Η «φουλ» επιθετική τετράδα του Παναθηναϊκού και το μεγάλο ερωτηματικό του Αταμάν

Η «φουλ» επιθετική τετράδα του Παναθηναϊκού και το μεγάλο ερωτηματικό του Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει μια άκρως επιθετική περιφέρεια και το μεγάλο ερώτημα που δημιουργείται πλέον στον Αταμάν είναι ένα. Πώς θα παίξει άμυνα;

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στην τελική ευθεία για να κλείσει το ρόστερ του. Οι Πράσινοι αναμένεται να κάνουν ακόμα τρεις κινήσεις ξένων για να καλύψουν τη θέση «3» μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τη θέση «4» μαζί με τους Ντίνο Μήτογλου και Λευτέρη Μαντζούκα, αλλά και τη θέση «5» μαζί με Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Οι θέσεις των γκαρντ έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη μία προσθήκη με έναν αθλητή που να παίζει ως «2» αλλά να πατάει και στο «3». Ιδανική περίπτωση για τον Εργκίν Αταμάν θα ήταν να έχει σουτ και έφεση στην άμυνα. Έναν τομέα που προξενεί ερωτηματικά με τον τρόπου που έχει δομηθεί έως τώρα η περιφέρεια.

Στο μυαλό του Αταμάν

Η προσθήκες που έχει κάνει ο Τούρκος τεχνικός είναι δίχως αμφιβολία ποιοτικές. Ο Κώστας Σλούκας είναι ένας απότ τους καλύτερους πλέιμεϊκερ στην Ευρώπη, ο Λούκα Βιλντόσα έχει δείξει ουκ ολίγες φορές πως πρόκειται για έναν αθλητή με μεγάλο ταλέντο και μπόλικη εμπειρία. Επιπλέον υπάρχει ο Τζέριαν Γκραντ που προέρχεται από μια μεγάλη σεζόν στο EuroCup όντας MVP, ενώ διαθέτει εμπειρία από το ΝΒΑ και τη Euroleague με την Αρμάνι. Φυσικά υπάρχει και ο Κάιλ που έχει τρομερό επιθετικό ταλέντο αλλά είναι rookie σε αυτό το επίπεδο. Τέλος, υπάρχει και ο Δημήτρης Μωραΐτης.

Καλά όλα αυτά. Επιθετικό ταλέντο υπάρχει μπόλικο. Παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν, αλλά και να σκοράρουν. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι το πως θα μπορέσουν να δέσουν στην άμυνα. Μιλάμε για παίκτες που κανείς τους δεν φημίζεται για τις μεγάλες αμυντικές τους δυνατότητες. Είναι αθλητές που στις ομάδες τους είχαν ουσιαστικά πρώτο ρόλο και έτσι οι προπονητές τους μπορούσαν να τους «κρύβουν» στην άμυνα.

Αυτό που θα έχει αξία να δούμε είναι πως θα μπορέσει να τους ταιριάξει ο Αταμάν για να μην υπάρξει πρόβλημα μέσα στη σεζόν. Καθώς καμία ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην επίθεσή της ή να περιμένει μόνο από τους ψηλούς της να αμυνθούν. Ο Τούρκος προπονητής γνωρίζει πως να διαχειρίζεται ανάλογους χαρακτήρες και αν υπάρχει κάποιος που έχει τη δυνατότητα να τους κάνει να… κουμπώσουν σίγουρα είναι ο καλύτερος.

Το παράδειγμα της Έφες

Προφανώς και οι δύο ομάδες δεν μπορούν να συγκριθούν. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα νέο σύνολο που χτίζεται τώρα και η Αναντολού Έφες έχει κατακτήσει δύο σερί Euroleague και θα μπορούσε να τις είχε κάνει τρεις αν δεν είχε σταματήσει η σεζόν 2019-20 λόγω της πανδημίας. Το κοινο τους στοιχείο είναι η παρουσία μπόλικου επιθετικού ταλέντου στην περιφέρειά της. Ο Αταμάν είχε στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Μίσιτς, ο Λάρκιν και ο Μπομπουά.

Παρόλα κανείς δεν είπε πως η Έφες είναι «μαύρη τρύπα» στην άμυνα. Και το απέδειξε κατακτώντας τίτλους. Σίγουρα μένει να δούμε πως μπορέσει ο 57χρονος προπονητής να δηιουργήσει αλλη μία τέτοια ομάδα και στην Ελλάδα. Το δεδομένο είναι πως όλοι θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να προσαρμοστούν ανάγκες του συλλόγου για να καταφέρουν να φτάσουν τους στόχους τους στην Basket League και τη Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ