Ο Απόλλωνας, η Τρίπολη και ο… άγνωστος πόλεμος για την Κυριακή

Ο Απόλλωνας, η Τρίπολη και ο… άγνωστος πόλεμος για την Κυριακή

Γκαγκάτσης, Γιαννάκης και μια ομάδα με «κλασική» επιρροή. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία από χθες.

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Απόλλωνας Σμύρνης. Και η Ελαφρά Ταξιαρχία μια ομάδα «καμωμένη» από το υπάρχον σύστημα διαμαρτύρεται προς τον Κλάτενμπεργκ για τη διαιτησία στο ματς με τον Παναθηναϊκό που ως γνωστόν έχοντας βρει πάλι όσα τον ενώνουν με τον ΠΑΟΚ είναι ξανά μέρος της σχετικής διαδικασίας.

Έχει παράπονα δηλαδή μια ομάδα που καβαλώντας στο κύμα της εποχής επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ. Που πήρε προίκα τους παίκτες της Ξάνθης. Που έχει τον Βασίλη Γκαγκάτση αλλά και το ενδιαφέρον του «Γιαννάκη» πίσω από κάθε της κίνηση. Μιλάμε για απίθανη κατάσταση, που έχει ήδη συζητηθεί πολύ στην πιάτσα. Διότι είναι αυτό που λέει σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι.

Την ίδια στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια χαρά την «ασίστ» από τα Μέσα-προπαγάνδας του Ιβάν Σαββίδη που προσπαθούν να κάνουν τη μέρα-νύχτα για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάει να κλειδώσει το πρωτάθλημα από τον Γενάρη. Οι Αρκάδες διαρρέουν πως έχουν και εκείνοι παράπονα από τον διαιτητή για το 4-0. Γιατί λέει δεν ήταν φάουλ, εκείνο που το εκτέλεσε από τα 30 μέτρα ο Φορτούνης! Άραγε τον άκουσαν τον Νίκο Παπαδόπουλο στο 24΄να φωνάζει στον διαιτητή « θα μου κλάσεις τα αρχ…», γιατί όλο το άλλο γήπεδο τον άκουσε. Ξέρουν ότι εκεί ο έμπειρος τερματοφύλακας έπρεπε να δει απευθείας κόκκινη; Αν έχει κάνει ένα λάθος ο ρέφερι ήταν υπέρ τους. Και μάλιστα λάθος που θα μπορούσε όντως να σχηματίσει σοβαρό δεδικασμένο στο ματς.

Τέλος πάντων: Αστεία πράγματα για όσους είδαν το ματς της Τρίπολης, οι αντιδράσεις του Αστέρα. Αλλού είναι το θέμα αναγνώστη μου. Και εδώ είναι που θέλω να εστιάσεις. Την Κυριακή παίζει Απόλλωνας-Αστέρας στη Ριζούπολη. Δηλαδή η «μικτή» Γκαγκάτσης-«Γιαννάκης» με έναν αντίπαλο που παραδοσιακά έχει τα περάσματα του στην διαιτησία. Οι δύο τους δεν το λένε, αλλά στοχεύουν επί της ουσίας στο να ελέγξουν την 6η θέση των πλει-οφ. Αυτό επιθυμούν. Να έχουν ρε παιδί μου κάποιοι το κεφάλι τους ήσυχο. Όχι διεκδικώντας τη πρώτη θέση, αλλά στη μάχη των εντυπώσεων για τη 2η. Διότι άλλο να τερματίσεις 2ος και άλλο 4ος σε αυτό το πανηγύρι.

Διαβάζω τη στατιστική: Δύο «διπλά» έχει η ΑΕΚ τον τελευταίο 1,5 μήνα. Ένα στην Τρίπολη και ένα στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Κοιτάζω και τη στατιστική του ΠΑΟΚ: Και εκείνος πέρασε από τη Ριζούπολη και μάλιστα με διαιτητικά εγκλήματα. Ανακοίνωση όμως ο Απόλλωνας δεν εξέδωσε. Ο δύσμοιρος ο Παράσχος είπε κάτι και έπεσε το σύστημα της προπαγάνδας να τον φάει, γιατί λέει δεν σεβάστηκε τον ΠΑΟΚ.

Ποδοσφαιρικά η καλύτερη «μικρή» ομάδα του πρωταθλήματος είναι ο Αστέρας. Η πιο σοβαρή, η πιο στιβαρή. Δεν βάζει εύκολα γκολ αλλά οι μοναδικές ήττες είναι από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη. Από ομάδες δηλαδή καλύτερες από τη δική τους.

Για να μπει ο Απόλλωνας στο κόλπο της 6άδας, θα πρέπει πρώτα να σώσει την κατηγορία και έπειτα να νικά ομάδες κάτω από την 5άδα. Το ματς με τον Αστέρα είναι κλειδί. Για να μπορέσει ο Αστέρας να απογοητεύει το «υβρίδιο» της Ριζούπολης δεν πρέπει επ ουδενί να χάσει την Κυριακή. Το ματς είναι ντέρμπι με τα όλα του. Σε όλα τα επίπεδα. Και το σύστημα το ξέρει.

Α, και για να μην το ξεχάσω: «Γι’ αυτό ζητάμε ξένους διαιτητές στους αγώνες μας και κυρίως στο VAR. Σε αυτό άλλωστε κρίνονται οι αγώνες». Έτσι τελειώνει η ανακοίνωση του Απόλλωνα. Δηλαδή η Ελαφρά Ταξιαρχία με τους γνωστούς φίλους της, ζητά ξένους διαιτητές. Και μάλιστα και στο VAR; Και τι λένε για το video-room; Ότι ελέγχει τα παιχνίδια; Μα είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ