 0-1 με την «Ντέα» να βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τη Νάπολι που επικράτησε της Μίλαν με 2-1 και συμπλήρωσε το κουαρτέτο των αποτυχιών.
Αυτή η αλληλουχία αποτελεσμάτων φαίνεται να έχει γίνει ξανά το…1955 σε ένα άλλο ποδόσφαιρο που ήταν κυρίως ερασιτεχνικό και με τον κόσμο να ασχολείται ακόμα με τα κατάλοιπα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου που άφησαν μεγάλες πληγές στην γειτονική χώρα.

Όμως αυτό το στατιστικό αποδεικνύει ότι το Καμπιονάτο ανεβαίνει σιγά σιγά εκεί που ήταν πριν μερικά χρόνια και ότι όλες οι ομάδες θα είναι υπολογίσιμες στην διεκδίκηση του τίτλου και στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ