Ολυμπιακός: Από τον… μοναχικό Μιλουτίνοφ, στον… μοναχικό Φαλ

Ολυμπιακός: Από τον… μοναχικό Μιλουτίνοφ, στον… μοναχικό Φαλ

Ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει δύο από τους κορυφαίους σέντερ της Euroleague, όμως οι τραυματισμοί δεν τους έχουν αφήσει να παίξουν ουσιαστικά μαζί.

Στο φετινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στην γραμμή των ψηλών του. Αποκτώντας τον Νίκολα Μιλουτίνοφ για να πλαισιώσει τον Μουστάφα Φαλ και μαζί να δημιουργήσουν ένα από τα κορυφαία δίδυμα στην Ευρώπη.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Κι αυτό γιατί οι τραυματισμοί δεν τους έχουν επιτρέψουν να παίξουν μαζί σχεδόν καθόλου σε αυτό το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Καθώς πότε έχει πρόβλημα ο ένας και πότε ο άλλος, με αποτέλεσμα να προκαλούν προβλήματα στη διαχείριση που θέλει να κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πάντως όσο έχουν αγωνιστεί έχουν επιβεβαιώσει πως πρόκειται για δύο άκρως ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κυριαρχήσουν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μένει μόνο να παραμείνουν υγιείς αφού αποτελούν σημείο αναφοράς στα επιθετικά πλάνα των Πειραιωτών.

Το δυνατό ξεκίνημα του Μιλουτίνοφ και το πρόβλημα του Φαλ

Αρχικά θυμίζουμε πως και οι δύο παίκτες είχαν παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο μεν Φαλ δεν έφτασε μακριά με τη Γαλλία, που απογοήτευσε και ο δε Μιλουτίνοφ πήγε μέχρι το τέλος της διαδρομής παίρνοντας τη δεύτερη θέση. Εύκολα λοιπόν γίνεται κατανοητό πως υπήρξε καταπόνηση.

Ο Σέρβος μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά καθώς ο Γάλλος αντιμετώπιζε ένα θέμα στο γόνατο. Έτσι ο «Μίλου» κλήθηκε να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ντέρμπι της πρεμιέρας της Euroleague με τον Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε 36′, με συνεχόμενα λεπτά σε δεύτερο μέρος και παράταση.

Ο Γάλλος επέστρεψε στο επόμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όμως όπως ήταν λογικό δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για να παίξει στο 100% των δυνατοτήτων του, έχοντας σαφώς πιο περιορισμένα λεπτά για να μπορέσει να βρει ρυθμό, όπως έγινε και απέναντι στην Αρμάνι. Με τα μοναδικά ματς που ουσιαστικά μοιράστηκαν τη θέση ισόποσα να είναι κόντρα σε Παρτίζαν και Έφες.

Η αντιστροφή των ρόλων

Κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν βρει μια ισορροπία ανάμεσα στους δύο, η κόπωση ήρθε να… χτυπήσει τον Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος υπέστη τενοντίτιδα στο γόνατο και έτσι αναγκάστηκε να αγωνιστεί με ένεση στην αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης με τη Φενέρ. Στη συνέχεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον προφύλαξε κόντρα στον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που ο Φαλ ήταν απολαυστικός και κατέγραψε τριπλ-νταμπλ, παίζοντας σχεδόν 36 λεπτά!

Την περασμένη Πέμπτη απέναντι στην Μπασκόνια ο Γάλλος έπαιξε πάλι στα κόκκινα, με τον Μιλουτίνοφ να μένει μόλις για τρία λεπτά στο παρκέ, αφού τα υπόλοιπα 37′ καλύφθηκαν από τον Φαλ. Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωστοποίησε ότι ο Σέρβος έχει σπάσει και ένα δάχτυλο στο πόδι του!

Όπως είναι λογικό, ο «Μίλου» δεν θα αγωνιστεί με τον Προμηθέα για την Basket League, ενώ είναι αμφίβολος και για την επερχόμενη «διαβολοβδομάδα». Ο Φάλ μετράει ήδη δύο σερί ματς με 36+ λεπτά, πράγμα που θεωρείται «άθλος» για ένα κορμί όπως το δικό του. Μένει να δούμε πότε θα φύγει η… κακοτυχία ώστε να μπορέσουν επιτέλους και οι δύο «γίγαντες» να είναι 100% έτοιμοι να τεθούν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ