Πως ο Μάρκους Χάουαρντ έγινε ο νέος αστέρας της Euroleague (vids)

Πως ο Μάρκους Χάουαρντ έγινε ο νέος αστέρας της Euroleague (vids)

Η Μπασκόνια πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν έχοντας μπροστάρη τον, «rookie» στην Euroleague, Μάρκους Χάουαρντ.

Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της φετινής σεζόν στην Euroleague, είναι ο γκαρντ της Μπασκόνια, Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος στην «παρθενική» του χρονιά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και οδηγεί την ισπανική ομάδα, η οποία έχει ρεκόρ 11-7 και βρίσκεται μια νίκη μακριά από την κορυφή.

Ο 24χρονος Αμερικανός παίζει κατά μέσο όρο 20 λεπτά στη φετινή Euroleague, αυτό ωστόσο δεν τον έχει εμποδίσει από το να θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς παίκτες, χτίζοντας στάτους «Αστέρα».

Διαβάστε επίσης: Τι σκέφτεται ο Γκατούζο για τον Λάτο και τον Ολυμπιακό- Ο ρόλος του χθεσινού ματς με τη Ρεάλ σε αυτή τη μεταγραφή

Ο Χάουαρντ είναι το Α και το Ω της επίθεσης των Βάσκων, υπό τις οδηγίες του κόουτς Πεναρόγια και έχει μέσο όρο 15.9 πόντους ανά παιχνίδι, με εντυπωσιακά ποσοστά, σουτάροντας με 46.6% στο δίποντο και με 46.1% στο τρίποντο. Το στυλ παιχνιδιού του Αμερικανού «ήρθε κι έδεσε» με τη φιλοσοφία του Πεναρόγια και με το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Ισπανός προπονητής.

Το «run and gun» παιχνίδι, με τα πολλά τρίποντα και τις γρήγορες επιθέσεις είναι το σήμα κατατεθέν της Μπασκόνια τη φετινή σεζόν, με τον Χάουαρντ να έχει την απόλυτη ελευθερία να κινείται μέσα στο παρκέ και να ηγείται της επίθεσης της ομάδας του με 16 πόντους ανά αγώνα, την ώρα που οι Βάσκοι βρίσκονται στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας της Euroleague με 85.5 πόντους κατά μέσο όρο.

Στη Liga Endesa οι αριθμοί του Χάουαρντ είναι εξίσου εντυπωσιακοί, με τον Αμερικανό να μετράει 16.1 πόντους ανά αγώνα σε 19.40 λεπτά, με 49% στο δίποντο και 45.3% στο τρίποντο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ