Τα ίσια… ανάποδα

Τα ίσια… ανάποδα

Ο Στιβ Μπένετ έκανε… ροντέο την 4η αγωνιστική με τον ορισμό των διαιτητών. Και η επιλογή του αν μη τι άλλο προκαλεί ενδιαφέρον

To ρεπορτάζ των ημερών καταγράφει πως ο Στιβ Μπένετ έχοντας κατανοήσει ότι το επόμενο καλοκαίρι μάλλον θα πρέπει να ψάξει για δουλειά, όχι μόνο δεν ασχολείται με τον Τάκη Μπαλτάκο αλλά χαμογελά με νόημα κάθε φορά που ο πρόεδρος της ΕΠΟ πιάνει στο στόμα του την ΚΕΔ και τα θέματα διαιτησίας.

Αυτό που ήθελε ο Άγγλος, κάποιες αυξήσεις για τους… Έλληνες βοηθούς του (sic), το πήρε από την Εκτελεστική Επιτροπή που δεν του έχει χαλάσει ποτέ χατίρι. Και αν τέλος πάντων κάποιος τον διατηρήσει στη θέση του αρχιδιαιτητή έπειτα από τη λήξη του συμβολαίου του, αυτός δεν θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Του Τάκη Μπαλτάκου λοιπόν δεν σκοπεύει να του στείλει ούτε δώρο στο γάμο του… Πολλώ δε μάλλον δεν νιώθει καμιά ανάγκη να τον «καλύψει»

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Ποντένσε, ο Φορτούνης και ο Καμαρά έπαιξαν με την ΑΕΚ του Πόνσε (vid)

Κάπως έτσι, ενώ η Ομοσπονδία ανακοίνωσε προχθές με δόξα και τιμή πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της UEFA και τέλος πάντων ότι θα υπάρξουν κανονικά ξένοι διαιτητές πρώτης διαλογής στα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Άρης, ο Μπένετ έκανε ότι είχε προγραμματίσει. Έβγαλε τον Άρη με το έτσι θέλω από τη ζώνη των ντέρμπι στέλνοντας Έλληνα στην Τούμπα, και επέλεξε τον μοναδικό ελίτ Πορτογάλο (Αρτούρ Σοάρες) για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει καλές σχέσεις άλλωστε με την Επιτροπή Διαιτησίας της Ιβηρικής χώρας.

Τόσο καλές που κάποιοι λένε πως ούτε ο άλλοτε αρχιδιαιτητής, ο Πορτογάλος Βίτορ Μέλο Περέιρα να έκανε τις επιλογές (του). Τι κοινό προκύπτει για τους δύο τους πέρα από το ίδιο αξίωμα; Την αίσθηση-διαίσθηση πως διαθέτουν Έλληνα αντιπρόεδρο στην ΚΕΔ. Ο Περέιρα είχε τον Τριτσώνη και ο Μπένετ τον Μάνταλο!

Τι έκανε λοιπόν ο Μπένετ και οι βοηθοί του μέσα σε ένα απόγευμα, στο πρώτο απόγευμα «ορισμών» διαιτητών ντέρμπι; Αγνόησε το ομόφωνο αίτημα της Super League. Άδειασε τον Μπαλτάκο. Αγνόησε επιδεικτικά και τον ίδιο τον Τσέφεριν που όντως μεσολάβησε και όντως έδωσε στην ΚΕΔ επιλογές ξένων διαιτητών από εκείνες που τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή θα μας πήγαιναν με ησυχία. Μετά, βλέπαμε…

Ουσιαστικά ο αρχιδιαιτητής, που πέρσι παραδέχθηκε κατ επανάληψη πως δεν μπορεί να φέρει στα μέρη μας διαιτητές elite, επέλεξε εκείνους που είχε διαλέξει πριν ανοίξει αυτή η συζήτηση: Εδώ όμως είναι που ξεκινούν τα προβλήματα. Διότι ο Πορτογάλος του ΑΕΚ-Ολυμπιακός, είχε την ατυχία να είναι ο διαιτητής σε εκείνον το αλησμόνητο ημιτελικό ΑΕΚ-Άρης του 2020, που επέφερε την εξάμηνη τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Εκείνος ήταν που συνέταξε το περίφημο φύλλο αγώνα για τον «ηλικιωμένο με τα άσπρα μαλλιά» που στην ανάπαυλα κατέβηκε στα αποδυτήρια και «έπιασε τον βοηθό από τα γεννητικά όργανα».

Και όσο για τους διαιτητές στα ντέρμπι του Άρη; Τον Απρίλη σε ένα ΑΕΚ-Άρης παρότι τότε ορίστηκε ξένος, ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόβσκι, κατηγορήθηκε από την ΚΕΔ ότι το προηγούμενο βράδυ ήταν μεθυσμένος στην πτήση για την Αθήνα με αποτέλεσμα πραξικοπηματικά το ματς να διευθύνει ο Διαμαντόπουλος. Ο ίδιος που συμπτωματικά επιστρέφει και αυτός την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια ως 4ος παρά το γεγονός ότι λίγες εβδομάδες πριν έκανε «μαντάρα» μια κατά τα άλλα ήσυχη αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Βόλο στη Λεωφόρο.

Μπορεί την Κυριακή όντως να γίνουν τα ματς και οι διαιτησίες να είναι μια χαρά. Αν όμως ήθελε κάποιος προκαταβολικά να δημιουργήσει ροντέο, δύσκολα θα έκανε πιο εύστοχες επιλογές από τον Μπένετ. Η χθεσινοβραδινή «αλλάξτε τους τώρα» επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη προς την ΕΠΟ/ΚΕΔ άλλωστε τα λέει όλα.

Γιατί έστησε αυτό το σόου ο Άγγλος αρχιδιαιτητής που οι «φίλοι» του έχουν να το λένε πως πέρσι στην πρώτη του χρονιά σε αυτό το πόστο δεν ήξερε να πάει μόνος του ούτε ως το γραφείο του, εξ ου και η αναβάθμιση του Μάνταλου σε αντιπρόεδρο; «Γιατί αν έχει μια ελπίδα για νέο συμβόλαιο, αυτή δεν προκύπτει ούτε από τη βοήθεια του Τσέφεριν, ούτε από την βοήθεια της Super League που δεν τον βλέπει, ούτε φυσικά από τον Μπαλτάκο. Και αυτό ο Μπένετ το ξέρει» λένε κάποιοι κακοπροαίρετοι. Δεν τους πιστεύω.

Τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ το χρόνο όμως και μάλιστα στην λιακάδα της Αθήνας, αξίζουν θυσίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ