Με τα ψέματα δεν μπαίνεις στον πρωταθλητισμό

Με τα ψέματα δεν μπαίνεις στον πρωταθλητισμό

Η ΑΕΚ έχει όλους και όλους 3 βαθμούς παραπάνω από πέρσι. Πως τους έχει όμως…

Κοιτάζοντας στο βούρκο της Τρίπολης, μάλλον έφτασες στο συμπέρασμα ότι η ΑΕΚ ήταν πολύ τυχερή που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Και γιατί ο Αστέρας ήταν καλύτερος. Και γιατί η βροχή θόλωσε την οθόνη του VAR σε δύο-τρεις φάσεις κλειδιά στο πρώτο ημίχρονο που ο Φωτιάς τα είδε όλα κιτρινόμαυρα.

Και ένας βαθμός είναι καλύτερος από τον κανέναν. Δεν είναι όμως συγκομιδή για πρωταθλητισμό. Αντίθετα είναι βούτυρο στο ψωμί του Ολυμπιακού που νικώντας αύριο τον Άρη φεύγει στο +8 και από την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.

Άδικο; Προφανώς όχι. Διότι όσα θέματα και αν έχουν να λύσουν αγωνιστικά οι Ερυθρόλευκοι, ο ανταγωνισμός συνεχίζει να τους βλέπει με κιάλια. Ο ΠΑΟΚ έχει παραδώσει πινακίδες καιρό τώρα. Η ΑΕΚ συντηρείται με τα ψέματα. Όσο τέλος πάντων μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι συντηρείται, αν ο πρωταθλητής κάνει αύριο τη δουλειά του.

Έχει 27 βαθμούς η ΑΕΚ που το καλοκαίρι σάρωσε τις μεταγραφές και άρχισε τα «ερχόμαστε». Πέρσι τέτοια εποχή είχε 24. Όλη η φασαρία για ένα τρίποντο παραπάνω δηλαδή: Το πλασματικό με τον Άρη στο ΟΑΚΑ στο ματς που είναι η επιτομή της αλλοίωσης. Ή στο ματς με τον Ατρόμητο που οι διαιτητές έπνιξαν δύο πέναλτι για τους Περιστεριώτες. Ή στο εντός με τη Λαμία που και εδώ έγινε γαργάρα ένα πέναλτι στο φινάλε. Δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα αυτά. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τα είπε (για Άρη και Ατρόμητο). Έξι βαθμοί ΟΑΚΑ που θα μπορούσαν να είναι ένας. Ή και κανένας.

Πόθεν η βελτίωση λοιπόν; Και ποιος μπορεί να πει στα σοβαρά ότι το συγκρότημα του Αργύρη Γιαννίκη γεμίζει το μάτι σε φίλους και αντιπάλους; Ένα προβληματικό σύνολο που ακροβατεί σε σχοινί από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γκολ στο 90΄με τον ΠΑΣ. Γκολ που δεν χάνεται ο Παναθηναϊκός κλπ.

Και βέβαια η σφαλιάρα από τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ με 40.000 οπαδούς της.

Μπορεί η ΑΕΚ τον Γενάρη να πάρει και άλλους παίκτες. Και να είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Μπορεί ο Γιαννίκης, αν το δοθεί μια ευκαιρία να δείξει ο άνθρωπος το «έργο» του μελλοντικά. Μπορεί. Μπορεί και όχι.

Όπως και να έχει; Παραμύθια για πρωταθλητισμό δεν χωράνε από τα λιβανιστήρια με τα νεροπίστολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ