Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 79-70

Ο Νίκος Παππάς (24π.) πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό και «βύθισε» ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό. Στις λεπτομέρειες επικράτησαν οι πράσινοι, πολλά παράπονα από τους ερυθρόλευκους για τη διαιτησία. Μεγάλο ματς από τον ΛεΝτέι για τους Πειραιώτες ο οποίος είχε 20π.

Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι ο νικητής του ντέρμπι «αιωνίων», καθώς επικράτησε με 79-70 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ παίζοντας καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ηγέτης και «παίκτης κλειδί» για την ομάδα του Πασκουάλ ήταν ο Νίκος Παππάς που σημείωσε 24 πόντους και ήταν ο απόλυτος εκφραστής των «πρασίνων» σε άμυνα και επίθεση.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποια καλά διαστήματα, όμως μόνο με τους ΛεΝτέι και Πρίντεζη δεν μπορούσαν να περιμένουν τίποτε περισσότερο. Το μόνο θετικό είναι πως κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των δέκα πόντων.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε φρεσκάδα, ενέργεια και πιο ρεαλιστικό πλάνο, καθώς έδωσε τη μπάλα στον Μιλουτίνοφ παίζοντας στο λόου ποστ, ενώ στην άμυνα είχε «οχυρωθεί» στην ρακέτα του απαγορεύοντας στον Καλάθη να διεισδύσει και να δημιουργήσει.

Οι γηπεδούχοι… έσπασαν τα καλάθια έχοντας 0/10 τρίποντα μέχρι το 15’. Αυτό από μόνο του μαρτυρά την επιθετική ένδεια των πρασίνων, που σκόραραν μόνο με δίποντα. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον Τίμα και προηγήθηκε με 20-26 στο 15’ έχοντας καλύτερη οργάνωση στο παιχνίδι του και τον ΛεΝτέι να ευστοχεί σε δύο τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός με τον Νίκο Παππά να δίνει λύσεις στην επίθεση, ενέργεια στην επίθεση και ωριμότητα στην οργάνωση ισορρόπησε το ματς και με επιμέρους σκορ 12-1 προηγήθηκε με 35-27 στο 19’ με το πρώτο μέρος να λήγει 32-29.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά με τις δύο ομάδες πολύ άστοχες τον μεν Παναθηναϊκό να έχει 2/12 τριπ, 10/21διπ και τον δε Ολυμπιακό 4/10 τρίπ και 6/21 διπ.

Ο Παναθηναϊκός με ατομικές ενέργειες του Λάνγκφορντ μετά από παιχνίδι λόου πόστ πάνω στον Σπανούλη προηγήθηκε με 44-34 στο 23’ και ο Μπλατ αμέσως πήρε τάιμ άουτ. Εδωσε επιθέσεις στα χέρια του ΛεΝτέι και δικαιώθηκε με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί την κατάσταση και να μειώνει σε 51-50 στο 29’.

Στο διάστημα αυτό ο Λάνγκφορντ υπερέβαλε με τις προσπάθειες μονοπωλώντας τις επιθέσεις με συνέπεια οι γηπεδούχοι να είναι προβλέψιμοι και να μην έχουν σωστή λειτουργία ούτε στην άμυνά τους.

Ο Μιλουτίνοφ χρεώθηκε με 3ο φάουλ και ο ΛεΝτέι με 4ο κάτι που ασφαλώς αποτέλεσε μια ακόμα άσχημη εξέλιξη για τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Παππάς είχε τον τρόπο

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε 3/7 τρίποντα με τον Παππά να είναι και πάλι εκείνος που κρατούσε την ομάδα όρθια (55-51).

Ο Παππάς και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό με ωραίες ενέργειες και συγκινητική προσπάθεια στην άμυνα. Ο Αντετοκούνμπο ανέλαβε το μαρκάρισμα του Σπανούλη και έκανε καλή δουλειά, ενώ ο Καλάθης οργάνωνε σωστά με τις κατάλληλες πάσες.

Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άστοχοι στα τρίποντα με τον Τίμα και τον Σπανούλη, είχαν τον ΛεΝτέι στον πάγκο και πέραν των επιθέσεων από τον Πρίντεζη δεν είχαν σαφές εναλλακτικό πλάνο.

Ετσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13 πόντους (78-65 στο 39) και άρχισε να «αγκαλιάζει» τη νίκη έχοντας σαφή υπεροχή σε άμυνα και επίθεση. Πλέον το… διακύβευμα ήταν η διαφορά με τον Ολυμπιακό πάντως να καταφέρνει να την διατηρεί κάτω από τους δέκα πόντους με το τελικό 79-70, μια και ο Αντετοκούνμπο στην εκπνοή αστόχησε σε δυο βολές μετά από φάουλ του Σπανούλη.

Από τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Παππάς ήταν ο καλύτερος παίκτης, πραγματικός ηγέτης και συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη της ομάδας του. Δίπλα του πολύ καλοί ήταν επίσης οι Τόμας (10π.) και Γκιστ (9π. 5ρ). Πολύ σημαντική η βοήθεια και του Αντετοκούνμπο (6ρ).

Από τον Ολυμπιακό οι ΛεΝτέι (20π.) και Πρίντεζης (11π.) διακρίθηκαν.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ