Σπανούλης: Ο «εφιάλτης» του Παναθηναϊκού… και από τον πάγκο

Σπανούλης: Ο «εφιάλτης» του Παναθηναϊκού… και από τον πάγκο

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει μετατρέψει το Περιστέρι από την περσινή αγωνιστική περίοδο σε... κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με δυσκολία από την έδρα του Περιστερίου. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ταλαιπώρησε για ακόμη μια φορά τους Πράσινους, σε μια… ιστορία που κρατά από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Ο Έλληνας τεχνικός έχει μετατρέψει τον σύλλογο των δυτικών προαστίων σε… εφιάλτη για το «τριφύλλι» που κάθε φορά που καλείται να τον βρει απέναντί του περνά δύσκολα.

Ο Σπανούλης έχει φτιάξει ένα δυνατό σύνολο που πέρυσι μπόρεσε να πάρει τρία παιχνίδια από τον Παναθηναϊκό, όλα μέσα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Ένα για την κανονική περίοδο της Basket League και δύο για τα πλέι-οφ. Για να έρθουμε στο χθεσινό (14/10) ματς που το σύνολο του Εργκίν Αταμάν πέρασε δύσκολα και πήρε μια αγχωτική νίκη με καλάθι του Ματίας Λεσόρ στο φινάλε.

To περσινό 3/7 του Περιστερίου

Πέρσι το Περιστέρι αποφάσισε να δώσει τα… κλειδιά στον Βασίλη Σπανούλη. Ο «Kill Bill» αποδέχθηκε την πρόκληση και μπόρεσε να δημιουργήσει μια σκληρή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Οι «κυανοκίτρινοι» τα πήγαν πολύ καλά στην κανονική περίοδο και εν τέλει τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος αφού νίκησαν τον ΠΑΟΚ στους μικρούς τελικούς.

Συνολικά, το Περιστέρι τέθηκε αντιμέτωπο επτά φορές με τον Παναθηναϊκό. Δύο στο πρωτάθλημα (1-1) και πέντε στα πλέι οφ (3-2). Σε αυτές τις αναμετρήσεις η ομάδα του Σπανούλη ήταν ανταγωνιστική στις περισσότερες, παίρνοντας μάλιστα και τρεις φορές το ροζ φύλλο αγώνα. Κατάφερε να πάει το «τριφύλλι» στο έσχατο ματς στους ημιτελικούς της Basket League με τον «V-Span» να παρατάσσει μια καλοδουλεμένη ομάδα.

Η πρώτη νίκη του Περιστερίου καταγράφηκε στις 9 Απριλίου 2023 για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Εκεί οι Πράσινοι ηττήθηκαν με σκορ 96-89. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Μάρκους Ντένμον με 22 πόντους, ενώ για τους Πράσινους ο Πάρις Λι είχε 30. Στη συνέχεια οι δυο τους βρέθηκαν ξανά, αυτή τη φορά για τους ημιτελικούς.

Πρώτο ματς και ο Παναθηναϊκός κάνει ό,τι θέλει για να νικήσει με 101-57 στο ΟΑΚΑ. Η ιστορία όμως είναι διαφορετική στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Εκεί το Περιστέρι κάνει τρομερό παιχνίδι και φτάνει στο θετικό αποτέλεσμα με το 73-58, έχοντας κορυφαίο τον Μίρο Μπίλαν. Ξανά στο ΟΑΚΑ, για το τρίτο ματς, με τους Πράσινους να επιβάλλονται πιο δύσκολα αυτή τη φορά με 89-80. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη όμως δεν θα… έπεφτε έτσι. Επικράτησε με σκορ 76-71 και έστειλε τη σειρά ξανά στο ΟΑΚΑ για το πέμπτο ματς. Ο Παναθηναϊκός εν τέλει ήταν εκείνος που επικράτησε και πέρασε στους τελικούς με το 81-67.

Ο Σπανούλης έτοιμος για… μία από τα ίδια

Και φτάνουμε στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το Περιστέρι υποδέχθηκε τους Πράσινους και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις τους. Οι κινήσεις που έκανε ο Σπανούλης το καλοκαίρι ήταν προσεγμένες οι παίκτες του έδειξαν ότι μπορούν να δέσουν σαν σύνολο και να προκαλέσουν… ζημιές. Μια «δήλωση» που έκαναν όταν βρέθηκε στο +19 στην τρίτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο με πρωταγωνιστές τους Γκριγκόνις και Καλαϊτζάκη μείωνε σταδιακά τη διαφορά και εκμεταλλεύτηκε τα τελευταία λεπτά που οι παίκτες του Περιστερίου έπαθαν ένα επιθετικό «blackout». Για να φτάσουν στη νίκη με καλάθι του Ματίας Λεσόρ για το τελικό 66-64. Αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να μιλήσει με σκληρά λόγια για ορισμένους παίκτες του.

Το Περιστέρι μπορεί να μη νίκησε αυτή τη φορά. Με τον Σπανούλη να στέκεται και στον αριθμό των βολών που εκτέλεσε το «τριφύλλι» τονίζοντας: «Σέβομαι απεριόριστα τον Παναθηναϊκό, με όλο τον σεβασμό όμως, δεν μπορεί σε ένα εντός έδρας αγώνα που έχει τόσες επαφές να σουτάρουμε εμείς τρεις βολές και ο αντίπαλος 22. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, είναι παγκόσμιο ρεκόρ και πρέπει να σφυρίζονται τα ίδια και στις δύο πλευρές, όποιες κι αν είναι οι ομάδες. Δεν μπορεί να είναι οι βολές 3-22, με τη μία από την τεχνική ποινή και τις άλλες δύο από την πρώτη περίοδο, αυτό δεν έχει ξαναγίνει».

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκαθάρισε παρόλα αυτά πως δεν ήταν ο μόνος λόγος για την ήττα της ομάδας του, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την αντίδραση που έβγαλαν μετά το ματς με τον Κολοσσό. Το Περιστέρι για ακόμη μια φορά απέδειξε πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν, θα παίζει το παιχνίδι του και θα προσπαθεί κάθε φορά να τρυπήσει το… ταβάνι του. Όλα αυτά με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ