Η παγκόσμια «παράσταση» του Ντιέγκο Μαραντόνα…

Η παγκόσμια «παράσταση» του Ντιέγκο Μαραντόνα…

Το ντοκιμαντέρ του Καπάντια για τον Ντιέγκο Μαραντόνα βγαίνει στις αίθουσες και ο Αργεντινός επιβεβαίωσε ότι οι... κρίσεις, οι ακρότητες, τα στημένα πλάνα και ό,τι άλλο έκανε στο πρόσφατο Μουντιάλ, ήταν μέρος του... σεναρίου!

«Μαραντόνα μονομάχος; Όχι, Ντιέγκο Μαραντόνα από τον Ασίφ Καπάντια. Προσεχώς. Σύντομα στους κινηματογράφους». Με τα παραπάνω λόγια ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα προανήγγειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram την προβολή του νέου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, που θα παρουσιαστεί στην πρεμιέρα του φεστιβάλ των Καννών και αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τον Ιούνιο.

Το ντοκιμαντέρ αφορά τη ζωή του Ντιέγκο τα τελευταία χρόνια και την πορεία του στο ποδόσφαιρο συνολικά. Με τον Αργεντινό μύθο, ωστόσο, να κάνει και το… κομμάτι του στο πρόσφατο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οπου ήταν και το πρόσωπο της περσινής διοργάνωσης.

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό είδωλο, πήγε στη Ρωσία για συγκεκριμένους λόγους. Και παρέμεινε εκεί έως το τέλος της διοργάνωσης, επίσης για συγκεκριμένους λόγους. Προκαλώντας πολλές συζητήσεις με την εκκεντρική και πολλές φορές ακραία συμπεριφορά του και επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι, όσο κι αν πουλάει τον εαυτό του ως τον απόλυτο αντιστάρ, είναι μέρος ενός σεναρίου, μιας σαπουνόπερας που παίχτηκε μπροστά στο πολυπληθέστερο κοινό που θα μπορούσε να έχει.

Ο πλανήτης ανησύχησε βλέποντάς τον Ντιέγκο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μετά το παιχνίδι της Αργεντινής με τη Νιγηρία. Κυκλοφόρησαν βίντεο με τον Αργεντινό να παραπατάει, να παραμιλάει, να ξύνει τη μύτη του με τρόπο που παρέπεμπε στο αμαρτωλό παρελθόν του, να πανηγυρίζει έτοιμος να πέσει από το μπαλκόνι της σουίτας του. Επίσης, τον είδαμε να καπνίζει πούρο σε χώρους που απαγορεύεται και μέσα στο γήπεδο, τον είδαμε να τα βάζει με τη FIFA και γενικώς να είναι ο… γνωστός Ντιέγκο.

Κι όμως, ο Μαραντόνα της νέας εποχής δεν είναι ο ίδιος. Ο Μαραντόνα που εξαπέλυε κεραυνούς εναντίον της FIFA και δεχόταν ανελέητο κυνηγητό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του πανίσχυρου προέδρου της, Ζοάο Χαβελάνζε, είναι ο ίδιος που αμείφθηκε με 12.500 ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ από τη FIFA (σ.σ. είχε ρόλο πρεσβευτή της!), για την παρουσία του στα γήπεδα της Ρωσίας σε κάθε παιχνίδι, κάθε ημέρα του Μουντιάλ. Και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε στη χώρα έως τις 15 Ιουλίου, ημέρα του μεγάλου τελικού και ενώ η Αργεντινή είχε χαιρετίσει νωρίς.

Πέρα από αυτό, όμως, ο Μαραντόνα λειτουργούσε φανερά και απροκάλυπτα και ως… ηθοποιός. Για το δικό του ντοκιμαντέρ, το οποίο επιμελείται ο Ασίφ Καπάντια. Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης, ο οποίος επέλεξε τον Ντιέγκο ως το τελευταίο μέρος της τριλογίας των ντοκιμαντέρ του, που ξεκίνησε με τον αδικοχαμένο θρυλικό οδηγό της Formula 1, Αϊρτον Σένα και την τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχους, που έχασε τη ζωή της από τα ναρκωτικά. «Η τριλογία αφορά παιδιά-διάνοιες στον χώρο τους, που με διάφορους τρόπους ένιωσαν ότι μάχονται το σύστημα», ανέφερε ο Καπάντια για τη νέα δουλειά του πάνω στον Ντιέγκο, σημειώνοντας πως: «Είναι μια διαφορετική ιστορία, αναφορικά με το τι συμβαίνει σε έναν θρύλο που βρίσκεται εν ζωή, όταν μεγαλώνει»!

Όταν, λοιπόν, βλέπατε τον Μαραντόνα να κάνει κάτι που φάνταζε ακραίο στο πρόσφατο Μουντιάλ και εκπλαγήκατε ή στενοχωρηθήκατε, γύρω του υπάρχουν οι κάμερες του Καπάντια. Ενώ ακόμη και η προσποιητή επίθεση στη FIFA, δεν έπεισε κανέναν. Ακολουθήθηκε από μια μεγάλη συγνώμη και 400.000 € στον λογαριασμό του Ντιεγκίτο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, για τις 32 ημέρες που έμεινε στη Ρωσία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ