Euroleague – Το «ταμείο» της δεύτερης μέρας – Ο σαρωτικός Ολυμπιακός, ο Χεζόνια και η «άχαστη» Μπαρτσελόνα (vids)

Euroleague – Το «ταμείο» της δεύτερης μέρας – Ο σαρωτικός Ολυμπιακός, ο Χεζόνια και η «άχαστη» Μπαρτσελόνα (vids)

Η πρώτη αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε με εκπλήξεις, ευρείες νίκες, θρίλερ και άμυνα. To10.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Χθες έλαβαν χώρα τα υπόλοιπα 5 παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να «κλέβει την παράσταση με μια τρομερή εμφάνιση, την Μπαρτσελόνα να «αγριεύει» με το καλημέρα, τον ρωσικό εμφύλιο, που εξελίχθηκε σε θρίλερ, τον Ερυθρό Αστέρα να χάνει δικό του παιχνίδι και τη Βιλερμπάν να «δαγκώνει» την χαλαρή Ζαλγκίρις.

Μετά το «ταμείο» της πρώτης μέρας, to10.gr επανέρχεται για το «κλείσιμο» της πρώτης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός «τσάκισε τα κόκκαλα» των Βάσκων

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη μετά Σπανούλη εποχή ήταν καλύτερη ακόμα κι από αυτή που είχε ονειρευτεί  ο πιο φανατικός φίλος της ομάδας, «ξεσπώντας» πάνω στην Μπασκόνια.  Απόλυτα κυριαρχική εμφάνιση, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όπου έβαλε 4 και δέχθηκε μόλις 22 πόντους σε είκοσι λεπτά.

Αν σκεφτεί κανείς ότι άλλες ομάδες την ίδια αγωνιστική τελείωσαν την πρώτη περίοδο με χειρότερο παθητικό, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης που δέχθηκε 32 πόντους μόλις σε 10 λεπτά, καταλαβαίνει κανείς πόσο σπουδαία είναι η επίδοση αυτή.

Μεγάλο ρόλο βέβαια έπαιξε το σερί 19-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι ερυθρόλευκοι έκαναν την ομάδα του Ιβάνοβιτς να «πελαγοδρομήσει» .

Στο τέλος του ματς ο Ολυμπιακός είχε μόλις 6 λάθη και η Μπασκόνια 20, με τους πόντους από λάθη αντιπάλου να είναι συνολικά 23-4 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Χεζόνια «άχνισε από νωρίς»

Ο Μάριο Χεζόνια αποκτήθηκε από την Ούνιξ, για να δώσει αυτό το instant offence, καθώς μπορεί να «ζεσταθεί» ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να μην ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του Περάσοβιτς, (3ος καλύτερος) με 14 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής, όμως έβαλε μόνος του τους 10 πρώτους πόντους της ομάδας από το Καζάν, μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα του δεν μπόρεσε να «κλέψει το ματς, παρά την προσπάθεια στο τέλος στο τέλος κι ενώ είχε προβάδισμα 7 πόντων (70-63), όμως οριακά δεν τα κατάφερε.

Η «εξωφρενικά» εύστοχη Μπαρτσελόνα

Συνήθως μια ομάδα θέλει τουλάχιστον τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, για να περάσει ένα άνετο βράδυ, όμως η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μετατρέψει το ματς με την Άλμπα σε «βόλτα στο πάρκο»

Με έναν άχαστο κυριολεκτικά Μίροτιτς, που έδειξε τον δρόμο έχοντας την τέλεια βραδιά χωρίς να χάσει ούτε ένα σουτ, από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου, έχοντας 4/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 2/2 βολές, όλα έγιναν εύκολα.

Μπορεί να ήταν με διαφορά ο πρώτος σκόρερ, όμως δεν είχε μόνο αυτός το… «μικρόβιο της ευστοχίας» χθες, καθώς οι Καταλανοί σούταραν με εκπληκτικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, έχοντας 25/41 και 14/21 αντίστοιχα, βάζοντας 96 πόντους, εκ των οποίων μόλις 4 ήταν από ελεύθερες βολές σε 6 προσπάθειες.

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με σχεδόν τέλειο Οκομπό

Η Βιλερμπάν έδειξε ότι καμιά ομάδα δεν πρέπει να υποτιμάται, ειδικά στην έδρα της και δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την Αντίσταση της Ζαλγκίρις, με τον Έλι Οκομπό να την οδηγεί στη νίκη.

Ο νεαρός Γάλλος ήταν σε τρομερό βράδυ, πετυχάινοντας σχεδόν ένα πόντο ανά λεπτό παρουσίας στο παρκέ με εξαιρετικά ποσοστά (6/6 δίποντα, 3/3 τρίποντα) με 23 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Για μια μόνο βολή έχασε την απόλυτη ευστοχία, έχοντας 2/3, αλλά δεν θα τον πειράζει και τόσο.

Ο Ερυθρός Αστέρας «έβγαλε τα μάτια του» μόνος του

Όταν ένα παιχνίδι είναι «κλειστό» με χαμηλό σκορ, η ομάδα που παίζει εκτός έδρας έχει περισσότερες πιθανότητες για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.

Ακριβώς αυτό θα έκανε ο Ερυθρός Αστέρας χθες εάν δεν «αυτοκτονούσε». Οι Σέρβοι τελείωσαν τον αγώνα με περισσότερα λάθη από ασίστ, έχοντας 21 και μόλις 15 τελικές πάσες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 14 από τα 21 λάθη της ομάδας του Ράντοντσιτς, τα 14 τα μετέτρεψαν σε κλεψίματα οι Τούρκοι, με τον Χένρι να έχει 5, φτάνοντας «μια ανάσα» από την ισοφάριση του ρεκόρ των 15 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2016.

Και όταν από τα 14 κλεψίματα τα μισά γίνονται στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, τότε δικαιολογημένα χάνεται το ματς, παρά την μικρή τελική διαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ