Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην ίδια πρόταση με τον Τζόρνταν…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην ίδια πρόταση με τον Τζόρνταν…

Το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο των Μπακς ετοιμάζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τις μάχες με τους Σέλτικς, αλλά ο ίδιος φρόντισε να πιάσει μια δυσθεώρητη κορυφή! Ηρθε η ώρα των αποδείξεων.

Το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο των Μπακς ετοιμάζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τις μάχες με τους Σέλτικς, αλλά ο ίδιος φρόντισε να πιάσει μια δυσθεώρητη κορυφή! Ηρθε η ώρα των αποδείξεων.

Το τερμάτισε. Εκανε κάτι που δεν το έχει πετύχει ούτε ο «Θεός» του μπάσκετ. Εκανε κάτι, που έφτασε να συγκριθεί με ό,τι έκανε ο απόλυτος. Ο Γιάννης ΑΝτετοκούνμπο δεν οδήγησε απλώς τους Μιλγουόκι Μπακς στον δεύτερο γύρο των Play Offs του ΝΒΑ, «σκουπίζοντας» με 4-0 τους ανήμπορους να τον αντιμετωπίσουν Ντιτρόιτ Πίστονς. Έκανε όλα τα παραπάνω, βάζοντας το όνομά του στην ίδια πρόταση με του «ύψιστου» της πορτοκαλί μπάλας. Του Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Greek Freak ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με την ομάδα του Ντιτρόιτ, έχοντας 41 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs), 10/17 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 15/20 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 μπλοκ. Και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, που σε αγώνα play offs καταφέρνει να πετύχει 40+ πόντους, σε λιγότερο από 32 λεπτά. Έκανε, δηλαδή, κάτι που δεν είχε κάνει ούτε ο Τζόρνταν.

Αλλά στο ίδιο παιχνίδι έκανε και κάτι που είχε κάνει ο «AIR», πριν πολλά, πολλά χρόνια. Στους τελικούς του ΝΒΑ, το 1991 κόντρα στους Λέικερς, ο Τζόρνταν πήρε φόρα, σηκώθηκε για λέι απ με το δεξί, αλλά στον αέρα… άλλαξε άποψη. Έβαλε την μπάλα στο αριστερό και «υπέγραψε» ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλάθια στην ιστορία του σπορ. Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, ο Γιάννης πήρε φόρα, σηκώθηκε μπροστά στον θηριώδη Αντρέ Ντράμοντ, άλλαξε άποψη στον αέρα, έπιασε την μπάλα με το αριστερό χέρι και με τον αντίπαλό του να τον πιέζει, κέρδισε καλάθι και φάουλ!

Οι Αμερικανοί, που λατρεύουν τις ίντριγκες που προκαλούν τα διλήμματα, έβαλαν στη ζυγαριά τις δύο φάσεις. Από την πλευρά του ο πρώην συμπαίκτης του Γιάννη, Τζέισον Τέρι, δήλωσε ότι τον έχει δει να καρφώνει ξεκινώντας το άλμα του πίσω από τη γραμμή της βολής. Πιο μακριά, δηλαδή, από τον Τζόρνταν και το διασημότερο κάρφωμα στην ιστορία του μπάσκετ.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά κρίκοι στην αλυσίδα του μύθου που χτίζει ο Αντετοκούνμπο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Διότι όπως παραδέχονται οι Αμερικανοί, μετά το πρώτο του πρωτάθλημα, ο Γιάννης θα αρχίσει να βλέπει το όνομά του σε πραγματικές, σκληρές συγκρίσεις με τους μύθους. Αρχικά με τον Κόμπι, τον Μάτζικ, τον Λεμπρόν, τον Μπερντ. Και στην πορεία με τον «Υψιστο» του αθλήματος, με τον οποίο ήδη μπήκε στην ίδια πρόταση αρκετές φορές. Και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι δείγμα του που οδεύει…

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Στα δύο πρώτα παιχνίδια των Μπακς με τους Πίστονς, ο Γιάννης βρέθηκε στο παρκέ για 23 και 30 λεπτά αντίστοιχα. Χρόνος μικρότερος και από τον μέσο όρο του (32.4 λεπτά) στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ. Προφανώς δεν επρόκειτο για… παραγκωνισμό ή για αλλαγή του ρόλου του. Τουναντίον. Ο προπονητής των «Ελαφιών», Μάικ Μπουντενχόλζερ, δεν ήθελε να ρισκάρει τίποτε με τον «μονόκερό» του. Δεν ήθελε καν να σκέφτεται πως τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο 24χρονος Ελληνας φόργουορντ στο φινάλε της σεζόν, σε αστράγαλο και γόνατο, μπορεί να τον στερήσουν από την ομάδα του σε κάποιο από τα παιχνίδια των play offs. Και πρόσεξε, για να (τον) έχει.

Το πλάνο του τεχνικού επιτελείου των Μπακς δεν είναι κρυφό: Ο Γιάννης πρέπει να παραμείνει ξεκούραστος και «φρέσκος» έως το τέλος των Play-Offs. Η ομάδα του Μιλγουοκι θέλει να φτάσει έως το τέλος του δρόμου, έως τον τελικό της Ανατολής και τον τελικό του ΝΒΑ. Για να το πετύχει αυτό, ο Γιάννης θα πρέπει στα δύσκολα να είναι γεμάτος ενέργεια και γερά πόδια. Το εμπόδιο των Πίστονς ήταν χαμηλό και για αυτό ο Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. Τώρα που ήρθε η σειρά των Σέλτικς, τα πράγματα θα είναι ζόρικα. Αλλά με τον φρέσκο Γιάννη, ο Μπουντενχόλζερ δεν φοβάται. «Έχουν υπάρξει φορές που ο κόουτς με έχει αφήσει στο παιχνίδι και έχουν υπάρξει άλλες φορές που μου λέει «Οχι, βάλε τον πισινό σου στον πάγκο, θα μπεις αργότερα, ξεκουράσω». Και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον εμπιστεύομαι. Γιατί ο κόουτς ξέρει», λέει ο Γιάννης. Που επίσης όλο και κάτι θα ξέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ