Μπενφίκα: Το… εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών και ο «χορός» εκατομμυρίων

Μπενφίκα: Το… εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών και ο «χορός» εκατομμυρίων

Ο Εντσο Φερνάντεζ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Νησί και η Μπενφίκα τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Αλλο ένα «χρυσό» μεταγραφικό deal που φέρει την υπογραφή των Πορτογάλων.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο βρίσκει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί. Γνωρίζει καλύτερα από όλες τις ομάδες την τέχνη της πώλησης και το αποδεικνύει συνεχώς. Τα παραδείγματα; Πολλά. Η Μπενφίκα έχει αποκτήσει… master στο μεταγραφικό παζάρι, γεμίζοντας τα ταμεία της με εκατομμύρια. Οι «Αετοί» δεν σταματούν να εμφανίζουν λαβράκια στην αγορά, με τις ευρωπαϊκές ομάδες να «σφάζονται» για την απόκτησή τους, στρώνοντας και χρυσάφι στον ιστορικό σύλλογο της Πορτογαλίας.

Το τελευταίο όνομα της Μπενφίκα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα δεν είναι άλλο από του Εντσο Φερνάντες. Ο νεαρός άσος έβγαλε… μάτια στα γήπεδα του Κατάρ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή. Μετά τις τρομερές εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο 21χρονος μέσος αποτελεί talk of the town στη Λισαβόνα.

Διαβάστε επίσης: Ποιος Τζόκοβιτς και ποιος Ναδάλ; Ολοι βλέπουν την πλάτη του Τσιτσιπά (vids)

Στο Νησί επικρατεί χαμός, με την Τσέλσι να έχει πλέον ισχυρό προβάδισμα για την απόκτησή του. Με το κατάλληλο αντίτιμο βεβαίως. Οι «Αετοί» κάτι γνώριζαν καλύτερα όταν τοποθετούσαν τη ρήτρα των 120 εκατομμυρίων ευρώ στον μικρό «μάγο» της Αλμπισελέστε. Με την παρουσία του στα γήπεδα του Κατάρ, ο Εντσο, έφτασε στον… Θεό τη χρηματιστηριακή του αξία και η Μπενφίκα θα είναι η ωφελημένη της υπόθεσης. Και για να καταλάβει κανείς το τι θα καταφέρουν οι «Αετοί», έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειώσουμε, πως με 12 εκατομμύρια τον έκανε δικό της από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά και δε θα είναι ούτε και η τελευταία, που η Μπενφίκα καρπώνεται ένα τεράστιο ποσό για ποδοσφαιριστή της. Από τον Ντι Μαρία και τον Ζοάο Φέλιξ, μέχρι τον Ντάρβιν Νούνιεζ, οι Πορτογάλοι συνεχίζουν να παραδίδουν δωρεάν μαθήματα αγοραπωλησιών.

Από την αρχή της νέας χιλιετίας, οι «Αετοί» έχουν παραχωρήσει πολλούς ποδοσφαιριστές. Και όπως είναι λογικό, το ποσό που έχει μπει στον λογαριασμό της Μπενφίκα ξεπερνάει κάθε λογική. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ έχει καρπωθεί ο πορτογαλικός σύλλογος από τα μεταγραφικά deals των τελευταίων χρόνων. Απίθανο και εξωπραγματικό νούμερο.

Ο κύριος 127 μύρια

Από τις ακαδημίες της Μπενφίκα, στο Wanda Metropolitano. Το 2019 ο Ζοάο Φέλιξ έγινε η μεγαλύτερη μεταγραφική πώληση των «Αετών» και η πιο δαπανηρή κίνηση της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «Ροχιμπλάνκος» τίναξαν την μπάνκα στον αέρα, κάνοντας πλουσιότερους τους Πορτογάλους κατά 127 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, ο Φέλιξ έγινε ο τέταρτος πιο ακριβός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, μετά τον Νεϊμάρ, τον Κιλιάν Μπαπέ και τον Φιλίπε Κουτίνιο.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως μόλις μια χρονιά στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα χρειάστηκε ο Φέλιξ για να συστηθεί στο ποδοσφαιρικό κοινό. Ο 19χρονος τότε επιθετικός έστειλε 20 φορές την μπάλα στο πλεκτό, εκτοξεύοντας την χρηματιστηριακή του μετοχή. Ο Τσόλο Σιμεόνε θαμπώθηκε από τις ικανότητες του νεαρού και κινήθηκε αστραπιαία, η Ατλέτικο χρύσωσε τους «Αετούς» και ο Φέλιξ πήρε το αεροπλάνο για την ισπανική πρωτεύουσα.

Δεύτερη καλύτερη πώληση made in Uruguay

Με 34 τέρματα σε 41 συμμετοχές, ήταν δεδομένο πως θα γίνει χαμός για την απόκτηση του. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ένα από τα πιο hot ονόματα ήταν ο Ντάρβιν Νούνιεζ. Και είχε φυσικά την υπογραφή της Μπενφίκα.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός έκανε παπάδες στην Πορτογαλία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθούσε στενά την υπόθεση, αλλά τελικά, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που επικράτησε στη μάχη που στήθηκε.

Η Μπενφίκα έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ και ο Νούνιεζ πήρε στα χέρια του το εισιτήριο για την κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.

Στόπερ αξίας 68 εκατομμυρίων ευρώ

Αλλο ένα… προϊόν της ακαδημίας της Μπενφίκα, που «κέρδισε» την Ευρώπη με τις εμφανίσεις του. Ο Ρούμπεν Ντίας θα κατέληγε να γίνει ένας από τους πιο ακριβούς αμυντικούς στον κόσμο όταν μετακόμισε στη Μάντσεστερ Σίτι το 2020.

Ο Ντίας έκανε το ντεμπούτο του για την πρώτη ομάδα της Μπενφίκα το 2017 και σύντομα μετατράπηκε σε… κολώνα της άμυνας της πορτογαλικής ομάδας. Κέρδισε δύο τρόπαια κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Αετούς, την Primeira Liga το 2018-19 και το Supertaca Candido de Oliveira το 2019.

Η εξαιρετική του παρουσία με τη φανέλα της Μπενφίκα είχε τραβήξει την προσοχή πολλών συλλόγων. Αλλά ήταν η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα που κατέληξε να εξασφάλισε την υπογραφή του για 68 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πωλήσεις της Μπενφίκα από τις αρχές του 2000

Ο Εντσο Φερνάντεζ ετοιμάζεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των τρομερών μεταγραφικών deals της Μπενφίκα. Οι «Αετοί» είναι οι καλύτεροι παίκτες της αγοράς και το επιβεβαιώνουν σε κάθε παζάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ