ΕΟΚ: Ωρα να βγουν μπροστά οι μύθοι του ελληνικού μπάσκετ

ΕΟΚ: Ωρα να βγουν μπροστά οι μύθοι του ελληνικού μπάσκετ

Η αλλαγή του αθλητικού νόμου για το όριο στις θητείες στις εθνικές ομοσπονδίες ανοίγει την πόρτα του μέλλοντος και της προόδου για την ΕΟΚ. Ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα... άλλα παιδιά, και οι παράγοντες-«δεινόσαυροι».

Το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα (07/10) και όπως ανακοίνωσε ήδη ο Λευτέρης Αυγενάκης, τις επόμενες ημέρες πηγαίνει στη Βουλή. Η σημαντικότερη αλλαγή που προβλέπεται σχετικά με την κείμενη αθλητική νομοθεσία, είναι το σκέλος που αφορά τις Εθνικές Ομοσπονδίες. Το σχέδιο νόμου του υφυπουργού Αθλητισμού, προβλέπει άμεση ισχύ στον περιορισμό των θητειών και τις θέσεις του προέδρου και των εκτελεστικών μελών των Ομοσπονδιών, στις τρεις θητείες. Μια αλλαγή που έχει αναδρομική ισχύει. Κάτι που τυπικά σημαίνει ότι όποιος πρόεδρος από τις 27 Ομοσπονδίας βρίσκεται στην 3η θητεία του, δεν θα μπορεί να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, ούτε μπορεί να έχει ρόλο εκτελεστικού μέλους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, είναι ο πρώτος και ο πιο προβεβλημένος παράγοντας που επηρεάζεται. Το 2020 η ΕΟΚ έχει εκλογές και βάσει του νέου νόμου, ο Βασιλακόπουλος δεν θα έχει δικαίωμα να ηγηθεί της παράταξής του. Κάτι αναμενόμενο, αλλά και αναγκαίο μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, να βάλει τέλος στου «αιώνιους» προέδρους, του «δεινόσαυρους» των Ομοσπονδιών.

Το ελληνικό μπάσκετ, τα τελευταία χρόνια διάγει τη χειρότερη κρίση της ιστορίας του. Κάτι που αποτυπώνεται και στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Με το «εθνικό σπορ» των Ελλήνων να έχει χάσει την αίγλη του και να ζει στιγμές που δεν του ταιριάζουν και σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνουν την ιστορία που κουβαλάει και όσα έχει προσφέρει στη χώρα.

Η επόμενη ημέρα στην Ομοσπονδία, ωστόσο, φαίνεται ότι ήδη δρομολογείται. Για την ακρίβεια, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει σχηματιστεί ομάδα ανθρώπων του μπάσκετ, που εξετάζει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ενεργά με την επόμενη ημέρα. Με σκοπό το άθλημα να επιστρέψει στα χέρια των ανθρώπων που το γιγάντωσαν στην Ελλάδα. Και οι οποίοι, για πρώτη φορά δείχνουν να βλέπουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ασχοληθούν με το σπορ, από παραγοντική θέση.

Ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, οι μύθοι του ελληνικού μπάσκετ, έχουν βρεθεί εδώ και καιρό στο επίκεντρο συζητήσεων για την ενεργοποίησή τους. Καθώς είναι δύο πρόσωπα που εφόσον αποφάσιζαν να ενεργοποιηθούν και να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία του ελληνικού μπάσκετ, δεν θα έβρισκαν αντίπαλο στο διάβα τους. Επίσης, ήδη λέγεται ότι ονόματα όπως αυτά των Παπαλουκά, Κακιούζη, Παπαδόπουλου, Ρεντζιά έχουν πέσει στο τραπέζι για επιτελικές θέσεις στην επόμενη ημέρα του μπάσκετ. Ώστε μαζί με τεχνοκράτες και στελέχη που θα βοηθήσουν για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση όλων των δομών, να οδηγήσουν το άθλημα στη νέα εποχή.

Μια επόμενη ημέρα που, πλέον, είναι σαφές ότι χρειάζεται το ίδιο το σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ