Οι τρεις λόγοι που ο Αταμάν είναι ο επικρατέστερος για τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Οι τρεις λόγοι που ο Αταμάν είναι ο επικρατέστερος για τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Οι τρεις λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν τον back to back πρωταθλητή Ευρώπης στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν την δυνατότητα να τρέξουν το χρόνο ώστε να πέσει η αυλαία στη φετινή σεζόν θα το έκαναν με κλειστά… μάτια.

Τα άσχημα αποτελέσματα διαδέχονται το ένα το άλλο και μετά την τελευταία ήττα από τον Ολυμπιακό που έγινε η 13η συνεχόμενη, άπαντες στο πράσινο «στρατόπεδο» έχουν καταλάβει πως η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Πρώτος και καλύτερος; Μα φυσικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αυτός είναι άλλωστε που έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού δείχνει διατεθειμένος να βάλει αρκετά χρήματα το καλοκαίρι που πλησιάζει και να αυξήσει το μπάτζετ της ομάδας στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Οι σκέψεις του Ανιγκό για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ

Θέλει να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο και ήδη η ποιότητα των ονομάτων που ακούγονται για τους «πράσινους» (Βιλντόζα, Αφοι Αντετοκούνμπο, Καμπάτσο κλπ.) δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο για να αξιοποιηθούν με σωστό τρόπο τόσα χρήματα, αλλά και να καθοδηγηθεί ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ είναι απαραίτητο να πάρουν οι «Πράσινοι» έναν τεχνικό που να αντιλαμβάνεται το βάρος της φανέλας και να είναι διψασμένος για επιτυχίες. Κατάλληλος για αυτή τη δουλειά, δεν είναι άλλος από τον Εργκίν Αταμάν.

Ο back to back πρωταθλητής Ευρώπης είναι ταμάμ (για να μιλήσουμε και στην γλώσσα του) για το συγκεκριμένο πόστο με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να έχουν τρεις πολύ καλούς λόγους ώστε να αισθάνονται αισιόδοξοι πως ο άνθρωπος με τον οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές θα συνεχίσει την καριέρα του στην χώρα μας.

Το διαφενόμενο τέλος εποχής στην Εφές 

Ο προπονητής της Ανατολού Εφές αυτή τη στιγμή πιθανότατα βιώνει τις πιο δύσκολες μέρες του, από τότε που ανέλαβε την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, όντας στην 10η θέση στη Euroleague, 1 νίκη μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην οκτάδα, πολύ μακριά από το καλό της πρόσωπο στην διοργάνωση, μετά τις back to back κατακτήσεις τα προηγούμενα 2 χρόνια και στην 4η θέση στο τούρκικο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά έχουν φέρει αρκετή… μουρμούρα στα αποδυτήρια των Τούρκων με τις κακές τις γλώσσες να υποστηρίζουν πως ο 75χρονος πρόεδρος της τουρκικής ομάδας και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Anadolu», Τουντσάϊ Οζιλχάν, άρχισε από τα μέσα της σεζόν να ασκεί έντονη κριτική στο πρόσωπο του Αταμάν.

Επιπλέον η δυσκολία στην επίτευξη των στόχων έχει φέρει προστριβές ανάμεσα στον πολύπειρο τεχνικό και τους παίκτες με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη συνεργασία να οδεύει προς το τέλος της.

Η άρνηση του Λάσο να δεσμευτεί από τώρα

Ακόμη μια σημαντική παράμετρος που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον Αταμάν για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, είναι η άρνηση του βασικού στόχου, Πάμπλο Λάσο να δεσμευτεί από τώρα ώστε να ξεκινήσει τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με την παραπάνω συνθήκη να μετατρέπει τον Αταμάν πλέον σε πρώτο φαβορί για τον «πράσινο» πάγκο.

Η επιθυμία του να αγωνιστεί στην Ελλάδα και η εκτίμηση του Γιαννακόπουλου

Δεν είναι άγνωστο πως ο Αταμάν τρέφει μια αγάπη για την Ελλάδα, έχοντας αναφερθεί πολλές φορές με τα καλύτερα λόγια για την χώρα μας, αλλά και για τους Έλληνες προπονητές και τις ομάδες.

Τα παραπάνω έχουν φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά, με την εκτίμηση του Γιαννακόπουλου για τις προπονητικές ικανότητες του Τούρκου τεχνικού να έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά, μετατρέποντας την περίπτωση του Αταμάν σε εξαιρετικά ελκυστική για τον Παναθηναϊκό.

Το αν ο γάμος ανάμεσα στους δύο θα προχωρήσει αυτό θα φανεί στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αταμάν έχει τις προδιαγραφές ώστε να είναι αυτός που θα κληθεί να βάλει ξανά τον Παναθηναϊκό στις «ράγες» της επιτυχίας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ