Από τον Τσιάρτα στον… Πινέδα: Οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ

Από τον Τσιάρτα στον… Πινέδα: Οι πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ

Αν επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ από την Ισπανία ο Ορμπελίν Πινέδα θα γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Ποια είναι η πιο δαπανηρή μέχρι σήμερα και ποιοι περιλαμβάνονται στο Top-5;

Ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι δεν είναι μία νέα προσθήκη. Είναι η παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Του MVP της στη σεζόν και πιθανότατα του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή σε όλο πρωτάθλημα. Ο Μεξικανός πείστηκε ελέω Ματίας Αλμέιδα να έρθει πριν έναν χρόνο στην Ένωση ως δανεικός χωρίς οψιόν αγοράς από τη Θέλτα και έκανε τη διαφορά για τους «κιτρινόμαυρους» όντας εκ των βασικότερων πρωταγωνιστών στην κατάκτηση του νταμπλ.

Από πολύ νωρίς στη σεζόν ο διεθνής άσος έβαλε τους ανθρώπους της ΑΕΚ σε σοβαρές σκέψεις για να γίνει προσπάθεια να παραμείνει στην ομάδα και με το τέλος του δανεισμού του. Δεν ήταν κάτι εύκολο αφού οι απαιτήσεις της Θέλτα ήταν και παραμένουν πολύ υψηλές για μία ελληνική ομάδα, ωστόσο η κλάση του ποδοσφαιριστή και το πακέτο που προσφέρει στους «κιτρινόμαυρους» είναι τέτοιο που τους… ανάγκασαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τον κρατήσουν.

Διαβάστε επίσης: Γερή «σφήνα» σε Παναθηναϊκό για τον Πάντερ – Και υπάρχει και τρίτος δρόμος για τον Αμερικάνο

Κι όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί αφού το ένα μετά το άλλο τα δημοσιεύματα σε Ισπανία και Μεξικό κάνουν λόγο για ραγδαίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων που βρίσκονται πλέον πολύ κοντά σε συμφωνία για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή. Το ποσό που θα χρειαστεί να βγάλει η ΑΕΚ από τα ταμεία της σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ιβηρική, κυμαίνεται από τα 6 μέχρι τα 7,5 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως εφόσον αυτό ισχύει, αν και από την ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνεται, ο Πινέδα θα γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ένωσης.

Από τον Τσιάρτα στον Πινέδα και τον Λιβάγια

Με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα από τη δεύτερη, η οποία είναι εκείνη του Βασίλη Τσιάρτα. Το καλοκαίρι του 2000 ο Τσιάρτας επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ η οποία έδωσε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ στη Σεβίλλη για να τον κάνει δικό της. Για περισσότερα από 20 χρόνια εκείνη η μεταγραφή ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας για τον Δικέφαλο, ωστόσο πλέον… απειλείται ευθέως από τον Πινέδα.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το 2008, με τη διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη τότε, να ξοδεύει 3,1 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει από τον Πανιώνιο τον εκρηκτικό επιθετικό. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νυν σέντερ φορ της Ένωσης, Λιβάι Γκαρσία. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η ΑΕΚ έδωσε 2,2 εκατ. ευρώ στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για το 60% των δικαιωμάτων του άσου από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο που πέρσι πραγματοποίησε τη σεζόν της καριέρας του με τα κιτρινόμαυρα.

Τέταρτος είναι ακόμη ένας νυν παίκτης της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Νίκλας Ελίασον που το περασμένο καλοκαίρι μπήκε στη… φαρέτρα του Ματίας Αλμέιδα έναντι δύο εκατ. ευρώ από τη γαλλική Νιμ. Το top-5 κλείνει με τον Μάρκο Λιβάγια ο οποίος μετά την πρώτη του σεζόν (2017-18) ως δανεικός, αποκτήθηκε με μεταγραφή από την Ένωση το 2018 και η Λας Πάλμας έβαλε στα ταμεία της περίπου 1,8 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ