Basket League – Το… παράδοξο με το Περιστέρι και ο «ψυχωμένος» Άρης (pics)

Basket League – Το… παράδοξο με το Περιστέρι και ο «ψυχωμένος» Άρης (pics)

Η 7η «στροφή» της Basket League είχε νίκες... θρίλερ, άνετη νίκη στην επαρχία, κατοστάρα και παιχνίδι στο οποίο ακόμα μοιράζουν ασίστ.

Η 7η αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι να επιβεβαιώνει το καλό του πρόσωπο στα εκτός έδρας, τον Κέλι να…παίρνει τον Άρη από το χέρι για την ανατροπή κόντρα στον Ηρακλή και τον Προμηθέα να μην σταματά να πασάρει. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Τα δύο πρόσωπα του Περιστερίου

Το Περιστέρι δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στη Λάρισα, παίνοντας τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η διαφορά των 15 πόντων, σε ματς που ο Ουάσινγκτον έμεινε στο μηδέν επιθετικά, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της ομάδας των δυτικών προαστίων σε ισάριθμα παιχνίδια μακριά από την έδρα τους, τη στιγμή που έχουν μόνο ήττες εντός. Από τα τρία εντός βέβαια τα δύο ήταν απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ουσιαστικά μόνο το ματς με τον Προμηθέα να είναι στα «μέτρα» του από τα χαμένα.

Άρης το πίστεψε και πήρε το «θρίλερ» με ηγετικό Κέλι

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Ηρακλή στο «Nick Galis Hall» και Ο Τζέιμς Κέλι έδειξε πως θα ήταν εκείνος που θα έπρεπε να πάρει την μπάλα από την αρχή του αγώνα με 10 πόντους στην πρώτη περίοδο από τους συνολικά 29 που πέτυχε. Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω με 15 (21-36) δεν τα παράτησε και η διαφορά άρχισε να μειώνεται.

Στην τέτρατη περίοδο το ματς διεκόπη όταν φίλαθλος του Άρη λιποθύμησε, με τους πάντες ευτυχώς να επιδεικνύουν γρήγορα αντανακλαστικά. Όταν ο αγώνας συνεχίστηκε η ομάδα του Καστρίτη μπόρεσε να το πάει στην παράταση και τελικά να το πάρει, με ανατροπή, όπως και στην πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η περισσή ομαδικότητα του Προμηθέα

Ο Ηλίας Ζούρος, μετά το ντεμπούτο μτου στον πάγκο του Προμηθέα κόντρα στην Μπούρσασπορ είχε δηλώσει ότι σίγουρα η ομάδα θα δείξει πράγματα στο μέλλον. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος των Πατρινών δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η αλλαγή θα φαινόταν τόσο γρήγορα.

Στη νίκη κόντρα στον Ιωνικό, που τον έφερε στις 88 στην Basket League και ξεπέρασε το Ηράκλειο έκανε νέο ρεκόρ με ασίστ στο πρωτάθλημα, μοιράζοντας 30.

Tο προηγούμενο ρεκόρ περιόδου το είχε ο Ολυμπιακός με 27 τελικές πάσες στο ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ. Οι 30 ασίστ πάντως δεν αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για τον Προμηθέα που είχε 35 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα της σεζόν 2019-20.

Ο Παναθηναϊκός «ξέσπασε» κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την ΑΕΚ, η οποία πέρα από το «κακό φεγγάρι της» έιχε να αντιμετωπίσει και το σοκ με τον Στέφαν Γέλοβατς. Το «Τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η αντίπαλός του έχει πολλά προβλήματα κι έφτασε σε άνετη επικράτηση, με την πρώτη κατοστάρα της σεζόν, με το ματς να κρίνεται ουσιαστικά από το ημίχρονο.

Ο Λούντζης αξιοποίησε τον χρόνο του

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε για ακόμα ένα ματς στις «παρυφές» των 100 πόντων επιθετικά και με τα γνωστά στάνταρ στην άμυνα έκαμψε εύκολα την αντίσταση του ΠΑΟΚ για το 6/6.

Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν η ευχάριστη έκπληξη, σκοράροντας 12 πόντους, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ. Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε ότι το κλίμα είναι καλό και προσπαθεί όσο βρίσκεται στο παρκέ να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα στο πρόσωπό του.

Δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη για τον Κολοσσό

Την περασμένη εβδομάδα ο Κολοσσός κέρδισε άνετα την ΑΕΚ στα Λιόσια και ήθελε να «χτίσει» μπάνω στη νίκη αυτή, επιδιώκοντας ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Λάυριο. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη νίκησε εύκολα το σύνολο του Χρήστου Σερέλη, ανεβαίνοντας στο 5-2, ρεκόρ που συνιστά την δεύτερη καλύτερη εκκίνηση της ιστορίας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ