Euroleague – Το «μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού και η… βόλτα της Αρμάνι στην Κωνσταντινούπολη (pics)

Euroleague – Το «μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού και η… βόλτα της Αρμάνι στην Κωνσταντινούπολη (pics)

Η 9η «στροφή» της Euroleague ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να... κρυώνει στην τελευταία περίοδο, την Αρμάνι να κονιορτοποιεί τη Φενέρ να και τις Μονακό και Ρεάλ να μην έχουν πρόβλημα. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Ή 9η αγωνιστική της Euroleague είναι πλέον παρελθόν. Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει κι εκείνος πίσω του την οριακή ήττα κόντρα στη Ζενίτ, Η Ρεάλ να κρατήσει αυτή την επιθετική πολυμορφία, η Φενέρ να συνεχίσει να… δείχνει τα δόντια της και η Μονακό να συνεχίσει να «ρολάρει».

Ο Ολυμπιακός ήθελε λίγο ακόμα

Στη Ρωσία ο Ολυμπιακός ήθελε να «σπάσει το ρόδι» εκτός έδρας παίρνοντας το πρώτο του διπλό. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αρχή και δεν προηγήθηκε καθόλου για τα τρία πρώτα δεκάλεπτα, κατάφερε να μείνει στο ματς, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ πρώτη φορά νωρίς στην τελευταία περίοδο με 59-58.

Οι Πειραιώτες όμως για τρία λεπτά δεν έβρισκαν στόχο και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν. έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας με ένα σερί 8-0 κκαι όποτε η διαφορά μειωνόταν είχαν απαντήσεις. Ο Φράνκαμπ ήταν ο κορυφαίος με 16 πόντους και 4/5 τρίπομτα, τους 8 εξ αυτών στην πρώτη περίοδο.

Ο Γουόκαπ ήταν αυτός που ξεχώρισε για τον Ολυμπιακό με 17 κι είχε ανάλογα δυνατό ξεκίνημα. Με τις δύο ομάδες να έχουν πανομοιότυπα ποσοστά ευστοχίας, σημεία κλειδιά ήταν το κενό διάστημα στο τελευταίο δεκάλεπτο και τα ριμπάουντ, με τους ερυθρόλευκους να μαζεύουν μόλις 16 αμυντικά, έναντι 26 των Ρώσων, που έφτασαν τις τρεις συνεχόμενες νίκες.

Η Αρμάνι το έκανε εύκολο με άμυνα για σεμινάριο

Η Αρμάνι Μιλάνο φιλοξενήθηκε στην Τουρκία από τη Φενέρ και το ματς εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε… άλλη μια μέρα στο γραφείο για τους Ιταλούς και αγγαρεία για τους Τούρκους σε μια ιστορική βραδιά. Η ομάδα του Μεσίνα επέτρεψε μόλις 3 ναι καλά δια βάζετε 3 πόντους στην πρώτη περίοδο και από εκεί και μετά απλά δεν άφησε το «πόδι από το γκάζι» παίρνοντας τη νίκη την ώρα που οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς απλά περίμεναν τον χρόνο να περάσει.

Οι 3 πόντοι της πρώτης περιόδου έφτασαν μια ανάσα από το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ των 2 της Ζαλγκίρις το 2014 κόντρα στην Εφές. Οι 43 πόντοι είναι νέο αρνητικό χαμηλό, με το προηγούμενο να είναι 48 το 2009 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τζέιμς και Μέικον «έλαμψαν» για τη Μονακό

Ο Μάικ Τζέιμς και ο Ντουέιν Μπείκον έδειξαν τον δρόμο για τη Μονακό κόντρα στην Μπάγερν. Οι δυο τους ήταν οι κορυφαίοι με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα, αλλά δεν ήταν μόνοι. Βέστερμαν, Τόμας και Άντζουσιτς πρόσθεσαν άλλους 42 σε ένα ματς που οι Μονεγάσκοι είχαν τον απαιτούμενο πλουραλισμό, παίρνοντας όπως και η Ζενίτ την τρίτη συνεχόμενη νίκη της.

Οι Βαυαροί ήταν μονοδιάστατοι, όμως αν τα τρίποντα ήταν καλύτερα για εκείνους, ίσως άλλαζε το αποτέλεσμα. Με μόλις 3/12 σε θα μπορούσαν να κάνουν και πολλά τη στιγμή που οι Μονακό πήρε 18 πόντους παραπάνω πίσω από τη γραμμή των 6.75.

Η «λερναία Ύδρα» της Ρεάλ

Η Μονακό είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, όμως η Ρεάλ στο δικό της ματς την ξεπέρασε. Επτά παίκτες είχαν 10 και πλέον πόντους, μοιράζοντας εξαιρετικά τις επιθετικές αρμοδιότητες. Η Ζαλγκίρις μπορεί να δέχθηκε σχεδόν 100 πόντους και να ηττήθηκε για ένατη σερί αγωνιστική στη Euroleague, όμως τουλάχιστον πάλεψε και μάλιστα χωρίς τους Λοβέρν, Γιανκούνας και Νέμπο στη frontline της.

Βρέθηκε πίσω με 9 πόντους στην πρώτη περίοδο, 11 στη δεύτερη και 15 στην τρίτη, καταφέρνοντας κάθε φορά να επιστρέψει. Όταν τα σουτ βέβαια δεν μπήκαν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο δεν είχε τρόπο να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Ο Γιουλ έφτασε τα 500 τρίποντα στη Euroleague στο ματς αυτό, συνοδεύοντας τη νίκη με ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ