Βαγγέλης Ζούγρης: Ο MVP της Εθνικής που στα χέρια του Σπανούλη «απογειώθηκε» και… βλέπει Πειραιά

Βαγγέλης Ζούγρης: Ο MVP της Εθνικής που στα χέρια του Σπανούλη «απογειώθηκε» και… βλέπει Πειραιά

Ο σέντερ της Εθνικής και του Περιστερίου, Βαγγέλης Ζούγρης, ξεχώρισε στο Ευρωπαϊκό Κ20 και οδήγησε τον Ολυμπιακό να ετοιμάζει κίνηση για να τον κάνει δικό του

Η Εθνική Νέων στο μπάσκετ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ20, σε μια υπέροχη πορεία που ανέδειξε την νέα γενιά Ελλήνων αθλητών. Και αν για τον Λευτέρη Μαντζούκα είμασταν όλοι υποψιασμένοι μετά και τη σεζόν που έκανε με τον Παναθηναϊκό, τι να πει κανείς για τον Βαγγέλη Ζούγρη.

Ο 18χρονος σέντερ του Περιστερίου έβγαλε μάτια σε κάθε ματς που αγωνίστηκε και δίκαια συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό double double για μέσο όρο, με 14.1 πόντους, 11.2 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ σε 7 ματς και ήταν αναντικατάστατος μένοντας στο παρκέ για κάτι περισσότερο από 30′!

Διαβάστε επίσης: «Τις επόμενες μέρες στην Τουρκία ο Μπακαμπού για να υπογράψει με τη Γαλατά»

Ανήκει στην κατηγορία των mobile center με ύψος 2.02μ, αλλά όπως λένε όποιοι τον έχουν παρακολουθήσει από κοντά, όσοι πόντοι του λείπουν στο μπόι, τους αναπληρώνει στο… πολλαπλάσιο με τη φυσική του δύναμη και το πάθος και την ψυχή που καταθέτει σε κάθε ματς, σε κάθε φάση και σε κάθε διεκδικούμενη μπαλιά κόντρα σε παίκτες 5 και 10πόντους ψηλότερους.

Στο Περιστέρι, αρχίζει να παίρνει και εκεί δειλά δειλά χρόνο συμμετοχής και μπασκετικές παραστάσεις. Και πως να γίνει διαφορετικά, όταν προπονητής του είναι ο Σπανούλης, που εκτιμά όσο τίποτε παίκτες με ανεπτυγμένο work ethic και όρεξη να μάθουν σε κάθε λεπτό που περνούν στο παρκέ είτε αγωνιζόμενοι είτε προπονούμενοι.

Όχι τυχαία λοιπόν, ο Ζούγρης μπορεί να αποτελέσει σύντομα παίκτη του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι που έχουν μείνει πίσω όσον αφορά την… στρατολόγηση νέων Ελλήνων που θα αποτελέσουν τον ελληνικό κορμό του αύριο (όπως είχε πράξει με τους Σλουκα, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Πρίντεζη πριν από μια δεκαετία και πλέον), κινούνται δυναμικά πλέον στο κομμάτι αυτό.

Η αρχή έγινε με την απόκτηση του 21χρονου σέντερ Γιώργου Τανούλη από τον Προμηθέα και ο Ζούγρης είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και να συνθέσει μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα frontline του μέλλοντος. Ποιος είναι όμως ο Βαγγέλης Ζούγρης;

Το who is who του Βαγγέλη Ζούγρη

Ο νεαρός έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του καθώς δεν ήταν ένα αγνό μπασκετικό ταλέντο από τα γεννοφάσκια του. Το αντίθετο μάλιστα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από 6 χρονών και μέχρι τα 14 του αγωνίζονταν στις Ακαδημίες του ΑΟ Κηπούπολης ως στόπερ.

Πήρε όμως γρήγορα μπόι και άρχισε να δυσκολεύεται στο χορτάρι. Έτσι ως λυκειόπαιδο άρχισε να ασχολείται με το μπάσκετ που του ταίριαζε περισσότερο στα σωματικά προσόντα που είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται και έτσι εν μέσω της πανδημίας άρχισε να ασχολείται με το άθλημα που όπως φαίνεται είναι προορισμένος για να λάμψει.

Η συνέχεια γνωστή… Στο υγιές μπασκετικά σωματείο του Περιστερίου μαθαίνει τα βασικά και τις δύο τελευταίες σεζόν στα 17 και στα 18 του χρόνια, αρχίζει να παίρνει γεύση τόσο από την Basket League (18 συμμετοχές) όσο και από την Ευρώπη και το Basketball Champions League στο οποίο έχει ήδη τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κόντρα στην (κατά μεγάλο ποσοστό) μέλλουσα ομάδα του, τον Ολυμπιακό, έχει κάνει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, όταν αγωνιζόμενος για 11 λεπτά, πέτυχε 9 πόντους (4/4 δίποντα, 1/1 βολή) και είχε 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ