Έκτακτο ΔΣ ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ

Έκτακτο ΔΣ ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ

Ο ΕΣΑΚΕ υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, ανακοίνωσε τη διενέργεια έκτακτου διοικητικού συμβουλίου για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ούτε 10 ημέρες δεν πέρασαν από το τελευταίο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, που αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Κολοσσού Ρόδου στην Α2, με το Λαύριο να πανηγυρίζει την παραμονή του στην Basket League. Από τότε πολύ νερό κύλισε στο αυλάκι, με τις εξελίξεις τις τελευταίες ώρες να είναι καθοριστικές.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα (16/7) γίναμε μάρτυρες στο μπάχαλο της ΕΟΚ που ανεβοκατέβαζε προκηρύξεις της Α2, μια με το όνομα των Ολυμπιακού και Κολοσσού Ρόδου και μία με ομάδες Χ και Ψ και τούμπαλιν.

Από την άλλη ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει και να επικυρώσει την απόφαση που βγήκε από τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ και έλεγε πως το Λαύριο θα παραμείνει στην Basket League, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί και αυτό στην Α2 όπως ορίζει ο κανονισμός.

Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΟΚ η απόφαση των ομάδων της Α1 βρίσκει σε… τοίχο, με το Λαύριο να υποβιβάζεται μαζί με τον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος βέβαια όπως όλα δείχνουν, θα πάρει το ΑΦΜ του Χολαργού και δεν θα αγωνιστεί στην Α2.

Εν ολίγοις το ελληνικό πρωτάθλημα είναι στον αέρα, με τους χορηγούς ήδη να την κάνουν με… ελαφρά πηδηματάκια. Ήδη η Bet Shop αποχώρησε από την Basket League, ενώ και η ΕΡΤ δεν προτίθεται να δώσει τα ίδια χρήματα, από την στιγμή που ένα αθλητικό και εμπορικό μέγεθος της εμβέλειας του Ολυμπιακού θα απουσιάζει στο καλεντάρι του πρωταθλήματος.

Το τοπίο προδιαγράφεται τουλάχιστον θολό, για αυτό και ο ΕΣΑΚΕ πήρε την απόφαση για διεξαγωγή έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη 18/7, στα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα. Η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαρίσει και να αποσαφηνιστούν τα «γκρίζα» σημεία αφού την Παρασκευή στις 19/7 είναι και η καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή στα πρωταθλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ