Τα «πρέπει», η Φενέρ και το ΟΑΚΑ… αποφασίζουν για τον Ολυμπιακό

Τα «πρέπει», η Φενέρ και το ΟΑΚΑ… αποφασίζουν για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μετά την εμφατική νίκη επί της Βίρτους ψάχνει ιδανικά 4 νίκες στα εναπομείναντα ματς του πρώτου γύρου. Τα τρία «πρέπει», ο Παναθηναϊκός και το ρεκόρ που... δίνει πλεονέκτημα.

Ο Ολυμπιακός έρχεται από μια εξαιρετική εβδομάδα, καθώς πήρε το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό έστω και δύσκολα και την περασμένη Παρασκευή έστησε ένα ανεπανάληπτο πάρτι στο Φάληρο κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, επικρατώντας με το απίστευτο 117-71.

Οι ερυθρόλευκοι κατατρόπωσαν την ιταλική ομάδα σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ στην επίθεση και κατέρριψαν πολλά ρεκόρ, βελτιώνοντας παράλληλα τη βαθμολογική τους θέση, αφού έφτασαν στο 8-4 και επέστρεψαν στην τετράδα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ για την Basket League και εν συνεχεία στην κομβική «διαβολοβδομάδα» για τη Euroleague, οπου υποδέχεται την πρωτοπόρο Φενέρ στο ΣΕΦ και πάει στη Γαλλία για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν.

Ο Ολυμπιακός με το ρεκόρ του στο 8-4 και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θέλει να φτάσει ιδανικά στον αριθμό νικών που είχε πέρσι μετά το τέλος του πρώτου μισού της κανονικής διάρκειας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ευνοεί για τουλάχιστον τρεις νίκες στα εναπομείναντα ματς, συν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα είτε με Φενέρ, είτε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να φτάσει στις 12 νίκες.

Αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα φτάσει σε αυτό τον αριθμό, τότε θα έχει βάλει τις βάσεις για το πλεονέκτημα έδρας, αφού πέρσι το κατάφερε έχοντας κλείσει τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 12-5. Με ανάλογο ρεκόρ φέτος στις 6 Ιανουαρίου, μετά το ματς με την Αρμάνι θα είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη τετράδα και θα κρατάει στο χέρι του το πλεονέκτημα έδρας, αφού κακά τα ψέματα είναι στόχος της ομάδας, μετά και το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν.

Αναμφίβολα το ιδανικό σενάριο είναι το 5×5 σε αυτή την πεντάδα αγώνων, όμως και οι 4 νίκες είναι υπεραρκετές. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο όμως ο Ολυμπιακός θα χάσει έδαφος, πολύ απλά γιατί έχει τρία must win ματς και ένα με τον Παναθηναϊκό που μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει. Με βάση και το πρόγραμμα των υπόλοιπων ομάδων που είναι ιδιαίτερα δύσκολα σε αυτό το διάστημα με 4 νίκες θα ξεφύγει αρκετά, ενώ με 5 νίκες θα «πατήσει» ακόμα και στην κορυφή.

Το «κλειδί» είναι τα τρία ματς με Βιλερμπάν, Ερυθρό Αστέρα και Μιλάνο που θα είναι φαβορί και να καταφέρει να πάρει ακόμη ένα. Είτε αυτό με τη Φενέρ την Τρίτη στο «καμίνι» του ΣΕΦ, είτε το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ μια μέρα πριν φύγει το 2022.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου: 

13/12 Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε
15/12 Βιλερμπάν – Ολυμπιακός
22/12 Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας
30/12 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
6/1 Ολυμπιακός – Μιλάνο

Η βαθμολογία της Euroleague:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ