Η φοβερή και τρομερή Νάπολι, το «θαύμα» της Μπριζ και το στραπάτσο των Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο

Η φοβερή και τρομερή Νάπολι, το «θαύμα» της Μπριζ και το στραπάτσο των Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο

Από την Νάπολι που συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο και την Κλαμπ Μπριζ, η οποία εξελίσσεται σε ευχάριστη έκπληξη, μέχρι το κάζο των Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Η φάση των ομίλων του Champions League φτάνει στο τέλος της και η αγωνία κορυφώνεται...

Το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ένας θεσμός ο οποίος προσφέρει χιλιάδες συγκινήσεις, γεννά όμορφες ιστορίες και καθηλώνει εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους.

Φυσικά και η φετινή έκδοση της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Και αν αμφιβάλει κάποιος για αυτό αρκεί να ρίξει μια ματιά στο τι έχει γίνει μέχρι στιγμής στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές που έχουμε διανύσει.

Οι μικροί έχουν πάρει θέση των μεγάλων. Οι «κομπάρσοι» πήραν την θέση των σταρ και το φετινό Champions League συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα.

Διαβάστε επίσης: Η λατρεία του Μίτσελ για Εμβιλά – Χουάνγκ, η Καραμπάγκ, ο ΠΑΟΚ και το «προσέχει για να έχει»

Νάπολι δεν είναι αστείο πια…

«Είναι υπέροχα. Όλοι εδώ μιλούν για τον Ντιέγκο. Όλοι σου λένε πως βίωσαν κάτι με τον Ντιέγκο. Στο διηγούνται με πάθος, σαν να συνέβη σε αυτούς χθες και ενώ έγινε πιθανότατα πριν 30 χρόνια.
Ο Ντιέγκο δεν είναι εδώ αλλά είναι σαν να βρίσκεται ανάμεσά μας», ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο Τζιοβάνι Σιμεόνε και δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα την φετινή πορεία των «παρτενοπέι».

Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, όντας αήττητο σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. 4Χ4 στον όμιλο, 39 γκολ σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, 17 γκολ απέναντι σε Λίβερπουλ, Άγιαξ (Χ2) και Ρέιντζερς και ραντεβού στους «16».

Το «θαύμα» της Μπριζ

Σε έναν όμιλο με Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Πόρτο το να φιγουράρει στην κορυφή Κλαμπ Μπριζ, όντας μάλιστα άηττητοι το λες και έκπληξη επικών διαστάσεων.

Και όμως η ομάδα από το Βέλγιο στη 10η συμμετοχή τους στο Champions League πήραν για πρώτη φορά την πρόκριση στους «16» και είναι η δεύτερη ομάδα από τη χώρα τους που το πετυχαίνει μετά τη Γάνδη τη σεζόν 2015-16.

Χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ, έχοντας ρίξει τεσσάρα στην Πόρτο και έχοντας επιβληθεί των Ατλέτικο και Λεβερκούζεν οι Βέλγοι συνεχίζουν στα νοκ – άουτ και στον δρόμο προς το όνειρο…

Η Ισπανική υποχώρηση και η Γιουβέντους

Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Επτά τρόπαια Champions League που ξεδιπλώνονται στο χορτάρι. Και όμως αυτά τα τρία ιστορικά κλαμπ, όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσουν στο μονοπάτι των «16» της διοργάνωσης.

Μετά την ήττα στην Χάιφα οι «μπιανκονέρι» Ισραηλινούς στους τρεις βαθμούς, με τις Μπενφίκα, Παρί να είναι στο +4, αλλά με ματς λιγότερο.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα πίεσε, πάλεψε, άφησε και την ψυχή της στο χορτάρι του «Καμπ Νόου», ωστόσο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ίντερ.

Το γκολ του Λεβαντόφσκι στις καθυστερήσεις της έδωσε μεν ένα τελευταίο σωσίβιο σωτηρίας, το οποίο ωστόσο θα χαθεί μια και καλή εφόσον οι Νερατζούρι κάνουν το… καθήκον τους την επόμενη αγωνιστική, επικρατώντας στο Μιλάνο της Πλζεν.

Ένα σενάριο που θα σημάνει τον μαθηματικό αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το Champions League, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική μιας ηχηρής οικονομικής ζημίας.

Tέλος η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπριζ, βλέποντας την Πόρτο να την αφήνει στην τρίτη θέση και στο -2, έπειτα από το εμφατικό πέρασμα από την έδρα της Λεβερκούζεν, με το σύνολο του Σιμεόνε να παίζει τα… ρέστα δύο «στροφές» πριν το φινάλε.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στη φάση των 16:

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Ρεάλ (Ισπανία)
Νάπολι (Ιταλία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Μπάγερν (Γερμανία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ