Euroleague – Το «ταμείο» της πρώτης μέρας – Οι πρωταγωνιστές, τα μηνύματα και οι απογοητεύσεις (pics, vids)

Euroleague – Το «ταμείο» της πρώτης μέρας – Οι πρωταγωνιστές, τα μηνύματα και οι απογοητεύσεις (pics, vids)

Η Euroleague επέστρεψε χθες με 4 ματς για την πρώτη αγωνιστική και τα είχε όλα, από πρώην που ντύθηκαν «δήμιοι» μέχρι τον «εκθρόνιση του Σουλτάνου». To10.gr μάζεψε και σας παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση επέστρεψε και χθες έγιναν τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής με πρωταγωνιστές να αναδεικνύονται και πρώην να αντιμετωπιζουν παλιές αγάπες, με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Ο «καυτός» Γουίλμπεκιν και το δίδυμο της Αρμάνι

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν ήταν αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης των χθεσινών αναμετρήσεων, με την εκπληκτική του εμφάνιση στην οριακή νίκη της Μακάμπι επί της Μπάγερν με 69-68, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους.

Κράτησε βέβαια το καλύτερο για το τέλος, με 13 πόντους στην τελευταία περίοδο, 10 εκ των οποίων συνεχόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των δύο νικητήριων όπως αποδείχθηκε ελεύθερων βολών, μισό λεπτό πριν το φινάλε.

Η φυγή του Ντόρσεϊ για τον Ολυμπιακό, ναι μεν του δημιουργεί παραπάνω πίεση από τη μία, όμως του δίνει ακόμα περισσότερο χώρο να δράσει, κάνοντας τον Σφαιρόπουλο να «τρίβει τα χέρια του».

Η Αρμάνι Μιλάνο έδειξε τα δόντια της, επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ιταλία με 84-74 με τους Χάινς, Μέλι, Ροντρίγκεζ και Σιλντς να πετυχαίνουν μαζί 62 πόντους, αλλά τους δύο τελευταίους να υπερτερούν στις λεπτομέρειες.

Ο Αμερικανός κι Ο Ισπανός έβαλαν μαζί 34 από τους 84 πόντους της ομάδας του Μεσίνα με το εκπληκτικό 10/13 δίποντα, (4\6 και 6/7 αντίστοιχα), με το μο 31 να έχει και συνολική παρουσία με 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο, δείχνοντας ότι η περιιφέρεια των Ιταλών «βγάζει φωτιές», σε βράδυ μάλιστα που Ο ΝτιΛέινι ήταν ωσεί παρών.

Η μοναξιά του Παπαπέτρου και οι «υπνωτισμένοι» Νέντοβιτς-Πέρι

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Χεζόνια να αποχωρεί το καλοκαίρι, αλλά η απογοήτευση μετριάστηκε από ην παραμονή του Νέντοβιτς, με τον Σέρβο βέβαια χθες κάθε άλλο παρά να δικαιολογεί τον περσινό «θόρυβο» που έκανε, «συμβάλλοντας» στην ήττα με 75-63 από τη Μονακό.
Σε σχεδόν 12 λεπτά που έμεινε στο παρκέ ήταν απογοητευτικός, καθώς είχε 0/7 σουτ (0/3 δίποντα, 0/4 τρίποντα) και δεν είχε τίποτα θετικό, «προσφέροντας» μόνο σε τομείς που είναι αρνητικοί.

Δέχθηκε 2 τάπες σε προσπάθειες του, είχεένα λάθος, έκανε ένα φάουλ και δεν σημείωσε ούτε ένα πόντο, ασίστ ή ριμπάουντ.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν μόνος του καθώς είχε «συμπαραστάτη» στην κακή βραδιά τον Κέντρικ Πέρι. Έμεινε κι εκείνος στο μηδέν από πλευράς σκοραρίσματος, έχοντας μάλιστα 4 άστοχα τρίποντα, μαζεύοντας τουλάχιστον 5 ριμπάουντ και μοιράζοντα 2 ασίστ.

Αν προστεθούν σε όλα αυτά οι 2 τάπες που δέχθηκε, τα τρία φάουλ και τα ισάριθμα λάθη σε 20 λεπτά, το -10 που έλαβε στην αξιολόγηση είναι απόλυτα λογικό. Ο μόνος λόγος που ο Νέντοβιτς πήρε -9 είναι γιατί έπαιξε περίπου τον μισό χρόνο.

Υπό τις συνθήκες αυυτές ό,τι και να κάνει ο Παπαπέτρου δε θα είναι ποτέ αρκετό. Μπορεί να ήταν ο καλύτερος χθες με 16 πόντους και καλά ποσοστά (7/13 εντός πεδιάς), έχοντας 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 4 κερδισμένα φάουλ, όμως ήταν απελπιστικά μόνος και δείχνει να χρειάζεται τουλάχιστον έναν σταρ δίπλα του, το θέμα είναι πού θα τον βρει η ομάδα του Πρίφτη…

Η εκδίκηση του Τζέιμς και ο Χάντερ που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε

Παλιοί γνώριμοι τέθηκαν αντιμέτωποι με πρώην ομάδες με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν μεν άστοχος με 4/12 σουτ, όμως έβαλε τος 8 από τους 11 πόντους του στην πρώτη περίοδο, βοηθ΄ωντας ουσιαστικά την ομάδα του να χτίσει την διαφορά που ήθελε, η οποία αν και όχι κάτι τρομερό, διατηρήθηκε ως το τέλος με τη Μονακό ουσιαστικά να μην κινδυνεύει ποτέ και να παίρνει την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στο θεσμό, ξεκινώντας «με το δεξί».

Ο Τζέιμς μάλιστα σε δηλώσεις του μετά αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό μιλώντας για εκδίκηση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

*Στο ίδιο ματς υπάρχει και η περίπτωση του «παραλίγο πράσινου» Άλφα Ντιαλό, που ήταν κοντά τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά θεώρησε ότι η Μονακό ήταν η καλύτερη επιλογή για εκείνον.

Μπορεί να μην βοήθησε επιθετικά, αφού δε σούταρε σχεδόν καθόλου, έκανε όμως άλλα πράγματα, παίζοντας κυρίως άμυνα και μαζεύοντας 4 ριμπάουντ

Ο Οθέλο Χάντερ είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τονίζοντας ότι τον αγαπά μέχρι θανάτου, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό ώστε να αποτρέψει τον πρώην προπονητή του από το να τον «πληγώσει».

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί τόσο στον Ολυμπιακό παλαιότερα, όσο και στη Μακάμπι, από το 2019, μέχρι το φετινό καλοκαίρι, όταν ο πρώην πλέον σέντερ των Ισραηλινών, εντάχθηκε στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι.

Η Ρεάλ είναι εδώ και το φώναξε με το καλημέρα

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να ήρθε στην φετινή σεζόν χωρίς τον Ντεκ, που έφυγε πέρυσι, λίγο πριν το τέλος για το NBA, συνεχίζοντας την αποδοτικότητα του… «φυτωρίου» του Λάσο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεγράφεται και το έδειξε εχθές με τον καλύτερο τρόπο.

Με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Εφές, ουσιαστικά δις μάλιστα καθώς το 2020 την γλίτωσαν οι υπόλοιποι λόγω του κορωνοϊού, η «Βασίλισσα» είχε ένα έξτρα κίνητρο.

Και πώς άλλωστε να μην έχει, αφού οι Τούρκοι ήταν η ομάδα που την άφησε εκτός Final 4 για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, στον δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου.

Με ένα εξαιρετικό ποσοστό στα δίποντα που «άγγιξε» το 65% (20/31), τον Ερτέλ να βρίσκει τον εαυτό του και να ξεπερνά τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα, με 15 πόντους και τον Ταβάρες να εκμεταλλεύεται άριστα το ύψος του με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ, νίκησε με το εμφατικό 82-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ