Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 98-83: Γουόλτερς, πολυφωνία και πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ για τους «πράσινους»

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 98-83: Γουόλτερς, πολυφωνία και πρώτη νίκη στο ΟΑΚΑ για τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός είχε πλουραλισμό στην επίθεση και με τον Νέιτ Ουόλτερς να κάνει τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει την πρώτη φετινή του νίκη στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας της Μπασκόνια με 98-83.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του εντός έδρας νίκη, επικρατώντας της Μπασκόνια με 98-83 για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Επιθετική πολυφωνία για τους «πράσινους» που είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Νέιτ Γουόλτερς με 9, αλλά και 7 ασίστ που έκριναν σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα του αγώνα.

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς έδειξαν και καλό αμυντικό πρόσωπο, κρατώντας την Μπασκόνια, που σκοράρει κατά μέσο όρο στη φετινή διοργάνωση πάνω από 90 πόντους, στους 83.

Διαβάστε επίσης: «Βράζει» ο Ιτούδης: «Αύριο θα προπονήσουμε μια άλλη ομάδα – Είναι φυσιολογικό αυτό;»

Με πρωταγωνιστή τον Χάουαρντ οι φιλοξενούμενοι, βρήκαν ρυθμό νωρίς στην επίθεση και κατάφεραν να προηγηθούν με 6 (6-12) νωρίς στο ματς, οι «πράσινοι» ωστόσο ξεπέρασαν γρήγορα το αρχικό τους μούδιασμα και μετά την είσοδο του Πονίτκα στο παρκέ έτρεξαν ένα σερί 11-0 για το δικό τους +5. Ο Παναθηναϊκός με όπλο του την άμυνα, βρήκε αρκετές φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ οι Βάσκοι βασίστηκαν στην τρομερή εκτελεστική ικανότητα του Χάουαρντ αλλά και στις πολύτιμες βοήθειες του Χένρι και του Κότσαρ, μέσα στη ρακέτα, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 22-16 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Χάουαρντ και πάλι πίσω από τα 6,75μ. ισοφάρισε σε 25-25 για να δώσει ο Τόμπσον το προβάδισμα στη συνέχεις στην ομάδα του. Η ομάδα του Πεναρόγια ωστόσο έφτασε πολύ νωρίς τα πέντε ομαδικά με τον Παναθηναϊκό να έχει το bonus των βολών για περίπου τα μισά του δεκαλέπτου. Ο Χάουαρντ έστειλε ξανά την Μπασκόνια στο +6(30-36), ο Μπέικον όμως ήταν εκείνος από πλευράς «πράσινων» που με προσωπικές ενέργειες πηγαίνοντας στο 1vs1 δεν επέτρεψε στη διαφορά να ξεφύγει. Με νέο κλέψιμο και κάρφωμα του Γουίλιαμς στον αιφνιδιασμό η διαφορά μειώθηκε στους 2 (38-40), για να κλείσουν τελικά το ημίχρονο οι Βάσκοι στο +5 (38-43) με τον Χένρι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγάλη ορμή στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε γρήγορα ένα σερί 9-2 για να ανατρέψει και πάλι τη διαφορά και να προηγηθεί με 47-45 για να βάλει ξανά μπροστά τους Βάσκους ο Χάουαρντ με σουτ τριών πόντων. Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» δυνάμωσαν την άμυνά τους και με τους Λι και Παπαγιάννη να παίρνουν παραπάνω επιθέσεις, αλλά και τον Νέιτ Γουόλτερς να κάνει το βήμα μπροστά, κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά και να φτάσουν για πρώτη φορά στο +10 (62-52) στα 2:33 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (67-59).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Βάσκοι προσπάθησαν κυρίως με τα μακρινά σουτ να ξαναμπούν στο ματς, με τον Χάουαρντ όμως στο πάγκο όντας φορτωμένος με 4 φάουλ, αυτό δεν ήταν εύκολο. Εκεί «εμφανίστηκε» και ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος οδήγησε την επίθεση του «τριφυλλιού» για το +14 (83-69) στο 35′. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με το σκορ να ανεβαίνει αρκετά με τις βολές που εκτέλεσαν οι δύο ομάδες εκατέρωθεν, χωρίς να αλλάζει τίποτα στην έκβαση της αναμέτρησης με το τελικό 98-83, να φέρνει την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και δεύτερη σε 7 αγωνιστικές στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-43, 67-59, 98-83.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ