Super League: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το πε και το έκανε

Super League: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το πε και το έκανε

Από το φέσι του προηγούμενου χορηγού, σε νούμερα δίχως προηγούμενο για την «κεντρική χορηγία» της Super League.

Κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα για την Super League. Και επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά πως υπάρχουν λόγια. Υπάρχουν πράξεις. Και υπάρχουν και εκείνοι που μετατρέπουν τα λόγια σε πράξεις.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης που όπως φαίνεται υπογράφει τούτη τη θητεία του στην προεδρία του συνεταιρισμού με μια εξέλιξη που βάζει νωρίς τα δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του πρωταθλήματος.

O συνεταιρισμός φέρεται να έχει στα χέρια του δύο προτάσεις από στοιχηματικές εταιρίες για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος, σε νούμερα που ξεπερνούν τη φαντασία.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός παίζει μπάσκετ «βγαλμένο» απ’ το 2030

«H κα Κοξένογλου ενημέρωσε σήμερα το συμβούλιο πως με προσωπικές ενέργειες του κ. Μαρινάκη η Λίγκα είναι κοντά σε συμφωνία με χορηγό. Για την Κεντρική Χορηγία του Πρωταθλήματος και μάλιστα ασύγκριτα μεγαλύτερη σε ποσά από όσες υπήρχαν στο παρελθόν» έγραψε to10.gr έπειτα από το Δ.Σ της Super League της 1ης Νοεμβρίου.

Ενάμιση μήνα μετά ήρθαν στην επιφάνεια -και δεν έχουν διαψευστεί από κανέναν- η πρόταση της εταιρίας Novibet, ύψους 21 εκατ ευρώ για τα επόμενα πεντέμισι χρόνια, άρα ας το πρωτάθλημα 2027-2028. Και η πρόταση της Stoiximan ύψους 9 εκατ ευρώ που αφορά για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, άρα ας και το πρωτάθλημα 2024-2025. Η δική μας πληροφορία λέει πως και οι δύο εταιρίες έχουν κάνει την ίδια πρόταση, ύψους 9 εκατ ευρώ για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Αυτό όμως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Προφανώς πρόκειται για μια διαπραγμάτευση που είναι ακόμη «ανοιχτή» και που μόνο προς τα… πάνω μπορεί να πάει.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ήδη το πιθανό έσοδο για την Super League ξεπερνά τα 3,5 εκατ ευρώ τον χρόνο. Και για τις απαραίτητες συγκρίσεις; Το πρωτάθλημα της Super League πέρασε ένα παρατεταμένο διάστημα απαξίωσης και οικονομικού αποκλεισμού δίχως προσφορές για την «κεντρική χορηγία». Παράλληλα ο… μύθος λέει ότι ο τελευταίος «κεντρικός χορηγός» άφησε… φέσι ύψους ενός εκατ ευρώ.

Προφανώς δεν αμφιβάλει κανείς ότι οι συγκεκριμένες προσφορές σχηματίζουν ένα δεδικασμένο δίχως προηγούμενο. Όπως δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι αποτελούν προσωπική επιτυχία του προέδρου της Super League. Προσωπικές επαφές του σχημάτισαν αυτή την εξέλιξη.

Από τα τέλη Ιούνη όταν ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ανέλαβε την ευθύνη, οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μια μεγάλη ευκαιρία. Στις πρώτες του δηλώσεις είχε κάνει λόγο για ένα πλάνο 5ετίας –παρότι η δική του θητεία θα είναι διετής- που μπορεί να επιφέρει ουσιαστική αναβάθμιση σε ένα υποτιμημένο προϊόν δίχως έσοδα.

«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τις τύχες του και να φτιάξει μια Super League που θα είναι πρότυπο για άλλες χώρες» είχε προσθέσει καταθέτοντας τις σκέψεις του για το εγχείρημα.

Το ρεπορτάζ της σημερινής ημέρας δείχνει τον δρόμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ