ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο, 3,5 μήνες μετά… (vids)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τίποτα δεν έχει μείνει ίδιο, 3,5 μήνες μετά… (vids)

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν αλλάξει πολύ από το ντέρμπι του πρώτου γύρου, με τις δύο ομάδες να «τρέχουν» πλέον το καλύτερο σερί στο πρωτάθλημα - Το ματς της Τούμπας είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι απ' ότι πολλοί θα περίμεναν λίγους μήνες πριν...

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague. Στις 20:30 οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα ματς με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες ισοβαθμούν στην 3η θέση με 42 βαθμούς και είναι στο -5 από τον Παναθηναϊκό που έχει 47 πόντους.

Μπορεί οι δύο σύλλογοι να είχαν χάσει πολύ σημαντικό έδαφος στον πρώτο γύρο και να ήταν, για ένα διάστημα, μακριά από την κορυφή μέχρι και με διψήφιες διαφορές, ωστόσο Ράζβαν Λουτσέσκου και Μίτσελ βρήκαν το κουμπί και τα γύρισαν όλα… τούμπα!

Οι δύο προπονητές άλλαξαν σε σημαντικό βαθμό τις ομάδες τους, έχουν βρει μία συγκεκριμένη ενδεκάδα, έναν δυνατό κορμό παικτών και πλέον ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «τρέχουν» το καλύτερο σερί στο πρωτάθλημα. Η διαφορά από την κορυφή έχει μειωθεί πάρα πολύ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μπει ξανά γερά στο κόλπο του τίτλου!

3,5 μήνες μετά έχουν αλλάξει πολλά…

Στις 17 Οκτωβρίου 2022 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική της Superleague, με τον «Δικέφαλο» να φεύγει νικητής με σκορ 2-1. Παπασταθόπουλος (αυτογκόλ), Χάμες Ροντρίγκες και Καλέντ Νάρεϊ είχαν διαμορφώσει το τελικό 1-2. Με αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός τότε είχε μείνει στο -10 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ στο φινάλε του πρώτου γύρου η διαφορά έφτασε έως και τους 12 βαθμούς!

Τώρα όμως η κατάσταση στη βαθμολογία έχει ανατραπεί, με τους Big-4 να βρίσκονται όλοι ουσιαστικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει αρκετά από εκείνο το βράδυ της 17ης του Οκτώβρη. Η «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα τότε αποτελούταν από τους κάτωθι:

Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια, Παπασταθόπουλος και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας, Βρουσάι στο δεξί, Αγκιμπού Καμαρά, Εμβιλά και Χουάνγκ Ινμπόμ στα χαφ και Χάμες Ροντρίγκες, Γκάρι Ροντρίγκες και Σεντρίκ Μπακαμπού στην τριάδα της επίθεσης.

Από αυτούς τους 11, οι 5 (σχεδόν οι μισοί παίκτες δηλαδή!), είτε έχουν αποχωρήσει, είτε δεν βλέπουν σχεδόν ποτέ ενδεκάδα πλέον. Η πιθανότερη ενδεκάδα του Μίτσελ για απόψε είναι: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες, Μπιέλ, Μπακαμπού και ένας εκ των Κανός, Μασούρα. Που σημαίνει; Ότι ο Πασχαλάκης έχει πάρει τη θέση του Τζολάκη. Ο Ντόι τη θέση του Μπα. Ο Ροντινέι του Βρουσάι. Ο Μπιέλ του Καμαρά. Ο Φορτούνης εκείνη του Γκάρι. Και πλέον υπάρχει μία έξτρα ποιοτική λύση, εκείνη του Μπιέλ, που έχει ανεβάσει αρκετά το αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών.

Βεβαίως, δεν έχει αλλάξει μόνο ο Ολυμπιακός από τότε. Έχει αλλάξει και ο ΠΑΟΚ. Αλλά δεν άλλαξε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως οι Πειραιώτες…

Ο Λουτσέσκου κατάφερε, με τους ίδιους πάνω-κάτω ποδοσφαιριστές, να αλλάξει προς το καλύτερο το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του. Εκείνος ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον τωρινό, έχει βελτιωθεί αισθητά και… χτυπάει πλέον ακόμη και πρωτάθλημα! Δεχόταν εύκολα γκολ, πετύχαινε δύσκολα. Πλέον, συμβαίνει το αντίστροφο, με τις πρόσφατες μεγάλες νίκες επί του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο να αποτελούν το highlight του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής φέτος. Και την απόδειξη πως οι Θεσσαλονικείς έχουν επιστρέψει.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ SUPERLEAGUE
12 Νίκες
6 Ισοπαλίες
20 Αγώνες
42 Πόντοι
2 Ήττες
32 Γκολ
13 Γκολ κατά
1.60 Γκολ ανά αγώνα
0.65 Γκολ κατά ανά αγώνα
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
12 Νίκες
6 Ισοπαλίες
20 Αγώνες
42 Πόντοι
2 Ήττες
35 Γκολ
12 Γκολ κατά
1.75 Γκολ ανά αγώνα
0.60 Γκολ κατά ανά αγώνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ