Ο Σαββίδης έβγαλε 23.000.000 € από 3 πωλήσεις του ΠΑΟΚ – Πόσα θα δώσει για αγορές

Ο Σαββίδης έβγαλε 23.000.000 € από 3 πωλήσεις του ΠΑΟΚ – Πόσα θα δώσει για αγορές

Οι πωλήσεις Γιαννούλη, Τζόλη, Σφιντέρσκι σε λίγους μήνες εκτόξευσαν τα έσοδα του ΠΑΟΚ σε πάνω από 23.000.000 €, αλλά ο Μπότο ψάχνει στην αγορά για δανεικούς με οψιόν αγοράς μάξιμουμ 1.000.000 €!

Τέλος λοιπόν και ο Σφιντέρσκι από τον ΠΑΟΚ. Μετά από τρία χρόνια και 35 γκολ στην Ελλάδα, ο Πολωνός φεύγει για το… American Dream. Πηγαίνει στη Σάρλοτ για να αγωνιστεί στο MLS αφήνοντας στον ΠΑΟΚ αρκετά εκατομμύρια.

Για την ακρίβεια; Όπως αποκάλυψαν χθες οι Πολωνοί, οι Αμερικάνοι δίνουν πέντε εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ για να πάρουν τον παίκτη, αλλά απ’ αυτό το ποσό δικαιούται χρήματα και η Γιαγκελόνια, πρώην ομάδα του Σφιντέρσκι. Οι Πολωνοί είχαν 10% ποσοστό μεταπώλησης, που σημαίνει πως θα βάλουν στα ταμεία τους 500.000 ευρώ με τον ΠΑΟΚ να καρπώνεται 4,5 εκατομμύρια.

Ακόμα μια πώληση μέσα σε λίγους μήνες που εκτοξεύει τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη. Είχαν προηγηθεί εκείνες του Χρήστου Τζόλη και του Δημήτρη Γιαννούλη στη Νόριτς. Και το συνολικό ποσό που μπήκε στα ταμεία της ομάδας απ’ τις τρεις αυτές πωλήσεις; 23 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως ο ΠΑΟΚ δεν αντικατέστησε ποτέ επί της ουσίας τους δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που πήγαν στην Αγγλία. Παίζει με αριστερό μπακ τον Βιεϊρίνια που σε τέσσερις μέρες κλείνει τα 36 του χρόνια και είναι προφανές πλέον πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό. Στα εξτρέμ έχει μεγάλο πρόβλημα και μόνο αν ο Ζίφκοβιτς έχει… κέφια μπορεί να πάρει πράγματα. Για το αν θα αντικαταστήσει τον Σφιντέρσκι; Μένει να το δούμε, όμως η αλήθεια είναι πως ο Μπότο αυτή τη στιγμή ψάχνει παίκτες χωρίς γεμάτο πορτοφόλι. Παρά το γεγονός πως είναι… γεμάτα τα ταμεία της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ ναι μεν πήρε 23 εκατομμύρια ευρώ από τις τρεις πωλήσεις, αλλά δεν έχει ρίξει σχεδόν τίποτα πίσω στην αγορά. Κι αν αυτά είναι χιλιοειπωμένα και είναι και ένας λόγος που ο κόσμος «βράζει» κατά του Σαββίδη και εν γένει της διοίκησης, εκείνο που τώρα προκύπτει είναι πως ούτε τώρα σκοπεύουν στον «δικέφαλο» να επενδύσουν.

Ο Μπότο έχει λάβει εντολή πως τα πράγματα δεν θα είναι όπως στη… Σαχτάρ. Πως δεν υπάρχει διάθεση να σπαταληθούν πολλά λεφτά για μεταγραφές κι ας ήρθαν κι άλλα εκατομμύρια από την πώληση του Σφιντέρσκι. Για την ακρίβεια, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ αναζητεί στην αγορά δανεικούς με μάξιμουμ οψιόν αγοράς το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτή είναι η συνθήκη την οποία καλείται να διαχειριστεί. Πως και σε τι βαθμό μπορεί να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ με αυτά τα δεδομένα; Θα φανεί στο άμεσο μέλλον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ