Ολυμπιακός: Σε πρώτο πλάνο Αντετοκούνμπο και Τόμπι για τη θέση «5» (vids)

Ολυμπιακός: Σε πρώτο πλάνο Αντετοκούνμπο και Τόμπι για τη θέση «5» (vids)

Ο Ολυμπιακός μετά τη διαφαινόμενη παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην ΤΣΣΚΑ, στρέφει την προσοχή του στους Μάικ Τόμπι και Κώστα Αντετοκούνμπο για τη θέση «5».

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του Άλεκ Πίτερς, έχει ξεκινήσει επαφές για να τον αποκτήσει, όμως την ίδια ώρα «τρέχει» και το πλάνο του για τη θέση «5».

Ο πρώτος στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν και είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, όμως όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ για έναν ακόμη χρόνο, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο και οι Ρώσοι δεν είναι διατεθειμένοι να τον αφήσουν ελεύθερο.

Με τα δεδομένα λοιπόν που έχουν διαμορφωθεί λόγω ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει το plan b του για το θέση του σέντερ. Στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες γίνονται διάφορα σενάρια σχετικά με τους παίκτες που κοιτάζουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας, όμως τα πράγματα είναι λίγο πολύ συγκεκριμένα, μιας και ο Μπαρτζώκας φαίνεται πως έχει ξεχωρίσει δυο περιπτώσεις.

Αυτές είναι του Μάικ Τόμπι και του Κώστα Αντετοκούνμπο, με τον Ολυμπιακό να μην έχει προχωρήσει προς το παρόν σε κάποια επίσημη κρούση, αλλά να ενδιαφέρεται και για τις δυο περιπτώσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει και ο Ιταλός δημοσιογράφος, Αλεσάντρο Μάγκι.

Όσον αφορά τους δυο παίκτες το κασέ τους δεν είναι υψηλό, όμως πρόκειται για δυο παίκτες διαφορετικού μπασκετικού στιλ. Ο μεν Τόμπι είναι πιο βαρύς, παίζει με πλάτη στο καλάθι και μπορεί να σκοράρει με αρκετούς τρόπους, κυρίως από απόσταση. Διαθέτει εξαιρετικό μακρινό σουτ για το ύψος του και είναι πολύ καλός σε καταστάσεις πικ εν ποπ και πικ εν ρολ.

Ο Αντετοκούνμπο από την άλλη είναι αθλητικότατος, μπορεί να σκεπάσει τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση και να παίξει υποδειγματικά το πικ εν ρολ. Η αλτικότητα του και τα μακριά του χέρια στο πίσω μέρος του παρκέ, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να τρέξει το γήπεδο είναι επίσης στα θετικά, αλλά και αποτελούν στοιχεία που δείχνουν πόσο διαφέρει το παιχνίδι του από τον Τόμπι.

Ο Ολυμπιακός και στις δυο υποθέσεις παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ με τον Αντετοκούνμπο το σημαντικό είναι ότι είναι Έλληνας, κάτι που σημαίνει ότι δεν πιάνει θέση ξένου. Αυτόματα λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται υπό προϋποθέσεις πάντα να κινηθεί ακόμη και για τους δυο παίκτες και να έχει τρεις παίκτες στη θέση του σέντερ (Φαλ, Τόμπι, Αντετοκούνμπο).

Βέβαια, όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια για την ώρα και η μόνη περίπτωση που απασχολεί επίσημα στο μεταγραφικό κομμάτι τον Ολυμπιακό είναι αυτή του Πίτερς, ο οποίος όμως έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του Μπαρτζώκα για τη θέση «4».

Πέρα από τον Αμερικανό, τα πάντα θα εξαρτηθούν στον Ολυμπιακό από την απάντηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έχει δεχτεί «γενναία» αύξηση στο συμβόλαιο του, όμως περιμένει το ΝΒΑ και απασχολεί τις Φενέρ και Ρεάλ. Η προτεραιότητα των Πειραιωτών αυτή είναι και θα είναι μέχρι να απαντήσει είτε θετικά είτε αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τόμπι με τη φανέλα της Βαλένθια τη φετινή σεζόν στο Eurocup είχε 10,3 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 11,6 στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα. Από την άλλη ο Κώστας Αντετοκούνμπο μέτρησε στη Euroleague με τη φανέλα της Βιλερμπάν 5,8 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 7,1 στο σύστημα αξιολόγησης ανά ματς σε 26 παιχνίδια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ