Το τριψήφιο πρόβλημα της φετινής Λίβερπουλ

Το τριψήφιο πρόβλημα της φετινής Λίβερπουλ

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα σκαμπανεβάσματα της Λίβερπουλ, ωστόσο υπάρχει ένας τριψήφιος αριθμός που «μαρτυρά» όλη την αλήθεια, για τα φετινά της προβλήματα.

Από την αρχή της φετινής σεζόν, η Λίβερπουλ δεν έχει την σταθερότητα και την σιγουριά που την χαρακτήριζαν τα προηγούμενα χρόνια. Τα μειονεκτήματα της διατήρησης του βασικού κορμού έκαναν την εμφάνιση τους, ιδιαίτερα μετά την αδυναμία «φρεσκαρίσματος» στα πρόσωπα της μεσαίας γραμμής.

Αυτό, σε συνδυασμό με την ευπάθεια σε τραυματισμούς των Τιάγκο και Τσάμπερλεϊν με την έλλειψη -πλέον- ταχυδύναμης από τους Μίλνερ και Χέντερσον, μετέτρεψαν το κέντρο των «κόκκινων» σε… παιδική χαρά. Το αποτέλεσμα όμως όλων των παραπάνω, αντικατοπτρίζεται πλήρως σε έναν τριψήφιο αριθμό, που για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή του.

Το πρόβλημα που δεν αφορά μόνο έναν

Ο τερματοφύλακάς της, Άλισον Μπέκερ, για πρώτη φορά, από τότε που άφησε τη Ρόμα για την Λίβερπουλ το 2018, κατέγραψε 100 επεμβάσεις στην Premier League. O πολυάσχολος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιούσε σταθερά κάτω από 75 επεμβάσεις, εκτός της σεζόν 2020-2021 που έφτασε τις 84, ενώ μόλις 58 μία σεζόν νωρίτερα.

Γίνεται σαφές, πως τα προβλήματα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Κλοπ, μαζί με τις κατά καιρούς απουσίες στην άμυνα, άφησαν «ευάλωτο» τον Άλισον και κατ’ επέκταση τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, ίσως υπάρχει λύση εκ των έσω…

Η λύση ίσως υπάρχει ήδη, εντός της ομάδας

Τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί υποστήριζαν, ότι ο Αλέξάντερ Άρνολντ, θα έπρεπε να αγωνίζεται σε ρόλο μέσου. Ο Κλοπ, αν και τον ξεκινούσε σαν πλάγιο μπακ, μέσα από τα τρεξίματα του Χέντερσον και την συνολική λειτουργία της ομάδας, τον έφερνε σε θέσεις δημιουργίας, κεντρικά και κοντά στην περιοχή των αντιπάλων. Το αποτέλεσμα ήταν να εκμεταλλεύεται πλήρως, την ικανότητα του Άγγλου στην τελική πάσα.

Ήδη στα τελευταία παιχνίδια, ο Γερμανός τεχνικός, επανέφερε τον Άρνολντ πιο κεντρικά στο γήπεδο. Το καλοκαίρι είναι κοντά, έγινε γνωστό πως ο Μίλνερ οδεύει προς Μπράιτον, ο Μακάλιστερ φημολογείται πως θα γίνει κάτοικος Λίβερπουλ και είναι μία καλή ευκαιρία να επανέλθει ο Άγγλος διεθνής σε δημιουργικό ρόλο. Έτσι, επιτέλους ο Άλισον θα… ξεκουραστεί.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ