Ντέρμπι για… Χάμες

Ντέρμπι για… Χάμες

«Στροφή» πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με τον Χάμες Ροντρίγκες να (πρέπει να) είναι στην πρώτη γραμμή…

Ένα ντέρμπι σημαδιακό για την πορεία του πρωταθλήματος. Με στόχο να τα φέρει όλα… τούμπα. Μια αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες με το καλύτερο σερί στο πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό που ψάχνει το πιο μεγάλο διπλό, μέχρι το επόμενο.

Στην «φιλόξενη» τα τελευταία χρόνια Τούμπα. Το γήπεδο αυτό άλλωστε έχει συνδυαστεί με κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές του συλλόγου τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την περσινή πρώτη… φιέστα.

Οι… παραδόσεις βεβαίως δεν παίζουν μπάλα. Μπάλα θα παίξουν οι παίκτες και ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να είναι γεμάτος ποιότητα. Τα ντέρμπι είναι για τους μεγάλους παίκτες, τα ντέρμπι τα κερδίζεις δεν τα παίζεις. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός οφείλει να παρουσιαστεί στην Τούμπα. Με τον Μίτσελ να ξέρει πως η παρουσία του Χάμες Ροντρίγκες θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού.

Ο Χάμες που απέναντι στον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο είχε κάνει, ίσως την καλύτερη εμφάνιση του με τα ερυθρόλευκα. Μια γκολάρα και μια εξαιρετική εμφάνιση που τότε όμως δεν είχε φτάσει με τον Ολυμπιακό να χάνει σε μεγάλο βαθμό από τα δικά του λάθη.

Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι…

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά ομάδα, είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς και έχει βρει τον ρυθμό που αναζητούσε. Ο Μίτσελ έχει κάνει το ξεκαθάρισμα στην ομάδα και έχει τους παίκτες που θέλει για να παλέψει για τον μεγάλο στόχο. Θα βρει σίγουρα έναν ΠΑΟΚ στα καλύτερα του όμως την πορεία του αγώνα θα την κρίνει ο Ολυμπιακός.

Ξέροντας μάλιστα τι θα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στην αγωνιστική, άρα και την διαφορά που θα έχει από τις δύο ομάδες πριν την σέντρα στην Τούμπα. Στοιχείο σημαντικό και για τις δύο ομάδες.

Δεν πρόκειται βεβαίως να αλλάξει το αγωνιστικό πλάνο τους, σίγουρα όχι του Μίτσελ που δείχνει ξεκάθαρος σε αυτό. Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες, Μπιέλ, Μπακαμπού και ένας εκ των Κανός, Μασούρα. Με τον Ισπανό να είναι το «κρυφό χαρτί» του Μίτσελ για το ντέρμπι και το ρίσκο αναμφίβολα μεγάλο αν τον ρίξει με το… καλημέρα στη «φωτιά». Ή μήπως όχι;

Υ.Γ. Ο Πασχαλάκης λογικά θα βρεθεί στο… επίκεντρο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είναι τόσο έμπειρος που δύσκολα θεωρώ πως θα επηρεαστεί.

Υ.Γ. 1: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Πριν από κάθε ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες επιχειρείται η… σύγκριση. Μην το κουράζετε παιδιά, ότι και να συμβεί απόψε και τα επόμενα… 50 χρόνια δεν συγκρίνονται τα μεγέθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ